De pen is in handen van Martin Nuninga

Michiel, bedankt voor het doorgeven van de pen.  Alle voorgangers hebben toch al een hele staat van dienst binnen deze mooie club. Voor mij is dit anders maar ik ben wel ingestapt op een bijzonder moment: Corona. We zullen het woord maar niet te veel herhalen.

Inmiddels woon ik samen met Annemieke en onze drie kinderen al 16 jaar aan de Parklaan en kom sinds 5 jaar bij Ter Leede.  Ik heb 2 voetballende jongens waarvan een in JO13 en de ander in de JO9. Bij allebei heb ik geholpen met training en begeleiding van de teams. Sinds begin maart ben ik actief in de rol van – officieel interim- jeugdvoorzitter.

Op de zaterdag als het 1e thuis speelt dan probeer ik met 7×7 nog een balletje te trappen. Ik moet toch eerlijk toegeven dat in mijn hoofd een actie er heel anders uitziet dan de uitvoering.  Dit staat het plezier zeker niet in de weg. Toch wil ik wat vaker de winnende maken maar dat is helaas vaak vergeven aan dezelfde speler binnen de groep. De wil om te winnen zal bij mij nooit verdwijnen.  Na de wedstrijd zijn we met de groep te vinden bij het 1e en delen dan graag onze analyse van de wedstrijd onder het genot van een klein biertje.

Tijdens hetzelfde biertje zijn ook de gesprekken gestart als jeugdvoorzitter en mijn 1e kennismaking met onze voorzitter was laat op de avond tijdens de Winterveilung.  De weken erna veel gesprekken gehad o.a. met Kees de Lange, Peter Bergman en uiteraard uittredend voorzitter Michiel Rambat. Van Michiel een goed beeld gekregen van de rol en zo nu en dan nog zeker contact bij vragen, dank!

Sinds maart is het online vergaderen op mijn werk de nieuwe realiteit geworden en helaas geldt dit ook voor mijn kennismaking met de club. In een normale situatie kan je gesprekken voeren met leden van de jeugdcommissie, hoofdbestuur of andere vrijwilligers binnen de club. Het is anders gelopen. Gelukkig kunnen we de laatste weken weer op 1.5 meter normaal vergaderen en dat werkt toch een stuk effectiever.

En waar begin je dan of wat ga je doen?  Dit was vrij snel duidelijk want er waren wel de nodige uitdagingen binnen onze club. De 1e uitdaging was het gezamenlijk realiseren van het Corona-protocol en een trainingsschema om zo onze jeugd zo snel mogelijk te laten trainen. En even daarna toch kijken of er niet op de zaterdagochtend kon worden gespeeld.  Dit hebben we kunnen realiseren voor alle pupillenteams door partijtjes tegen onze buurman Teylingen of onderling te organiseren. Het was mooi om alle blije gezichten van de kinderen te zien.  Hierbij dan meteen maar een oproep aan ieder lid van deze club om ons protocol en richtlijnen te blijven opvolgen. Alleen gezamenlijk kunnen we zorgen dat de gezelligheid van het kijken naar de wedstrijd van uw zoon of dochter en bijpraten langs de lijn met de ouders kan blijven bestaan.

Een kledingsponsor en nieuwe shirts voor de jeugd was een ander belangrijk onderwerp dat we met de komst van de AW Groep als sponsor kunnen realiseren. Afgelopen week hebben we een akkoord gegeven op de finale ‘druk’ van het shirt en liggen we op schema om voor alle jeugdteams tijdens de winterstop over te gaan naar de nieuwe tenues.  In samenwerking met de sponsor zullen wij een beleid gaan vormen rond het uitdragen van “een duurzame samenleving”. We willen als Ter Leede onze maatschappelijke positie steeds verder uitwerken.  De keuze om verder te gaan met KIKA is daarbij een logisch gevolg. Ook de ‘huiswerk- en tentamentraining’ door Esqui is een bouwsteen dat in dit onderwerp thuishoort. Binnenkort nog wel meer nieuws omtrent dit onderwerp.

Op dit moment zijn we als jeugdcommissie druk bezig met het vaststellen van de doelstellingen voor de korte- en middellange termijn. Het uitgangspunt blijft dat iedere speler plezier en uitdaging moet hebben op eigen niveau. Om toch 1 van de doelstellingen te benoemen, geldt het verbeteren van de structuur binnen onze jeugd. Voorbeelden hiervan zijn de doorstroming van meisjes van de pupillen naar meidenteams van MO13 of de overgang van onze oudste jeugd naar de senioren. Ook het verbeteren van de communicatie over het jeugdbeleid staat hoog op de agenda. Uiteraard blijft voetballen het belangrijkste, maar willen daarnaast meer activiteiten realiseren voor iedere groepering binnen de jeugd. Een beleid is geen eenzijdig document, dus zullen zeker het contact zoeken maar schroom niet om de Jeugdcommissie te benaderen voor feedback of suggesties.

Het realiseren van plannen is één ding maar het uitvoeren is wel de essentie.  En dit kan niet zonder het hebben van voldoende handjes. Hierdoor zijn we erg gelukkig met de komst van Bianca van Harskamp in de Jeugdcommissie. Tijdens de voetbalvakantieweek hebben we gezien dat veel ouders willen helpen als bv. bakouder, een vos of met andere hand- en spandiensten. Het spreekt voor zich dat we altijd vrijwilligers kunnen gebruiken. De deur van de jeugdcommissiekamer staat altijd open.

De afgelopen maanden al heel veel van de gedreven vrijwilligers leren kennen en waardeer hun steun vanaf de start van mijn rol.

Ik zou de pen graag willen doorgeven aan Steven Hartevelt. Als trainer van mijn zoon Job heb ik hem leren kennen als een enthousiaste, energieke en gedreven trainer. Graag lees ik wat meer over zijn drijfveren en beeld van de Ter Leede jeugd.

Voorwaarts Ter Leede !

Met sportieve groet,

Martin Nuninga