De pen is in handen van Steffi Perfors

Allereerst natuurlijk Arjan bedankt voor het doorgeven van de pen! Ik wil Arjan heel veel succes wensen met het behalen van zijn UEFA-B diploma.

Mijn avontuur bij Ter Leede begon iets minder lang geleden dan die van Arjan, namelijk 16 jaar geleden. Ik begon met het meetrainen bij de Ukken onder leiding van Jaap Schaap. Daar was ik niet van het veld te slaan waardoor ik al snel in de F10 terecht kwam. Het tweede jaar op voetbal en meteen kampioen, dit was een droom die uitkwam. Vervolgens kwam ik in de F-selectie onder leiding van Arjan Timmers. We gingen met z’n alle naar Easter Open en met de F2 wonnen we dit toernooi, die grote beker! Vervolgens ging ik naar de E-selectie, ook onder leiding van Arjan Timmers. Wat me van deze Jaren op half veld het meest is bijgebleven zijn de leuke teamuitjes. Wedstrijdje bij Ajax kijken, wedstrijdje bij ADO kijken, Easter Open, Bowlen, Zaalvoetbal, noem het maar op. In de E3 werd ik kampioen met trainers Wim en Maurice. Deze jaren heb ik altijd gespeeld met Kim van Riel. Uiteindelijk ging ik door naar de E2 en toen kwam ik bij Bo Vonk in het team, samen met Bo ging ik naar de D-selectie onder leiding van Marco Verbree. Na twee jaar in de D-selectie gezeten te hebben, kwam ik weer bij Arjan Timmers terecht in de C-selectie. Vanaf 11 tot en met 15 jaar heb ik bij het afdelingsteam van de KNVB gevoetbald. In de C-selectie kwam hier ook het schaduwteam van Jong ADO bij. Dit was natuurlijk super gaaf, alleen wel erg druk. In deze tijd moest ik drie keer trainen bij Ter Leede, één keer bij de KNVB en op zondagochtend samen met Bo naar monster om ook te trainen. In de C-selectie heb ik uiteindelijk drie jaar gezeten, twee jaar met mijn leeftijdsgenoten en één jaar dispensatie. De 1e twee jaar kwamen er nog 4 meiden bij in de C-selectie, namelijk Lizzy Mastemaker, Anne Sellies, Tessa Haakman en Jara Feenstra. Uiteindelijk maakte ik de overstap vanaf de C-selectie naar de Vrouwen van Ter Leede. Ik was nog heel jong vergeleken al die vrouwen die er toen speelde. Het was jammer om niet meer tussen de jongens te spelen, samen met je leeftijdsgenootjes, maar uiteindelijk heb ik ook veel geleerd bij de Vrouwen. Op dit moment speel ik alweer 5 jaar met plezier bij de Vrouwen.

Mijn hoogtepunt tot nu toe is toch echt wel het BVCB toernooi. De jongens en meiden waarmee ik dit toernooi gewonnen heb, weten zeker waar ik het over heb. Iedereen wilde bij de kampioenswedstrijd kijken en wilde eigenlijk snel weer terug naar Ter Leede. Maar toen kwamen we toch door de poule heen en kregen we een peptalk van Arjan dat we met z’n alle voor de winst moesten gaan. De halve finale gewonnen met penalty’s en uiteindelijk hebben we zelfs de finale gewonnen met penalty’s.

Sinds dit seizoen ben ik technisch coördinator van de meiden jeugd tot en met mo19. Dit bevalt tot nu toe erg goed en ik ben blij dat er nu meer aandacht is voor de meidenteams om de aansluiting naar de Vrouwen sterker te maken. Daarnaast train ik al 4 jaar de meiden van 013 tot 017 waarmee ik mijn opleiding (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) goed kan combineren.

Ik wil de pen graag doorgeven aan Sarissa van der Meer. Sarissa voetbalt al vanaf haar 9e jaar bij Ter Leede en is nu uitgegroeid tot de aanvoerster van Ter Leede Vrouwen 1!

Groeten,

Steffi Perfors