Easter Open 2016 Ter Leede D1

Easter Open 2016 is history. Zelfs als je in zo’n weekend ongeveer 56 van de 60 uurtjes enigszins livestreeks mee mag maken duurt het nog veel te kort. En dat zegt eigenlijk direct alles over iedereen. Dat zegt alles over de organisatoren, over de sponsoren, over de trainers, de begeleiders, de ouders en kinders en over alle niet genoemde stille krachten achter dit evenement. Wat was het weer gaaf jongens, en wat had het een afsluiter geweest als we het toernooi ook nog eens met die cup met de grote oren hadden verlaten! De Brabantse versie is voor het overgrote deel van jullie toch de laatste keer. De dubbele kers op de taart zat er helaas niet in, die verdween in de hummel tas van onze geweldige Deense opponent, en dat was overall gezien meer dan terecht.

Vrijdagmiddag 13.30 is het Arjan Timmers die de 10e editie E.O. wegschiet. De gloednieuwe busjes staan op het parkeerterrein na een kleine hapering ( één busje met een leuke knappe blonde achter het stuur had wat opstartproblemen ) al te trappelen van ongeduld en na de fotosessie waarop alle teams weer in de prachtige sponsorpakken te bewonderen zijn vertrekt iedereen naar zijn of haar bestemming. De sport- en spel quiz onderweg leverde een niet geheel verrassende eindwinnaar op, er zaten namelijk wat instinkertjes tussen en goed nadenken dat kan je aan Alex wel overlaten.
15.30 uur > aankomst Uden. Direct natuurlijk een potje 21 tegen 21 voetballen op het grasveld, wat glansrijk winst oplevert voor de ploeg met capuchons. In hun midden een zeer atletische roodharige jongeman die zijn dodelijke rechter meerdere malen laat spreken. De jammerlijke panna die hij tussen het loopje door te verwerken krijgt drukken we snel naar de vergetelheid.
18.00 uur > Aan tafel!! Al snel blijkt dat wij in ons begeleidersteam ook nog een keukenprins in de selectie hebben zitten. Robin van Egmond pakt vanaf de eerste hamburger de touwtjes strak in handen om die vervolgens op culinair gebied het gehele weekend niet meer los te laten.
20.00 uur. > de start van het dieren-geluiden spel. 8 teams moeten in groepjes van 5 in het bos de 8 begeleiders zien te vinden die allemaal een bepaald dierengeluid nabootsen. En ik moet zeggen, sommige deden dat zo goed, dat het nauwelijks van echt te onderscheiden was! Mijn persoonlijke favorietjes; de debiele aap en de bronstige uil.
23.00 uur > bedtijd voor de kindertjes!
23.58 uur > 2 minuten te vroeg begint de kamer waar Jan de Muinck op ligt af te tellen. 10! 9! 8! Jan viert namelijk op deze Zaterdag zijn 13e verjaardag. Gefeliciteerd man!
00.12 uur > hoogste tijd voor de voetbalquiz voor de trainers en begeleiders. Nikki heeft haar hele ziel en zaligheid in een heerlijke quiz gestoken die uiteindelijk wordt gewonnen door Steven en Kees. Ik ben gekoppeld aan Maurits die zich voor het begin van de quiz al verontschuldigt dat t’ie als enig specialisme Fc Twente heeft. Dat heb ik weer. Het percentage Fc Twente vragen blijkt dusdanig bedroevend laag te zijn dat wij als derde eindigen. Dit ondanks de hulp van een aantal behulpzame kinderen die op diverse vragen het antwoord vanuit hun kamer even voor schreeuwen. De gedoodverfde winnaar Jack van het W. eindigt toch wel verrassend op de 2e plek. Verzachtende omstandigheid zou kunnen zijn dat niet alleen die leuke knappe blonde nummertje 1 in zijn team ingedeeld zit maar ook blondine nr 2! Die blijkt nog net iets strakker in het velletje te zitten dan de eerste en dat is voor Jack too much.
02.28 > einde quiz, hoogste tijd om nog wat na te tafelen.
03.40 > één van uw analisten houdt het voor gezien.
05.00 > plaspauze
06.30 > Eindelijk, de wekker. Douchen, ontbijten en op naar St. Hubert.
09.00 > eerste wedstrijd E.O. 2016 tegen Nootdorp.
Ter Leede is veel te sterk en wint met 6-0. Doelpunten:
1-0 + 2-0 Rik, de 2e na een knap passje van Justin.
3-0 Timo, goede individuele actie.
4-0 Jan, mooie vrije trap.
5-0 Corné, kopbal uit een hoekschop van Jan.
