Fc Lisse JO15-1 – Ter Leede JO15-1 0-1 ( 0-1 )

U gaat hier het verhaal lezen van een hele trotse supporter. Wat een droomstart beleeft de JO15-1 in de hoofdklasse. 2 wedstrijden, 6 punten. Voorlopig een heerlijk buffertje opgebouwd om niet meteen vanaf het begin van het seizoen naar onderen te hoeven kijken. En weet je wat, ik ga mijn persoonlijke doelstelling voor dit team, > handhaving hoofdklasse<, na twee wedstrijden gewoon gelijk even bijstellen naar een plek in de middenmoot. Want ondanks het feit dat we voetballend gemiddeld een klasse minder zijn dan de tegenstander, heeft dit team het vermogen zich in no time ” in een wedstrijd te voetballen” en er zo’n energie in te leggen dat ze voor iedere hoofdklasser heel moeilijk te verslaan zijn. Wij zullen voldoende punten blijven sprokkelen om onszelf een zorgeloos seizoen te bezorgen.

Wat de blessurelijst betreft klinken er aan het begin van de week wat positieve geluiden. Wessel, Nino en Daimy trainen aan het begin van de week weer met de groep mee tot het moment dat het met Daimy opnieuw mis gaat. Sterkte meid, en een enorme domper voor de groep want ondanks het feit dat Marijn het boven verwachting goed doet, blijft het behelpen met de keepers. Een nieuw slechtnieuwsbericht horen we op woensdag van de Pronkjes. Corné heeft op school ruzie met een traptrede en valt op zijn knie. Ook door zijn naam kan een streep voor deze zaterdag. Pronkie Senior probeert er verzekeringstechnisch op schandalige wijze nog een slaatje uit te slaan door mijn voorbeeldige zoon de schuld in de schoenen te schuiven, maar daar trappen we niet in. Uiteindelijk bevat de line-up 2 wijzigingen ten opzichte van vorige week. Quincy start op de plek van Corné en Wessel begint weer voorin wat ten koste gaat van Jan.

Ik weet niet zo goed wat ik van de wedstrijd moet verwachten. Buurman Lisse heeft vorige week flink uitgehaald tegen Den Hoorn en zal ongetwijfeld voetballend een maatje groter zijn. Te groot? Net als vorige week blijkt dat dus van niet. Ter Leede compenseert weer met een enorme strijdlust en gegroepeerd verdedigen. Lisse doet zichzelf tekort door ons in te delen op een oud kunstgrasveld wat in het voordeel van Ter Leede is. Zonder grote problemen komen we de eerste fase door en tekenen zelfs voor de eerste echte kans als Wessel B. een mooie voorzet van Jikke over kopt. Een paar minuten later schiet Wessel G. ter Leede in een zetel. Vanuit de middencirkel wordt hij gelanceerd door Wessel Blank en die zien ze in Lisse niet meer terug. Koeltjes schuift hij de bal langs de imposante keeper en tekent hiermee voor de 0-1. Lisse zal nu echt aan de bak moeten en begint aan een belegering die een aantal kansjes en kansen oplevert. Maar Ter Leede staat weer erg goed. Het middengedeelte van het veld wordt heel klein gehouden en de ballen die er doorheen slippen zijn voor Marijn. Quincy beleeft een uitstekend debuut in de hoofdklasse. Aan de andere kant maakt Jikke oorlog met z’n tegenstander en de scheids wat ‘m in de 2e helft nog een kaart oplevert, maar who cares? Onze koters gaan met een voorsprong rusten.

Na de rust zet Lisse nog een tandje bij. Er wordt wat sneller diepte gezocht en Ter Leede krijgt wat meer moeite om de linies bij elkaar te houden. Noa bijt zich vast in de opdracht een nieuwe geweldige spits in toom te houden en met de hulp van Timo en de middenvelders Rosa, Lucas en Robin lukt dat wonderwel. Ondanks het enorme veldoverwicht van FC Lisse ontstaan de grootste kansen aan de andere kant. Wessel van der Geer voelt zich met de grote ruimtes in z’n element en levert een bal op maat af die door achtereenvolgens Wessel B. Nick en Robin niet over het juiste lijntje geschoten wordt. Ter Leede overleeft nog een scrimmage en de spanning groeit. Weer is het Wessel Geer die ontsnapt aan alles en iedereen, maar zijn naamgenootje jast de bal over. De kiezelhard werkende Rosa moet er dan met een blessure vanaf en wordt vervangen door Justin. Lisse is nog één keer levensgevaarlijk als de bal via de buitenkant van de paal achter gaat. Onze boys dwingen het geluk weer af en gaan opnieuw een overwinning over de streep trekken. Wiebe en Jan vallen nog in voor Wessel en Nick en even later klinkt het verlossende fluitsignaal van de scheids. 3 puntjes in de tas en gierende bandjes naar huis toe.

Volgende week een nieuwe uitdaging met de uitwedstrijd tegen Den Hoorn. Een potje met een ander uitgangspunt want zij zullen met 0 uit 2 niet staan te trappelen om het spel te gaan maken. Wij zullen daar dus waarschijnlijk niet uit de counter vandaan kunnen voetballen en dat biedt weer een mooie gelegenheid om te kijken hoe we daar mee omgaan. Rust aan de bal op de momenten dat het kan, dat wordt een volgende fase voor dit team waarin we ons zullen moeten ontwikkelen.

Succes!!

Henk.