De pen is in handen van Marjan van der Heijden

Christel bedankt voor het doorgeven van de pen.

Mijn naam is Marjan van der Heijden. Al 35 jaar gelukkig getrouwd met René. Toen onze tweeling, Mark en Jeroen, 6 jaar werden (nu zo’n 27 jaar geleden)  hebben ze van mijn vader (Klaas Tukker) een shirt gekregen van Ter Leede. Zij zijn toen bij de ukken van Jaap gaan trainen nog op het oude sportpark aan de Menneweg. Al snel kwamen ze samen in een team te spelen en werd René hun coach. De eerste jaren was ik als supporter te zien langs de lijn. Al gauw werd mij gevraagd of ik gastvrouw wilde worden in de jeugdbestuurskamer. Dit leek mij wel leuk en heb dit dan ook vele jaren met veel plezier gedaan. Toen René werd gevraagd om het wedstrijdsecretariaat over de nemen van George Griffioen wilde hij dat wel doen op een voorwaarde, dat ik hem ging helpen als zijn rechterhand.

Vele jaren heb ik de kleedkamerindelingen gemaakt, wat soms echt heel lastig is geweest. Ik noemde het wel eens gekscherend “zit sudoku” te spelen op vrijdag. Zoveel teams met allemaal andere wensen. Als ik mijn hoofd op zaterdag liet zien op de club dan werd ik overstelpt met allemaal vragen en opmerkingen. Op de zaterdagen liep bij ons vaak om 6 uur de wekker af en dan maar gelijk door de gordijnen kijken wat het weer was. Regen betekende dat wij om 7 uur op de club waren waar René met de consul de velden langs liep, (waren toen nog allemaal grasvelden), om te kijken of er gevoetbald kon worden. Mochten er velden afgekeurd worden dan kwam de machine op gang met afbellen van teams en opnieuw indelen van de velden en kleedkamers. Als ons eerste elftal thuis speelde dan vaak even naar huis en rond elf uur er weer zijn, om in de middag gastvrouw te zijn voor de overige teams.  De wedstrijdformulieren moesten in deze tijd nog allemaal handmatig worden ingevuld en op zondag in enveloppe naar de KNVB worden verstuurd. Later toen Sportlink kwam werd dit allemaal wel makkelijker daar alles per computer werd ingevuld. Na 10 jaar vonden wij het tijd voor nieuw bloed, en hebben wij het stokje overgedragen aan Erika die het geweldig doet. Om niet in een gat te vallen zijn wij wel onze taken blijven doen als het 1e thuis speelt.

Ik ben blij dat wij al zoveel jaren lid mogen zijn van deze mooie vereniging.

Graag geef ik de ben door aan Bianca van Harskamp