FC Lisse B6 – Ter Leede B4

Beste lezer, volger van de B4,
De derde wedstrijd van de compititie spelen we uit tegen FC Lisse B6.
We moeten beginnen om 13.00 uur. We hebben genoeg rijders dus dat is geen enkel probleem.
Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden aangezien zij ook de vorige 2 wedstrijden hebben
gewonnen. Er zijn 3 wissels aangezien Ugur nog niet is herstelt van zijn knieblessure.
Ik zag onze trouwste suporter, opa Leen(de opa van Jan) alweer kwiek naar de voorbereidingen van onze jongens kijken. Er stond veel wind dus ik heb overlegd met onze aanvoerder, Tijn van Dam. Als we de tos zouden winnen, kozen we voor wind mee. Gelukkig kwam de stiefvader van Bart zich aanbieden om te vlaggen. Daarvoor nog mijn dank. De tos werd gewonnen door Tijn en de scheids zei doodleuk “dan mogen jullie aftrappen”.
Waarop Tijn en onze grensrechter direct zeiden dat degene die de tos wint mag kiezen. Nou dat maakte de scheids niet uit dus uiteraard werd er van helft gewisseld. J. De aftrap werd genomen en Jan liet gelijk zijn visite kaartje achter door een schitterend schot op het doel die door de keeper naar de lat werd gestompt. Lisse liet daarna gelijk merken dat wat hun betreft, zij als winnaar van het veld zouden gaan. Ze verdedigden sterk en we kregen wel kansen maar konden toch niet scoren. Na weer een aanval legde Jan de bal terug op onze mid-mid Erik en deze nam de bal met veel gevoel op zijn pantoffel. De keeper had het nakijken en een luid gejuich van de in grote getale aanwezige ouders van de B4 waren de reactie op dit mooie schot. We probeerden nog een 2e doelpunt te maken voor de rust maar dit lukte helaas niet. In de kleedkamer hoorde ik gejammer van onze keeper dat hij het zo koud had. Ik gaf hem ook het advies om de meegenomen keepersbroek van Sjoerd aan te trekken ondanks dat de pijpen van de broek 5 cm langer waren. Heb begrepen dat de keepersbroek van Randy al klaar ligt bij LJ sport maar door zijn drukke bestaan hij nog geen tijd heeft gehad om de broek op te halen. Jaja. Dit terzijde. We hebben in de rust weer alles besproken en hoe we de wissels doen. Normaal speelt iedereen en ga je 1 x 20 min als wissel en speel je dus 60 min. Het enige nadeel is dat we voorin maar 3 hooguit 4 spelers hebben en in het midden wel 6 en achter 5 hebben. Dit betekent dat als je gelijk staat niet veel in je voorhoede gaat wisselen als het goed staat. Dit zijn allemaal situaties waar de coach tegen aanloopt en dan moeilijke beslissingen moet nemen. Zeker naar het einde van een wedstrijd. Dit in mijn achterhoofd heb ik toch gewoon gewisseld en gingen we de tweede helft in, waarbij wij nu tegenwind hadden. Er werd veel toegelaten door de scheidsrechter waardoor de duels steeds feller en gemener werden. Toch kreeg Lisse bijna geen kansen en wij wel. Tijn onze aanvoerder kreeg kramp dus werd gewisseld met Vince. Even later kreeg Lisse een corner. Ik hoorde Tijn al van de zijkant roepen dat er niemand bij de 2de paal stond en dat daar ook de jongens van Lisse vrij stonden. Helaas door de wind hoorde zijn jongens hem niet en waarempel de bal kwam daar ook en werd hard ingekopt. Randy kreeg hem nog op zijn opgetrokken voet maar helaas 1-1.
Er werd hard gewerkt op het middenveld en ik moest weer doorwisselen maar durfde niets in de verdediging en niets in de voorhoede te wisselen en heb dus alleen in het middenveld gewisseld. Tja, soms in het heetst van de strijd kan je niet anders. Tegen slechtere teams zal ik hier dan ook zeker rekening mee houden en gewoon door wisselen. Overigens gaan bijna alle wissels in overleg met het team zelf. Vaak wordt het verschil aan het einde van de wedstrijd beslist door het middenveld en degene met de meeste conditie. Ook nu kwam dit weer naar voren. Pepijn kreeg de bal en gaf een sublieme pass op onze linksvoor Jan. Hij was iets sneller dan zijn tegenstander en de keeper kwam snel uit. Jan was een fractie sneller en passeerde de keeper waarna hij de bal uit een toch moeilijke hoek in het doel schoot. 2-1 en een nog harder gejuich kwam van onze grote schare fans. Niet lang daarna kreeg onze voorstopper Wouter onenigheid met de spits van Lisse. Het bleef niet bij verbaal geweld, maar er werd ook hard geduwd waarbij de scheidsrechter eindelijk ingreep en ze allebei trakteerde op een gele kaart.
Tijn, onze aanvoerder overlegde razendsnel met mij en we waren het er al snel overeens dat we er 1 uit de voerhoede moesten opofferen om Tijn weer achterin te kunnen toevoegen, zodat we deze score zouden kunnen houden.
Niet lang daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af. De drie punten waren binnen maar dit was naar mijn mening een van de zwaarste en spannenste wedstrijden die de jongens tot nu toe in de B4 hebben gespeeld.
Ik wil via deze weg ook de ouders* bedanken dat zij als supporters zijn meegeweest naar deze wedstrijd.
* Opa Leen, Peter en Laura(Randy), Jolanda(sjoerd), de vader en stiefvader van Bart, de vader en moeder van jeroen, Hein van Dam(Tijn), de vader van Jasper, de vader van Pepijn, de vader van Jim, de vader en moeder van Erik en de vader en moeder van Tijn van Egmond. Mocht ik een ouder vergeten te noemen dan mijn excusus hiervoor en zal ik u een volgende keer zeker extra vermelden.
Wederom chapeau van jullie coach Ruud