6-0 eigen doelpunt.
10.30 > 2e wedstrijd tegen Nieuwerkerk, 4-1 winst.
0-1 achter, 1-1 Rik uit een corner van Timo.
2-1 Wessel, assist Rik.
3-1 Wessel, hele mooie assist met links van Nino.
4-1 Rik, assist Wessel.
12.00 > laatste poulewedstrijd tegen een Deense talentenschool, die voetballend gezien een paar stapjes verder zijn dan wij. Met snoeihard werken, wat kunst- en vliegwerk en een klein beetje tijd rekken ( “kan ik hier gaan liggen Koen?”)( ” Nog een paar meter zakken Rik, ja prima zoo”!! ) slepen wij knap een gelijkspel uit het vuur en eindigen we als beste nummer 2 in de poule! Hiha, dat betekent Zondag finalepoule en uitslapen!
14.00 > aankomst bij het zwembad in Oss. Lekker even van een paar glijbanen afrossen en chillen in het bubbelbad.
17.00 > borreltijd met de ouders. Jack en Nikki zien de bui al hangen en spoeden zich nogmaals naar de plaatselijke Appie Hein om de biervoorraad op peil te houden.
19.00 > tradities zijn er om ze in ere te houden. De Pasta di Gianni wordt door Robin vakkundig uitgeserveerd. Who te f*** is Gordon Ramsey, we have Gianni Stifano!!
20.45 > De speurtocht begint. Wederom 8 groepen vertrekken om de 8 minuten en moeten op een route in het bos 10 vragen oplossen om zo 10 letters te vinden. Van die 10 letters moeten ze het juiste woord zien te maken. De groep met o.a. Robin en Nino doet dat als snelste.
22.40 > de kinderen zoeken de kamers op, en hebben daar op één of andere manier minder moeite mee dan de avond daarvoor. Dat biedt de trainersstaf + begeleiding een uitgelezen kans eens wat diepgaande goede gesprekken op te starten. De knappe leuke blonde nr.1 en blondine nr.2 blijken over verrassend veel onderwerpen mee te kunnen praten en proberen met af en toe een kleine kwinkslag de boel een beetje luchtig te houden. Felle discussies over de “grote 3” en de “magische 11″ zorgen ervoor dat de tijd vliegt. Flinke meevaller is het ingaan van de zomertijd, dat er voor zorgt dat we in ieder geval 1 uurtje minder lang wakker hoeven te blijven.
02.10 > over tradities gesproken. Melvins bestelling bij de plaatselijke shoarmaboer blijkt niet helemaal goed doorgekomen te zijn. In plaats van 9 broodjes shoarma en 15 bakjes knoflooksaus bezorgt de beste man 1 broodje shoarma en 15 bakjes saus.
02.40 > het restant wordt nageleverd.
04.00 > uw dienstdoende analist houd het voor gezien.
05.48 > Plaspauze! Terwijl ik van het toilet terugloop naar mijn kamer valt mij iets op. We blijken ook een interieur verzorgster in ons midden te hebben. Een aantal objecten in de huiskamer zijn veranderd van plek. Originaliteit een 8, functionaliteit een 3, want sommige mensen, waaronder Dj M. en hoofdtrainer van der Vlugt blijken hun slaapkamer niet meer te kunnen verlaten.
06.30 > de wekker gaat. Ronald en die leuke knappe blonde nr. 1 zitten in de ochtendpoule en moeten eruit. Ondanks haar aanwezigheid heb ik toch nog eventjes de slaap kunnen vatten.
08.00 > douchen en ontbijten. Jack heeft ondertussen al voor iedereen in de accommodatie een heerlijk eitje gebakken.
11.00 > terwijl de trainers de kinderen bezighouden met paaseieren zoeken zorgt de rest van het spul ervoor dat alles er weer spik en span uit komt te zien.
13.30 > Eerste wedstrijd finalepoule tegen York City. Na een snelle achterstand is het in de tweede helft de beurt aan Ter Leede. 2 keer is het de combi Timo-Rik die er voor zorgt dat onze boys de eerste pot winnen. Lekker!
15.00 > tweede potje, tegenstander is SHO.
Onze boys beginnen uitstekend. Wessel speert langs zijn tegenstander en zijn voorzet wordt door de goed meegelopen Robin afgewerkt. Lang kunnen we niet genieten van deze voorsprong want met een schitterende solo brengt de aanvoerder van SHO de partijen weer op gelijke hoogte. Toch zullen we ook deze wedstrijd met 3 punten van het veld stappen. Met een magnifieke krul richting 2e paal beslist Rik de wedstrijd. Assist Wessel.
