De pen is in handen van Max Westerbeek

Om te beginnen Peter, bedankt voor de pen!

Op het moment dat ik als klein ventje wilde gaan voetballen was het bij ons thuis geen vraag bij welke vereniging dat zou zijn. Als sinds zijn jeugd stroomt er bij mijn vader Ter Leede bloed door zijn aderen dus de keuze was duidelijk.

Mijn tijd bij Ter Leede begon op 5 jarige leeftijd bij de ukken van Jaap Schaap. Al was hier mijn passie voor voetbal nog niet heel duidelijk zichtbaar, ik besteedde de eerste tijd bij de ukken meer aandacht aan de omgeving dan aan de bal. Er was dan ook geen donkere wolk of bloemetje in het gras die ik niet zag. Ondanks dat werd ik toch elke zaterdag naar het ukkenveld gebracht en begon ik langzamerhand steeds fanatieker te worden.

Vervolgens was het tijd voor mijn eerste echte wedstrijd in de F7. Helaas was dit nog geen groot succes, we verloren met 21-0! Het voordeel hiervan was dat de F7 hierna alleen maar beter kon gaan presteren. In dit team speelde ik met onder andere Elwin Barnhoorn en Lars Warmerdam, waar ik nu nog steeds mee in een team speel.

Na deze zwaar verloren wedstrijd vlogen de jeugd voetbaljaren voorbij. Een sportief hoogtepunt was het kampioenschap met de E3. De kampioenswedstrijd was echter een uitwedstrijd tijdens de bloemencorso, dus trots kwamen wij terug in een zo goed als lege Ter Leede kantine. Toch blijft kampioen worden een onvergetelijke ervaring. Andere leuke ervaringen waren de Easter Open toernooien en het toernooi in Berlijn. Naast het voetballen heb ik ook nog een jaartje geholpen met training geven bij de E5.

Na jaren wel in de selectie gespeeld te hebben, maar het eerste team niet te hebben gehaald kwamen we met vrienden op school op het idee om een vriendenteam te beginnen. Na moeizame onderhandelingen in de vriendengroep met jongens van Ter Leede, Teylingen en Foreholte, was het dan toch gelukt om dit vriendenteam bij Ter Leede te kunnen vormen. Dit tot groot plezier van mijn vader, die mij flink onder druk zette om dit vriendenteam bij Ter Leede te starten. Ik op mijn beurt heb toen afgedwongen dat hij dan wel in zou stappen als trainer/begeleider samen met Erik Barnhoorn. Het vriendenteam is nog steeds bij elkaar, dit is al ons vijfde seizoen, inmiddels wel zonder begeleiding. Ik hoop dan ook nog vele jaren met deze jongens te kunnen blijven voetballen, in de hoop dat de resultaten ook nog beter gaan worden. Echter zijn onze resultaten in de kantine altijd prima. De derde helft wordt altijd gewonnen.

Ik hoop heel erg dat we snel weer mogen voetballen inclusief de derde helft. Op mijn beurt geef ik de pen door aan Noa Vonk, groot talent uit een echte Ter Leede familie!