DEBUTANTENBAL VR1 en VR2

DEBUTANTENBAL BIJ DE WEDSTRIJD ELDENIA VR1 TER LEEDE VR1

De hele week is de technische staf bezig geweest om de puzzel te leggen om afgelopen weekend drie representatieve elftallen op de been te brengen. Door blessures, vakanties en familiefeesten waren er amper voldoende speelsters.

Dit betekende dat Vrouwen 1 met 4 debutanten uit ons derde selectie elftal afreisde naar Arnhem voor het treffen tegen Eldenia. Deze situatie had natuurlijk ook zijn weerslag op Vrouwen 2 en 3. Vrouwen 3 ging in de laatste minuten nipt onderuit tegen kampioenskandidaat Rijnvogels en Vrouwen 2 haalde in Utrecht een zwaarbevochten punt binnen tegen Sporting. Door dit resultaat houdt men uitzicht op het ontlopen van de nacompetitie.

Vrouwen 1 begon in een zeer warm Arnhem aan de wedstrijd. Het begin was voor Ter Leede en een vrije trap van Sarissa van der Meer werd door Romy van Beelen bij de tweede paal fraai binnengekopt. Hierna schakelde Eldenia een tandje bij en moest Ter Leede achteruit maar onder leiding van doelvrouw Lot Hemminga hield de verdediging fraai stand. Toch moest na 30 minuten de gelijkmaker geïncasseerd worden toen een hoekschop onvoldoende werd weggewerkt en een aanvalster van Eldenia kon binnenschieten. Tot aan de rust was Eldenia optisch wat sterker maar bleef Ter Leede strak georganiseerd op de been.

Na de pauze werd het de wedstrijd van de debutanten uit ons derde elftal. Eerste werd Shayenne Verdel diep gestuurd maar de keepster van Eldenia kon redden, een tweede poging was echter wel raak. (1-2). Kort hierna was het Iris Klerks die de marge kon vergroten. (1-3). Eldenia bleef op zoek naar een beter resultaat maar de verdediging van Ter Leede gaf geen krimp. Na 70 minuten maakte Anne Sellies haar rentree, na een zware enkelblessure opgelopen vlak na de winterstop. Een van haar eerste acties was direct doeltreffend, uit haar voorzet kon Anna Shimuzu scoren. (1-4). Ook Esmay de Ridder en Annabel Schrijver konden hun debuut als veldspeelster in het eerste elftal nog maken waardoor het aantal debutanten op vier kwam. Een bewijs dat de ontwikkeling van onze jonge speelsters resultaten oplevert waardoor we met optimisme vooruit kunnen kijken.

Tags:, , , , , ,