De pen is in handen van Nino Hoogervorst

Jan Ligtenberg heeft de pen aan mij overhandigd. Het leek hem leuk als de pen bij iemand van de jeugdafdeling terecht zou komen.

Mijn naam is Nino Hoogervorst, ik ben 23 jaar oud. Momenteel studeer ik aan de HALO, dit is een opleiding tot gymdocent. Komend jaar ga ik mijn laatste studiejaar in en hoop ik af te studeren. Naast mijn studie loop ik vijf dagen per week rond bij Ter Leede. Het lesgeven sluit mooi aan bij de activiteiten die ik momenteel op de voetbal uitvoer.

Ik ben bij Ter Leede gestart in de JO10, best laat voor een voetballer. Ik kom niet uit een voetbalnest. Het heeft even geduurd voordat mijn ouders ‘om’ waren. Ik ben al die jaren blijven voetballen bij Ter Leede. De laatste jaren voetbal ik in een vriendenteam, namelijk het zevende. Naast dat wij graag een balletje trappen en een wedstrijd spelen, hebben we ook veel plezier samen.

Ongeveer vanaf mijn 16e ben ik jeugdtrainer geworden bij Ter Leede. Ik heb als trainer mijn Pupillencursus, Juniorencursus en mijn UEFA C cursus succesvol afgerond. Na zo’n 5 jaar de jeugd bij Ter Leede training te hebben gegeven, was ik klaar voor de stap naar het 11 tegen 11 voetbal. Tijdens mijn eerste jaar als trainer op het ‘grote veld’ trainde ik bij ASC de JO15-1 selectie. Na een jaar daar training gegeven te hebben, besloot ik weer terug te keren bij Ter Leede. Ik miste de gezelligheid zoals die bij Ter Leede te vinden is. Ik heb afgelopen seizoen ook weer de JO15-1 training gegeven, ditmaal bij Ter Leede. Ook komend seizoen zal ik weer training geven aan de JO15-1 die uitkomt in de Hoofdklasse.

Afgelopen seizoen ben ik technisch coördinator van de onderbouw geworden. Dit houdt in dat ik vooral met de voetbaltechnische zaken bezig ben van alle jeugdteams tot en met de JO10. Denk hierbij aan: beleidsplan uitvoeren, trainingen bijwonen, trainers aansturen/ondersteunen, wedstrijden bekijken, ontwikkelingen van spelers/speelsters bijhouden etc. Komend seizoen blijf ik deze taken uitvoeren, ze worden zelfs wat uitgebreider. Ik zal mij bezighouden met alle teams tot en met de JO11.

Afgelopen seizoen hebben we al mooie dingen bereikt met de onderbouw teams, denk hierbij aan:

  1. Geen vaste hoofdtrainers. De hoofdtrainers zien de ontwikkeling van ieder kind binnen de lichting, niet alleen de hoogste teams.
  2. Geen selectie meer; de naam selectie is van de teams afgegaan. Dit voorkomt veel spanning bij de kinderen tijdens de ‘selectieprocedures’. Daarnaast bevestigt het dat spelplezier bovenaan staat.
  3. Beleid in een nieuw jasje: elke 6 weken een nieuw trainingsthema, bijvoorbeeld 1:1, techniek, afronden etc. Op die manier stimuleren we nog veel meer ontwikkeling bij de kinderen. Daarnaast weten we zeker dat alle kinderen de voetbal thema’s geoefend hebben binnen een seizoen.

Een uitgebreide evaluatie van het nieuwe beleid volgt later op de website.

Naast dat ik technisch coördinator was afgelopen seizoen, was ik ook samen met Steven Harteveld de hoofdtrainer van alle onderbouw teams (t/m JO10). Dat betekent dat wij twee keer in de week op het veld stonden om de ouders en jeugdspelers te helpen tijdens het training geven. Overigens kunnen we nog altijd veel meer (jeugd)trainers gebruiken. Zeker de groep jeugdspelers (JO15, JO17 en JO19) zou ik nog veel meer op het veld willen zien als trainers. Het is een onwijs grote steun als jullie een uurtje voor je eigen training bij de jongere jeugd helpen. Los van de waardering die je krijgt, staat er ook een kleine vergoeding tegenover. Mocht je meer informatie willen of interesse hebben, stuur dan een mailtje naar mij (ninohoogervorst@terleede.nl). Hoe mooi zou het zijn als alle jeugdteams training krijgen van iemand die zelf bij Ter Leede voetbalt.

Ik wil de pen doorgeven aan Frans Verschoor. Met hem heb ik veel samengewerkt afgelopen seizoen bij de jeugd. Ik verwacht dat hij jullie nog veel meer kan vertellen over de gang van zaken bij de jeugd.