FC Lisse F7 – Ter Leede F3

F3 komt dramatisch begin te boven en boekt eerste zege.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop moest de F3 op bezoek bij middenmoter FC Lisse F7 op sportpark Ter Specke. Een tweedejaars F team dat na de beker gepromoveerd was naar de 7de klasse. Ter voorbereiding op deze cruciale wedstrijd werd er extra getraind op de vrijdag. Een overwinning zou ons namelijk kunnen verlossen van de hatelijke laatste plek. Ondanks de goede voorbereiding begon de wedstrijd desastreus voor de rood-gelen. Na 10 minuten keken we al tegen een 3-0 achterstand aan. Onze verdediging stond te schudden en had geen antwoord op de rushes van de rechtsback van Lisse, Willem. De scherp indraaiende corner werd door linksback Bram uit de kruising geslagen met de hand. De terecht toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten door de spits Ron van FC Lisse. Het meegereisde publiek begon al flink te morren over de fysieke kracht van de tegenstander. Dan opeens uit het niets een mooie steekpass van middenvelder Sam. Hij zette linkerspits Floris vrij voor de keeper maar zijn schot strandde op de paal. In de laatste minuut dan toch een treffer voor Ter Leede. Aanvoerder Daan veroverde de bal en lanceerde Jay. Deze had zijn tegenstander tot dan toe in slaap gesust maar zo’n buitenkansje was wel aan hem besteed, 3-1. Dan totaal onverwachts in blessuretijd de aansluitingstreffer weer van Jay op aangeven van aanvoerder Daan, ruststand: 3-2.
FCLisseF7v1
Ook de tweede helft begon met een tegenslag. Centrale verdediger Lars viel al na 5 minuten geblesseerd uit met een dikke enkel. Zijn vervanger Jay lanceerde echter met een mooie dieptepass spits Daan. Deze besloot maar eens van ver te schieten. Zijn zwabberschot met verraderlijke stuit verraste de keeper van Lisse volledig en na 28 minuten voetbal stond er zowaar een 3-3 gelijkspel op het scorebord. De druk op het Ter Leede doel hield echter aan maar tweede keeper Ryan groeide uit tot de man van de wedstrijd. Met ware doodsverachting dook hij boven op de ballen en zelfs 1 tegen 1 was hij onverslaanbaar. Ook back Mats was onverzettelijk. Een goede spelhervatting van Jay leidde de counter in. Spits Daan werd nog ingehaald maar na een onnavolgbare kapbeweging schoot hij onberispelijk de 3-4 voorsprong tegen de touwen in de 36ste minuut van de wedstrijd. Floris had de mogelijkheid om de eerste overwinning van de competitie al voor het eindsignaal veilig te stellen. Maar zijn inzet werd gekraakt door de inglijdende back dus was het billen knijpen tot het eind. Lisse had nog enkele goede kansen op de gelijkmaker maar keeper Ryan was gewoon niet te passeren. Eindstand 3-4.

Het gouden koppel vandaag waren Jay en aanvoerder Daan met elk 2 assists en 2 doelpunten. Maar ondanks het goede samenspel was het keeper Ryan die uiteindelijke de 3 punten over de eindstreep trok. Ter Leede F3 boekte zodoende zijn eerste overwinning sinds 3 oktober en klom naar de 7de plaats in de 7de klasse, 1 punt achter FC Lisse. Man of the Match daarom Ryan.
FCLisseF7MotM
Na de winterstop beginnen we de competitie met een uitwedstrijd bij titelkandidaat GHC waar zeker in de counters kansen liggen op een goed resultaat.