De pen is in handen van Sarissa van der Meer

Erg leuk om ook aan de beurt te komen in deze rubriek. Een mooi initiatief om het warme club gevoel met elkaar te delen.

Allereerst wil ik Steffi heel veel succes wensen in haar nieuwe functie als Technisch Coördinator van de meidenafdeling. Erg leuk dat deze rol nu wordt vervuld door iemand die al vanaf jongs af aan op de club rondloopt en zelf ook actief is in de vrouwenselectie. Hopelijk lukt het Steffi met de meidenafdeling om meer aansluiting te vinden naar de vrouwenselectie. Volgens mij is zij al aardig op weg, dus ik heb er alle vertrouwen in.

Dit is mijn 15de seizoen in het Rood Gele shirt. Ik ben begonnen bij de meiden waar Koos Kranenburg 15 seizoenen geleden de hoofdtrainer was. Onder zijn leiding heeft het meidenvoetbal bij Ter Leede een grote piek meegemaakt en had Ter Leede met voorsprong de grootste meidenafdeling van Duin- en Bollenstreek.
Ik speelde mijn eerste jaren in de mp1 (meisjespupillen) met een talentvolle lichting. Twee jaar op rij werden we met grote voorsprong kampioen. Daarnaast pakte we ook 1x de regiobeker en werd het halve team gescout voor de KNVB regioselectie. Zelf werd ik ook gescout. Uiteindelijk heb ik tot en met het districtsteam o17 bij de KNVB gespeeld. Ik heb in die jaren met en tegen een aantal namen gespeeld van het huidige oranje elftal, zoals Lineth Beerensteyn en Vivianne Miedema. Ontzettend gaaf om deze meiden nu op het grote podium te zien.
Na twee succesvolle seizoenen in de meisjespupillen werden wij, om meer tegenstand te krijgen, naar de jongenscompetitie geplaatst. Het enige meidenelftal van Ter Leede dat ooit volledig heeft meegedraaid in een jongenscompetitie. Wij speelden met een meidenelftal tegen jongens D-junioren. Menig jongensteam is verslagen van het veld gestapt.

In het seizoen 2012/2013 heb ik op mijn 17de de overstap gemaakt van de meidenafdeling naar de vrouwenselectie. Datzelfde seizoen keerde ook bekende namen, zoals Jill Wilmot en Kimberley Vermeij, terug vanuit de Eredivisie vrouwen. We hadden toen een ontzettend sterke selectie.
De eerste twee jaren waren erg lastig en heb ik veel op de bank gezeten bij dames 2, desalniettemin heb ik er nooit aan gedacht om Ter Leede te verlaten omdat ik zo graag ooit in het 1ste van Ter Leede wilde spelen. Na twee seizoen werd Frank van Dam trainer van dames 2. Onder Frank van Dam begon ik weer op te bloeien en heeft hij een grote een bijdrage gehad aan de speelster die ik nu ben. Frank was altijd erg kritisch en direct, maar dit heeft mij wel beter gemaakt.
In het tweede, met af en toe minuten in het eerste, ben ik klaargestoomd om uiteindelijk de stap te maken naar de vrouwen 1 drie seizoenen geleden. Ik wil ook zeker aan jonge meiden meegeven dat het absoluut niet slecht is om in het tweede te starten. Heb geduld, maak minuten en groei door tot een stabiele speelster in het tweede. De stap naar vrouwen 1 komt vanzelf.

Hopelijk lukt het Steffi samen met het vrouwenbestuur om een stabiele doorstroom te creëren van speelsters uit de jeugd naar de vrouwenselectie. Dit is erg belangrijk voor de toekomst om de vrouwen op het hoogste amateurniveau te houden. Er trainen al veel talentvolle meiden mee en dit is al een grote verbetering ten opzichte van een aantal jaar geleden.
Hoe mooi is het om straks meer speelsters vanuit de jeugd door te zien schuiven tot uiteindelijk het vlaggenschip van de vrouwenselectie en wellicht wel een stap verder richting de Eredivisie vrouwen.

De mooie herinneringen in de jaren dat ik bij Ter Leede voetbal, zijn er te veel om alle op te noemen. Als ik dan aan de allerleukste denk, dan komen wel de kerstgala’s, trainingskampen en busreizen van en naar uitwedstrijden in mijn gedachte naar boven. Ik kan dan ook niet wachten totdat dat straks allemaal weer mag.
De vrouwenselectie is een hechte groep en wij plannen ook regelmatig uitjes buiten de voetbal om, zoals een tripje naar Frankrijk voor het WK vrouwenvoetbal of een avondje uit om de derde helft te verlengen.

Ter Leede is een fijne en mooie vereniging waar ik mij altijd thuis heb gevoeld. Hiervoor wil ik in het bijzonder alle vrijwilligers bedanken, zoals de scheidsrechters, de mensen van de kantine, de accommodatie beheerders en niet te vergeten Willem, die iedere zaterdag zorgt voor een lekker glaasje limonade in de rust. Het kan zijn dat ik een onderdeel vergeet, maar zoals ik eerder zei ‘ik wil alle vrijwilligers bedanken!’

Om in het verlengde van waardering voor vrijwilligers te blijven, geef ik de pen door aan Christel van Hoewijk ‘scheidsrechterscoördinator van Ter Leede’. De belangrijke functie van Christel en het werk van alle scheidsrechters mag absoluut niet onopgemerkt blijven.