DOSR JO9-1 – Ter Leede JO9-2 3-1 (1-1) We zijn er weer ingetrapt….

(Man of the Match Erman!)

Vandaag mochten we voor de 2e keer aantreden tegen de F1 van DOSR uit Roelofarendsveen. In de beker hebben we 2-4 verloren met 2 goals vlak voor het einde van de wedstrijd. Dit was tegen de verhouding in en nu was de kans om ons te revancheren.

Gelukkig waren Justin en Erman weer hersteld van hun blessures, maar helaas moesten we vandaag weer 2 anderen missen. Bart was ziek en de trainer Hans was er ook niet bij. De honneurs werden waargenomen door Michael en Johan. Later tijdens de wedstrijd zou Arnold de technische staf compleet maken. Voor Bart hadden we Chris van de F3. Dit moest wel een topper zijn, want zijn shirt verklaarde een hoop voetbalkennis….

Gelukkig moesten we vandaag wat later beginnen, want vrijdag waren de Zwarte Pieten nog op de extra ingelaste training. De aftrap was om 10:15 uur en de jongens van de F2 begonnen voortvarend. Bram stond weer op doel met voor hem in de verdediging Sameh op links, Erman centraal en Oscar op rechts. Op het middenveld stond Justin en voorin begonnen we met Safouane en Chris. Floris begon als wissel, maar hij deed langs de kant goed mee door Johan allemaal aanwijzingen te geven over hoe te spelen.

Ter Leede zat er bovenop en wonnen de meeste duels. Qua fysiek waren we aan elkaar gewaagd, maar voetballend was Ter Leede duidelijk de betere. Ook Chris stond zijn mannetje. Als 1e jaar F-junior deed hij absoluut niet onder t.o.v. de “grote” jongens. Dit resulteerde zelfs in de 1e goal van de wedstrijd. Chris won zijn duel op karakter (als een echte Feyenoorder!!) en gaf een splijtende pass aan Safouane. Saf dacht niet na en schoot de bal prachtig over de keeper van DOSR. 0-1!! Chris had hierna ook nog een goede kans op de 0-2, maar zijn schot had jammer genoeg net te weinig kracht om de keeper te verschalken.

Floris kwam er vervolgens in voor Chris en hij liet direct zijn kwaliteiten zien. Op links ging hij 3 mannetjes voorbij op inzicht en techniek en helaas met een uiterste krachtsinspanning kon de keeper van DOSR Floris weerhouden om te scoren.

Achterin hadden we nog niets weggeven, tot de laatste minuut van de 1e helft. Een corner werd eerst nog goed weggewerkt, maar na een communicatiefout liepen 3 verdedigers van Ter Leede naar 1 aanvaller en stond Justin tussen 3 DOSR-spelers. Dit was dan ook niet te verdedigen voor hem en de spits liet vervolgens Bram kansloos. 1-1 Dit was dan ook totaal onverdiend en een domper voor onze jongens.

Zichtbaar aangeslagen gingen we naar de (warme) kleedkamer om te rusten. Michael vertelde de jongens dat ze hartstikke goed bezig waren en vooral zo door te gaan. We waren immers de betere ondanks het gelijke spel. Echter moesten we wel waakzaam zijn voor de gevaarlijke uitvallen van DOSR. We herinnerde ons immers nog de bekerwedstrijd….

Floris ging een linie terug spelen op de linksback positie en Chris kwam erin voor Justin. Oscar ging op het midden spelen en Sameh rechtsback. Erman speelde een foutloze wedstrijd centraal achterin. DOSR kwam bijna niet onder de druk vandaag en met bij vlagen prachtig positiespel probeerde Ter Leede de defensie van DOSR te slechten. Als een “geparkeerde bus” hielden ze echter stand. Ik denk dat Ter Leede 80% balbezit had, maar tot hele grote kansen kwam het helaas niet.

DOSR kwam er zo vlak voor het einde steeds gevaarlijker uit. Door de aanvalsdrift van Ter Leede kwam DOSR er 2 maal heel gevaarlijk uit. Maar gelukkig stond Bram even vaak zijn mannetje en weerhield DOSR op fantastische wijze van het scoren. Hierna kreeg Ter Leede nog 1 heel goede kans. Op rechts ging Chris á la Elia zijn mannetje voorbij en gaf een prachtige voorzet. Helaas werd deze voorzet net onderschept door een verdediger van DOSR en in de rebound schoot Chris de bal in het zijnet.

DOSR was opgelucht en snakte naar het eindsignaal en Ter Leede leek genoegen te moeten nemen met een punt. Echter alles werd anders. Een blinde trap naar voren viel precies goed voor de spits van DOSR en hij schoot de bal onhoudbaar achter Bram. 2-1. Dit was al in blessuretijd, maar het leek erop dat de scheidsrechter nog heel even door liet gaan. Dus Ter Leede ging direct na de aftrap met z’n allen vol in de aanval op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Helaas werd de bal afgepakt en weer blind naar voren geschoten. Daar stond de spits van DOSR nog na te genieten van zijn doelpunt en kon zodoende weer alleen op Bram af en ronde het koeltjes af. 3-1. Direct na dit doelpunt floot de prima leidende scheidsrechter af. De teleurstelling droop van de gezichten van Ter Leede af. Zijn we weer in de val van DOSR gelopen….

Maar ik heb alleen maar complimenten voor jullie jongens. Jullie hebben weer onwijs goed gespeeld en de inzet die jullie lieten zien was bewonderingswaardig! Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen de F1 van Warmunda. Als we deze wedstrijd weer met dezelfde instelling ingaan, gaat het helemaal goed komen!

Een trotse vader/begeleider!