De pen is in handen van Peter Bergman

Francine, bedankt voor de pen en je leuke stuk!

Met dit kaartje startte mijn tijd bij Ter Leede, ruim 50 jaar terug.  Op 8 jarige leeftijd links binnen tegen Lisser boys op een groot veld met grote doelen en deklatten. Ik herinner me het nog als de dag van gisteren. Op de fiets naar Lisse tegen jongens met het mooiste tenue van de streek: helemaal in het wit. Helaas met 2-1 verloren, maar wel gescoord en de liefde voor voetbal was geboren!

Na het doorlopen van de jeugd op m’n 18e in het eerste en na aantal jaren naar de lagere senioren en de veteranen. Nu inmiddels 50 jaar verder nog regelmatig 7×7. Als dat ooit niet meer lukt door naar walking football!!!

Voetbal  en Ter Leede is daarmee een enorm belangrijk deel van mijn leven. Mijn hele jeugd 3 á 4 keer week op de club, trainen bij weer en wind op een gravelveld of op een gras/zandveld met enorme plassen, maar ook elke zaterdag de hele dag op het veld, zelf voetballen of bij 1e kijken en aan eind van de dag met lichte tegenzin naar huis, na weer een geweldige dag! Ook heb ik op de voetbal een hele mooie vriendenkring opgebouwd, waar we nog steeds (als corona het toelaat) heel veel leuke dingen mee doen… Jammer dat de meeste  inmiddels gestopt zijn met actief voetballen, maar de gezelligheid is er niet minder op geworden!

De tijden zijn wel veranderd! Als ik zie wat er nu allemaal op de club gedaan wordt,  is enorm, maar ook in mijn jeugd gebeurde er heel veel.  Kaartjes werden in eerste instantie nog met hand geschreven (zie foto) en wekelijks rondgebracht. Clubblad werd uitgetypt, gestencild en ook wekelijks rondgebracht. En natuurlijk moesten de lijnen gekrijt worden, de kleedkamers schoongemaakt worden en moest de kantine draaien. Als voetballer had je dat alleen helemaal niet door! Later toen mijn vader na leider van de B3, jeugdvoorzitter werd, kreeg ik dat al wat meer door, want hij was veel avonden op de club (was ook vooral erg gezellig!). Nu ik inmiddels zo’n 9 jaar in bestuur zit, zie ik pas echt goed wat er allemaal binnen onze vereniging gebeurd. Het is echt ongelooflijk wat er dag in dag uit gebeurd door onze grote groep vrijwilligers, die dit over het algemeen met veel plezier doen. Ik kan het toch niet laten om iedereen die dit leest uit te nodigen om te kijken wat je voor onze club kan betekenen. Of het nu voetbal-technisch, commercieel, financieel/ administratief of horeca is, het is ook gewoon heel leuk om samen met andere enthousiaste vrijwilligers mooie dingen voor onze club/kinderen /leden te doen!!

Alles bij elkaar heb ik het al ruim 50 jaar enorm naar mijn zin bij Ter Leede en ik hoop dat we snel door de corona crisis heen komen en dat ik met jullie nog vele jaren mag genieten van alles wat er op onze mooie club gebeurd…. Ik draag met veel plezier de pen over aan Max Westerbeek, een generatie jonger, maar ook iemand met een echt Ter Leede verleden en Ter Leede toekomst!