Docos C2 – Ter Leede C2 2-2 (0-1)

Op de vroege zaterdagochtend vertrok Ter Leede C2 naar Docos om de eerste overwinning van de competitie te boeken. Met een super warming-up wist Ter Leede scherp te beginnen aan de wedstrijd wat uiteindelijk leidde tot een mooie eerste helft. Met voetballende aanvallen van beide teams was het erg spannend. In de 13e minuut van de wedstrijd wist Ter Leede door een onderschepping op de middenlijn aan de rechterkant het spel fantastisch te verleggen en de beslissende steekpass tussen de verdedigers door op de linksbuiten te spelen die deze kans benutte en dit goed afmaakte. 0-1 was de stand. Door juiste inzet en strijd kreeg Ter Leede een terechte penalty die helaas niet benut werd. Maar door positieve coaching liet Ter Leede C2 zich niet kennen en bleven ze goed doorgaan! De scheidsrechter floot de eerste helft af en we konden tevreden de kleedkamer ingaan.

In de tweede helft kwam Docos C2 sterk uit de kleedkamer en liet zien dat de wedstrijd niet zomaar gewonnen was. Hier waren de spelers van Ter Leede even van onder de indruk waardoor Docos een kans wist te benutten wat de stand tot 1-1 bracht. Met kansen aan beide kanten was het niet alleen in het veld maar ook aan de kant ontzettend spannend. 5 minuten voor tijd werd er een overtreding gemaakt op ongeveer 25 meter van het doel af van Ter Leede. Docos kreeg een vrije trap en schoot deze vrije trap er goed in. 2-1 was nu de stand. Door de armen op te stropen en volle bak door te gaan liet Ter Leede zien dat ze niet naar Docos waren gekomen om te verliezen. Door achterin 1 op 1 te gaan spelen en een extra aanvaller in te brengen ging Ter Leede alles of niets spelen. Bij een fantastische aanval vanuit achteren van Ter Leede die uiteindelijk door een steekpass tussen de verdedigers gegeven werd, wisten wij langs de kant dat dit de kans was om de gelijkmaker te maken. De grensrechter zag dit anders en vlagde helaas voor buitenspel. Balen daar ging onze kans op de gelijkmaker! Maar door niet op te geven en het besluit van de scheidsrechter te accepteren, bleef Ter Leede kansen creëren. Wat uiteindelijk diep in de blessure tijd leidde tot een kans die werd benut door Ter Leede. Op basis van de wedstrijd zeker dik verdiend!

Uiteindelijk heeft Ter Leede C2 zichzelf niet beloond met een overwinning en de 3 punten. Maar door een fantastische inzet en de positieve coaching waardoor de spelers door elkaar opgepept werden, wisten de toppers van Ter Leede C2 terug te komen tot een 2-2 eindstand. Volgende week vind de thuiswedstrijd Ter Leede C2 – Roodenburg C1 om 08:45 uur plaats op het hoofdveld van Ter Leede. Een verdiende prestatie voor de C2!