Den Hoorn JO15-1 – Ter Leede JO15-1 1-1 ( 0-0 )

De derde competitieronde kunnen we omschrijven als een dagje met hindernissen. De afsluiting van de A4 was ingecalculeerd, dus daar lullen we verder niet meer over. De lekke band die hoofdcoach Timmers onderweg naar den Hoorn te slikken krijgt, is al wat vervelender, en zorgt voor een rommelige voorbereiding. Het uitvallen van Wessel v.d. Geer in de warming-up, die opnieuw last krijgt van zijn hamstring, zorgt echt wel even voor een tikkie in de hoofden van de spelers en speelsters, en ik moet toegeven dat ik er ook niet heel vrolijk van word. Want het houdt maar niet op met alle blessures en blessuretjes. Buiten de langere blessuregevallen Alex en Daimy kunnen we Nick aan de lijst toevoegen en zijn ook Corné en Justin nog niet fit. Nino kan dus gelijk als vervanger van Wessel vol aan de bak. De grote vraag is of hij al een hele wedstrijd aan kan, want ook hij heeft er een week of 5 uitgelegen. Denzil blijft over als enige wisseloptie.
Tot zover de klaagzang vooraf aan de wedstrijd. Nu stoppen met zeuren, we starten nog steeds met z’n elven en jullie bewijzen al weken dat teamspirit veel meer oplevert dan individuele poppetjes. De locatie zal het probleem niet zijn vandaag. Op het prachtige sportpark zijn we ingedeeld op veld 1 en dat stemt met name de grote supportersschare meer dan tevreden. Met Jan en Quincy weer in de basis spelen onze boys de eerste helft tegen de wind in. In tegenstelling tot de eerste 2 wedstrijden blijkt dat we aan de bal niet de mindere zijn. De eerste echte kans is voor Jikke, die uit een hoekschop van Rosa de keeper aan het werk zet, maar Den Hoorn antwoordt direct met een razendsnelle tegenstoot. Marijn staat echter positioneel goed en kan deze kans elimineren. Naarmate de eerste helft vordert, stijgt het niveau aan Ter Leede kant wat resulteert in een schitterende tiki taka Touzani aanval. Onder andere Rosa, Lucas en Robin zijn erbij betrokken en het schot op goal is van Nino maar de keeper weet de diagonale bal nog corner te tikken. De beste voetballers van Den Hoorn lopen voorin. Beide buitenspelers zijn slim en handig maar met name Jikke bijt zich vast in z’n tegenstander en zal uitgroeien tot één van de uitblinkers van deze wedstrijd.
Toch is het de rechtsbuiten die in de tweede helft de wedstrijd openbreekt. Hij is in de 2e helft verhuisd naar de linkshalf positie en vindt daar binnen een paar minuten de ruimte om van buiten het strafschopgebied doeltreffend uit te halen. Niet verdiend, wel heel vervelend maar Ter Leede trekt binnen 2 minuten de stand weer gelijk. Nino heeft na de rust van positie gewisseld met Jan en is bij de cornervlag z’n tegenstander de baas. Zijn voorzet belandt op de linkerschoen van Jan die de bal in de dropkick wel of niet binnenschiet? De prima leidende scheids besluit dat de bal de lijn heeft gepasseerd en we doen weer mee!
Er breekt een fase aan waarin Ter Leede het meeste aanspraak mag maken op een voorsprong. Schoten van Nino en Quincy missen precisie, of worden verwerkt door de keeper die ook nog een katachtige reflex nodig heeft op een kopbal van Jikke. De wedstrijd begint fysiek z’n tol te eisen en Ter Leede wordt door vermoeidheid slordiger. Den Hoorn drukt onze boys weer achteruit maar kan alleen gevaarlijk worden uit een paar stilstaande situaties Denzil wordt gebracht voor Quincy waardoor Jikke naar de linksbackpositie verhuist. Wessel kiest nog een keer voor een schot met links, waar een bal breed op Nino misschien een betere optie had geweest en Jan maakt ook een verkeerde keuze na een geweldige steekpass van Timo. De wedstrijd lijkt te eindigen in een gelijkspel als Nino nog één keer ontsnapt en alleen op de keeper afgaat. Met zijn allerlaatste krachten weet hij de bal langs de doelman te schuiven maar helaas, helaas, de bal vliegt voorlangs. Vlak daarna fluit de scheids voor het einde van de wedstrijd en zoeken we toch met een licht katterig gevoel de kantine op.
Want wat had die lekker geweest zo aan het einde van de rit. Aan de andere kant stappen we hier toch weer met een resultaat van het veld af en dat is met de hele voorgeschiedenis toch weer knap te noemen. Nog één weekie knallen, dan kan de voet eventjes van het gaspedaal af met een competitie loze zaterdag.
Volgende week eerst Forum Sport thuis, met 9 uit 3 de ongeslagen koploper!
Zie jullie daar,
Henk.