Voorbeschouwing districtsbeker Ter Leede – SC Feyenoord

VOORBESCHOUWING 1E RONDE DISTRICTSBEKER WEST II VV TER LEEDE – SC FEYENOORD

Zaterdag 24 oktober 2015 14.30 uur

Scheidsrechter A.H.Kuup

 

WEER TEGEN FEYENOORD

Voor de derde maal ontmoeten Ter Leede en de Feyenoord amateurs elkaar in de districtsbeker, nu al in de eerste ronde. In het succesvolle competitiejaar 2012-2013 versloeg Ter Leede de zondag hoofdklasser in de 1/8e finale op maandagavond 26 februari op veld 2 met 3-1 door alle doelpunten te scoren: Arsenio Snijders, Tristan Buchinoven en Vincent Ammerlaan zorgden in de 18e, 41e en 63e minuut voor de 3-0 en de tegentreffer kwam op naam van Mark van der Heijden.
In dat jaar verloor Ter Leede op 18 mei, toen het al kampioen was, uiteindelijk de finale van Capelle met 1-0.

De tweede bekerwedstrijd tegen Feyenoord was de kwartfinale op dinsdag 17 maart van dit jaar en toen was de uitslag 2-1. Robert Steemers opende de score in de 30e minuut na aangeven van Vincent en Mike Dam. Ter Leede was heer en meester, maar na de blessure van Tony Schreurs in de 33e minuut was het door blessures geplaagde Ter Leede het overwicht kwijt en kon Reginald Faria tegen scoren, waarna Vincent Ammerlaan in de 67e minuut uit een assist van Pedrini de winnende kon aantekenen.

Die winst kwam overigens nu wel tot stand tegen de 3e klasse zaterdagamateur SC Feyenoord en dat behoeft misschien enige toelichting. De amateurtak van Feyenoord splitste zich als Sportclub Feyenoord in 1978 af van de betaald voetbalclub, startte in de vierde klasse zondag, werd na enige jaren kampioen en kwam in 1994 in de eerste klasse en vanaf 1996 afwisselend in de hoofdklasse (1996-2000, 2010-2013) of de eerste klasse (2001 -2009).
In 2013 besloot de Sportclub om met het standaardteam de overstap naar de zaterdag te maken, startte in de 4e klasse E, werd kampioem, het afgelopen seizoen weer en promoveerde in 2015 naar de 2e klasse.

En in de 2e klasse D, waarin ook ploegen als Groote Lindt en Strijen uitkomen, staat Feyenoord inmiddels ook al weer aan kop. Na zeven competitiewedstrijden heeft het 21 punten en een doelsaldo van 28 voor en 9 tegen en moet het alleen BVCB (uit Bergschenhoek) met evenveel punten en een doelsaldo 22 voor en 3 tegen naast zich dulden. Na de bekerwedstrijd tegen Ter Leede staat op 31 oktober het treffen tegen deze concurrent op het programma!

Ook in de beker roert Feyenoord zich. In de grote KNVB-beker versloeg het UNA met 2-1 om op 22 september in een aardige wedstrijd op Sportcomplex Varkenoord met 0-2 door FC Dordrecht te worden uitgeschakeld.
In de districtsbeker West 2 kwam het in de poule met Katwijk 2, Spartaan ’20 en het zondagteam van FC Lisse en na alle drie deze wedstrijden te hebben gewonnen treft het nu in de 1e ronde Ter Leede weer. Het doet dat met goede spelers als Reginald Faria (ex -Volendam en -Haarlem) die dus al tegen Ter Leede scoorde, met de ervaren aanvoerder Ferry van Lare (ex-ASWH) en met de 19-jarige linkerspits Junior Obiku, jawel de zoon van Mike Obiku.

Je ziet dus aankomen dat Feyenoord hard op weg is naar minimaal de hoofdklasse en als Ter Leede door wil gaan in de districtsbeker is er derhalve geen enkele reden om deze ploeg te onderschatten.
De thuiskleuren van Feyenoord zijn bekend, het uittenue is een blauw shirt, rode broek en blauwrode kousen.
De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter A.H.Kuup uit Vlaardingen, bijgestaan door zijn assistenten S.R. de Groot en C.D.R. van der Hul.

Wij wensen u een sportieve middag toe!