Fc Lisse C2 – Ter Leede C1 0 – 0

“We hebben ze niet onderschat, ze waren een stuk beter dan we dachten!” is een ooit gebezigde briljante uitspraak  van wijlen Sir Bobby Robson. Omgaan met de druk van het koploperschap is een extra hindernis die je er gratis bij krijgt. Tegenstanders staan ons tot de tanden toe bewapend op te wachten en aan Ter Leede de schone taak de puntjes binnen te hengelen. En daar hebben we vooralsnog moeite mee. Een maand geleden kregen we als ranglijstaanvoerder het deksel vol op de neus bij Graaf Willem Vac. Wat dat betreft was deze wedstrijd qua omstandigheden ernstig vergelijkbaar. Ook hier een smal, oud en daardoor speersnel kunstgrasveld en ook hier een ‘achterover leunende’ tegenstander. Qua kansen verhouding was deze wedstrijd  ‘totally different’. Bij G.W.V. creëerden we ze nauwelijks, nu telde ik (geholpen door mijn medeanalist Jack) 7 opgelegde kansen.

Eerst even terug naar afgelopen woensdagavond. Balo Timotelli loopt met een balletje te pielen in de huiskamer en spreekt dan tijdens het inzetten van een matig uitgevoerde Aka de volgende profetische woorden; ” Ja jongens, Fc Lisse C2, daar kunnen we het lang of kort over hebben, maar dat moeten gewoon 3 punten zijn zaterdag!”  “Oke, die is er in ieder geval mee bezig”, dacht ik. Uiteraard staan alle boys er zo in deze zaterdagmorgen. Hoofdcoach Timmers heeft Nino op Linksvoor als vervanger van Sam als konijn uit de hoge hoed getoverd. Luuk en de weer herstelde Patrick beginnen op de bank. En de intenties zijn er. Fc Lisse wordt op eigen helft vastgepind en ondanks dat de ruimtes klein zijn en het spel wat onrustig en slordig komen we tot kansen. Chris en Timo laten vanaf een meter of 20 de eerste losse flodders los en Nino jast de bal over de goal heen na een goede voorzet van Wessel. Dan gaat Alessandro zich nadrukkelijk met het spel bemoeien. Tot 4 x toe komt hij in kansrijke positie voor de goal maar een combinatie van pech, een geweldige keeper en een slecht luisterende rechtervoet zorgen ervoor dat de brilstand gehandhaafd blijft.

Geen man overboord, we hebben nog een helft, maar in het 2e deel wordt het er allemaal niet beter op. Fc Lisse gaat steeds meer geloven in een goed resultaat en Ter Leede vergeet de flanken te gebruiken. We zoeken de oplossing veel te veel in hoge ballen van achteruit richting een overvol centrum.  Chris is nog een keer gevaarlijk met een mooie vrije trap en Rik lijkt na een slim passje van Timo dan toch de ban te breken, maar weer is een fantastische reflex van de keeper spelbreker. Patrick wordt dan gebracht voor Nino en Romelu LUUKaku Souman komt in het veld voor de moegestreden Timo. Maar het geloof in een overwinning ebt langzaam weg en als Keurten Kewal dan vlak voor tijd ook nog eens op de lat kopt weten we het zeker. Dit gaat niet meer goed komen vandaag. Vlak voor tijd duikt Fc Lisse voor de eerste keer via een corner gevaarlijk voor Björn op, maar die weet via een katachtige reactie in ieder geval nog een punt veilig te stellen.
Een klein barstje dus in ” The road to victory” maar zoals de deze week overleden Leonard Cohen ooit al eens schreef: Ieder barstje zorgt voor extra licht!

Volgende week gaan wij denk ik maar eens de bus parkeren, of beter misschien; het hele wagenpark van Brouwers Tours en Beuk bij elkaar!  DHC komt dan namelijk op bezoek en zorg ervoor dat u er weer bent! Ik voel namelijk een legendarische wedstrijd aankomen!

Hasta la vista,
Henk.