16.30 > het moet nu gaan gebeuren. Ter Leede heeft minimaal een gelijkspel nodig om in de finale te geraken. Tegenstander is het Engelse MK Dons. Onze boys spelen fel en geconcentreerd. Achterin zit het potdicht, en als Timo dan een strafschop versiert die door Corné wordt verzilverd begint het er wel heel zonnig uit te zien. Hoofdtrainer van der Vlugt is dan inmiddels al onder politie begeleiding van het sportpark verwijderd. Hij is zijn emoties niet meer de baas en valt in zijn allerbeste Engels uit tegen de ( dus ) Engelse scheids. Hypermoderne zinnen als ” come on Ref, this is f***** unbelievebly!!” schallen over veld 2 en daar is de beste man niet helemaal voor uit Engeland gekomen natuurlijk. Assistent hoofdtrainer Hartevelt neemt het stokje moeiteloos over en onder zijn bezielende leiding loopt Ter Leede uit naar 0-2! Wessel ontsnapt aan de verdediging en scoort beheerst. Uiteraard uitzinnige vreugde. Finale!! Ter Leede D2 en D3 worden ingeseind en komen met gierende bandjes richting Mill om hun maatjes aan te moedigen.
18.15 > Finale!! Tegenstander is een oude bekende. Het is de Deense talentenschool Lyngby Boldklup.
Na het opnemen van de schade blijken we er nog precies 11,5 over te hebben. Wiebe en Justin hebben beide last van blessures en kunnen niet of nauwelijks spelen. De opkomst is onvergetelijk. Met op de achtergrond de championsleague hymne komen de elftallen het veld op en stellen zich voor aan de volbepakte tribune. 13 spelers aan de Terleede kant, 16 spelers aan Deense. De tactiek voor deze wedstrijd is identiek aan de Zaterdag editie. Inzakken, speelveld zo klein mogelijk maken en dan in de counter proberen toe te slaan. Met dit verschil dat de fitheid van de Zaterdag er niet meer is en ook het speelveld is een stuk groter. Onze boys and girls gooien de allerlaatste beetjes energie in de strijd en doen het bewonderenswaardig goed. Halverwege de eerste helft komt het eerste breekpunt van de wedstrijd. Wessel ontsnapt en stormt op de Deense keeper af. De hele tribune veert op maar tot grote teleurstelling van alles en bijna iedereen weet de keeper met een katachtige reflex de bal tot hoekschop te verwerken. Mijn gedachten gaan terug naar de WK finale 2010 waarin de grote teen van Iker Casillas het doelpunt van Robben voorkomt. De hoekschop wordt door Rik een meter naast gekopt. Dan een wel heel sneu moment voor onze Noa. Een hoge voorzet vanaf de rechterkant lijkt een prooi te worden voor Marijn en stuitert dan via het lichaam van de verraste Noa zo achter Daimster de goal in. Ik neem u nu even mee terug naar het jaar 2014. Het jaar waarin Liverpool na 24 jaar geen kampioen te zijn geworden eindelijk weer eens kans maakt op de titel als de legendarische Steven Gerrard in één van zijn laatste wedstrijden een bizarre uitglijder maakt en zo de titel vergooit. Zo kunt u de impact van beide gebeurtenissen een beetje tegen elkaar wegstrepen. Onze arme Nootje, die dit weekend bezig was aan een heel stabiel en geweldig toernooi. Zij was wel de laatste die je dit gunde. Shit happens Noa, jullie moeten met z’n allen en jij in het bijzonder SUPER en SUPER trots zijn dat jullie daar überhaupt op dat veld stonden! Om zulke beladen wedstrijden te leren winnen moet je er namelijk eerst een aantal verliezen, en dit nemen jullie allemaal weer mee in je bagage.
U heeft inmiddels begrepen dat het in deze wedstrijd niet meer goed zou komen. De Denen scoren met een schitterende kopbal nog 0-2 en winnen terecht de Cup. Ter Leede sluit het toernooi af met een geweldige 2e plaats.
20.20 > bezoek Mac Donalds. Onder het kauwen door laat Koen mij het volgende even weten; ” Henk, wel ff alles benoemen hè in je verslag. Zwemmen, bosspelen en zo..”
22.15 > aankomst Roodemolen. Ik wil nogmaals iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit geweldige weekend bedanken en dit lijvige verslag afsluiten met een mooi appje wat ik kreeg van Ronald van Gool:
Ik citeer,
Een begeleider krijgt de spelers die hij verdient. Geldt ook andersom! Ik heb een geweldig weekend met jullie beleefd! Thanks!!

Para Voce!
Henk