Docos JO15-1 – Ter Leede JO15-1 3-4 ( 1-2 )

Ik weet niet hoe lang een doorsnee professioneel schrijvertje gemiddeld over een hoofdstuk doet, maar ik had vandaag binnen 5 minuten al een lekker stukkie weggeschreven moet ik zeggen. Als je maar geïnspireerd wordt! En dat was deze morgen bij V.V. Docos zeker het probleem niet. Het was van het begin tot het eind zeer boeiend met uiteindelijk een zeer verdiende winnaar.
Terwijl Jack en ik onder het genot van een bakkie koffie heerlijk mee zitten te deinen op de stoffige klanken van Pussycat (wie kent ze niet) arriveren de eerste ouders. Allereerst de Pronkjes, waarbij Lies weer een geruststellend gevulde tas mee zeult, de Beuningkjes, op de fiets ditmaal, ik zie Ronald, Kees, Lorenzo, Arend, Els, Sandra, Jolanda, Nikki, Judith en uiteraard Koen en Steven. Geen Richard, want Patrick moest zich s’ochtends vroeg helaas ziek afmelden voor deze wedstrijd. Beterschap man! Hoofdcoach Timmers komt met de volgende inventieve oplossing. Sam start als linksbuiten en Alessandro speelt als diepste middenvelder, ondersteunt door Chris en Timo.

Het begin is ongelooflijk. Uit de aftrap van Docos is het Ter Leede dat binnen 19 seconden op een 0-1 voorsprong staat. Het begint bij Sjoerd die de bal onderschept en Rik inspeelt. Die combineert er vervolgens lustig op los met Wessel. Balletje diep, nijdig sprintje, een afgemeten voorzet van Wessel die in één keer door Rik met binnenkantje voet het kruis in gejast wordt. Wat kan voetbal er toch makkelijk uit zien. Nauwelijks bekomen van de euforie van dit moment staat het al weer 1-1. Onze boys vergeten in het eigen 16 meter gebied daadkrachtig de bal weg te werken en de herstelwerkzaamheden van Alex kunnen niet door de beugel bij de scheids. De pingel wordt onberispelijk binnen geschoten en we staan weer break even. De ouders lijken meer last te hebben van deze tegenvaller dan de koters want 2 minuten later staan we wederom op voorsprong. Wessel begint weer aan een schitterende rush, Rik loopt precies in de aanvliegroute en weet ook deze voorzet op waarde te schatten. 1-2!  Wat een zieke bal was dat trouwens Wessie. Over de grond met de juiste snelheid precies in de loop. En dat op volle snelheid uitvoeren is heel knap.
3 goals in nog geen 5 minuten, het publiek is nu al de grote winnaar en Ter Leede blijft goed voetballen.Vanaf het middenveld zijn het Chris en Timo met ondersteuning van de inschuivende Keurten die constant de voorwaartsen aan het werk zetten. Met name Wessel en Rik zijn ongrijpbaar maar ook Sam en de sterke Alessandro zorgen regelmatig voor gevaar. Sam heeft echt een stap gemaakt de afgelopen maanden. Maakt betere keuzes en speelt daardoor ook constanter en dat is mooi om te zien. Het gevaarlijkste deel van Docos loopt voorin, al blijft het bij veel geblaf zonder door te bijten want daar geeft Ter Leede geen gelegenheid voor. Ondertussen rijgen we aan de andere kant de kansen aaneen. Een kans voor Sam, een schot van Wessel, een 1 op 1 van Rik met de keeper, een schot voorlangs van Rik en een welles-nietes penalty moment van Ales. Jammer dat we het niet beslisten voor rust, maar het voetbal was bij vlagen echt goed jongens, en dat is ook wat waard.
Ook na de rust blijft Ter Leede de baas op het veld. En ook in deze helft vallen er 2 goals vrij snel na elkaar. Na een minuut of 5 spelen is het Wessel die met goed stoorwerk net over de middenlijn de bal verovert en op de keeper af stormt. Hij faalt niet, en zet Ter Leede op een veilige marge. Dat zou je denken tenminste, maar er is weinig vanzelfsprekend deze morgen. Want Docos scoort weer snel daarna de aansluitingstreffer. Een goal waarbij we er verdedigend niet goed uitzagen boys. Na deze goal zijn we weer volledig bij de les en onstaan er ook steeds meer ruimtes op het middenveld. Chris duikt na een slimme pass van Alessandro gevaarlijk op voor de grote keeper. Niet veel later het hoogtepunt van deze morgen. Ik dacht dat we met de lob van Chris tegen RCL de mooiste goal van het seizoen al gezien hadden maar heb me daarin waarschijnlijk vergist. Na een soepel lopende opbouw via de schijven Timo, Sam en Chris ontvangt Rik de bal en begint aan een wonderschone solo langs 4 man die afgesloten wordt met een schuiver langs de keeper.
2-4 en nu zal het toch wel klaar zijn?
Er volgt nog één stuiptrekking van Docos. Vlak voor tijd scoren ze de 3-4. Een goal die wederom onnodig is. Verdedigend hebben we de pech dat de paar wegtrekkertjes die we hebben direct afgestraft worden, want verder speelt ook dat gedeelte van het elftal een prima wedstrijd. Verder laten onze boys het ook niet komen en kunnen we de vierde driepunter op een rij noteren!
Ik vond het de beste wedstrijd tot nu toe en als jullie die lijn door kunnen trekken gaan het het nog een leuk seizoen worden jongens..
Eerst maar weer eens de volgende wedstrijd, die is aanstaande zaterdag om 10.30 thuis tegen Wilhelmus. Zorg dat je er bij bent, want dat verdienen ze!!
Luuk en Fabian bedankt voor de wisselbeurt. Helaas niet gespeeld, maar we zullen jullie nog heel hard nodig hebben dit seizoen boys.

Tot volgende week!!

Henk