Excelsior te sterk voor Ter Leede vrouwen in het Bekertoernooi

De vrouwen van Ter Leede hebben zaterdag niet voor een verrassing kunnen zorgen. In de 8ste finale van de KNVB beker ging eredivisionist Excelsior Rotterdam met een overwinning van 4 – 1 naar de kwartfinale.Het strijdplan van de Sassemheimse dames kon na precies 45 seconden al de prullenbak in. Bij het uitverdedigen na de eerste aanval van Excelsior werd door slordig balverlies een vrije doortocht gegeven aan een aanvalster van Excelsior. Zij profiteerde gretig van deze kans en de 0 -1 stond op het scorebord. Ter Leede was het de volgende minuten even kwijt en Excelsior kreeg twee mogelijkheden om de score al direct uit te breiden. Onder impulsen van het sterke middenveld van Ter Leede kwam de wedstrijd na 10 minuten in evenwicht en ontspon zich een felle strijd. Ter Leede kreeg via Kimberley Vermeij en Kitty Susan (2) drie opgelegde kansen om de stand in Sassenheims voordeel om te draaien, maar het vizier stond te hoog gericht of doelvrouw Isa Pothof van Excelsior redde fraai. Vlak voor de rust maakte Excelsior opnieuw gebruik van een onoplettendheid in de verdediging. Een ongevaarlijk ogende voorzet werd door de kleine spits van Excelsior goed ingekopt. Wendel van Riemsdijk was opnieuw kansloos. Met deze stand (0-2) gingen de vrouwen rusten.

Na de rust wilde Ter Leede zo snel mogelijk de aansluitingstreffer produceren. Via de flanken werd getracht de druk op Excelsior op te voeren. Maar ook nu ontsnapte de spits van de Rotterdamse aan de aandacht van de verdediging, zij kon vrij aanleggen en een comfortabele 0-3 op het scorebord zetten. Onder impulsen van Kitty Susan ging Ter Leede toch op zoek naar een beter resultaat en een splijtende dieptepass op Kim Zethof betekende de 1-3. Met nog ruim twintig minuten op de klok was er nog wel wat mogelijk. Trainer Azoum wisselde en bracht nog twee aanvalster erbij. Er ontstonden wat kleine kansen maar echt in de problemen kwamen de vrouwen van Excelsior niet meer, door opnieuw een persoonlijke fout konden zij in de slotfase zelfs uitlopen naar 1-4. Een verdiende overwinning voor de eredivisionist, een leerschool voor Ter Leede dat zich kan gaan opmaken voor de start van de tweede helft van de competitie komende zaterdag tegen Saestum uit Zeist.