DWO JO9-1 – Ter Leede JO9-1 2-11 Ter Leede op kampioenskoers

Voor de  9de speelronde moest Ter Leede JO9-1 op bezoek bij Sportvereniging Door Wilskracht Ontstaan (SV DWO). Twee teams die tactisch geen geheimen hadden voor elkaar want de coaches zijn klasgenoten bij de KNVB trainersopleiding.  DWO trainer Mo werd ondersteund door een keeperstrainer terwijl Ter Leede coach Steven werd geassisteerd door spitsentrainer Jimmy. Ter Leede spits Floris liet in de 1ste minuut al zien wat hij had geleerd. Hij stapte slim over de bal en kon daardoor helemaal vrij opstomen naar het doel. Het advies van de keeperstrainer mocht niet baten, 0-1 voor Ter Leede. Nog geen 2 minuten later werd de voorsprong verdubbeld door tweede spits Job, 0-2. Waarna Floris de wedstrijd eigenhandig besliste in de 6de minuut door een hattrick te scoren, 0-4. De Zoetermeerse Balotelli maakte de achterstand net voor de time out nog enigszins dragelijk, 1-4. Na de hervatting bleef de blonde socrates echter ongrijpbaar en binnen 6 minuten wist Floris nogmaals het net te vinden. Hij had hier wel de hulp van Chris voor nodig, ruststand 1-6.

Na de rust schakelde Ter Leede een tandje terug nadat eerst Job zijn tweede doelpunt van de ochtend wist te scoren, 1-7. Ook middenvelder Sam was even het middelpunt nadat hij eigenhandig de bal veroverde en de DWO keeper verschalkte, 1-8. Voetballend wilde het bij DWO maar niet lukken maar via een standaardsituatie wisten ook zij weer te scoren, 2-8. Waarna Ter Leede het doelsaldo bleef opschroeven. De scherp indraaiende corner werd via het knietje van opkomende verdediger Mats omgezet in een doelpunt. Ook de andere Ter Leede verdedigers probeerden een doelpuntje mee te pikken. Thymen was dichtbij maar zijn schot spatte uiteen op de dwarslat. Tijs kwam handen en voeten te kort tegen de altijd dreigende DWO linkerspits maar de mooiste assist kwam van zijn voeten. Uiteindelijk moesten de Zoetermeerse Wilskracht toch nog tweemaal buigen voor een doelpunt van Sam en spits Job. Job schreef ook deze speelronde weer een hattrick op zijn naam, eindstand 2-11.

Door deze overwinning is Ter Leede nog volop in de race voor het kampioenschap van de Hoofdklasse. Het team heeft alles in eigen hand en ook het doelsaldo deed goede zaken. De teller van de doelpunten machine staat op 64 voor en 26 keer moest de bal dit seizoen uit het net worden gevist. Volgende week de kans om na hele lange tijd het kampioenschap van de koningsklasse van de onder 9 jeugd binnen te slepen.