Een Haas voor o.a. Marion en Sarina

Haasjesregen; Alsnog “haasje” voor Sarina Wiegman en Marion van der Ploeg

Alle 23 speelsters van de vrouwen EK-selectie, bondscoach Sarina Wiegman en

ex-internationals hebben bij aanvang van het EK toernooi het zogeheten haasje ontvangen.

De huidige Bondscoach Sarina is ook bij Ter Leede als speelster en als coach actief geweest en net als Marion van der Ploeg heeft ze ook in Oranje gespeeld.

Manager vrouwenvoetbal Minke Booij bezocht de Oranje Leeuwinnen in hun trainingskamp in Zeist om de internationals alsnog het haasje te overhandigen. Bij de mannen is het al sinds jaar en dag traditie; wanneer je voor het eerst minuten maakt in het A-team ontvang je het befaamde haasje.

Minke Booij: “Ik ben blij dat we de haasjes-traditie ook hebben kunnen doortrekken naar de vrouwen. Hoe mooi en bijzonder is het als je je debuut maakt in Oranje. Dat moment vergeet je van je leven niet meer. Dat de internationals nu ook het haasje hebben om hen te herinneren aan hun eerste speelminuten in het Nederlands elftal, is fantastisch”.

Ook de ongeveer zeventig ex-internationals, die op uitnodiging van de KNVB aanwezig waren bij de EK-openingswedstrijd Nederland – Noorwegen hebben alsnog hun haasje gekregen. Booij: “We zouden graag zien dat alle 260 (ex)OranjeLeeuwinnen hun haasje krijgen. Dus ook de voetbalsters die zondag niet aanwezig waren bij de reünie en van oud-internationals.

Het speldje, dat vanaf nu dus ook aan vrouwelijke debuterende internationals wordt uitgereikt, is een bijzondere onderscheiding en stamt uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Tot een maand geleden waren er slechts 762 (mannelijke) voetballers in Nederland die zo’n haasje hebben gekregen.