FC Lisse JO15-1 – Ter Leede JO15-1 JO15-1 verliest na 2-0 voorsprong

Fc Lisse JO 15 1 vs Ter Leede JO 15 1  3-2 ( 0-2 )

De druiven waren zuur na het laatste fluitsignaal van de zeer jonge scheidsrechter. Na een 2-0 voorsprong, toch een nederlaag slikken. En dat ook nog eens in de enige echte bollenderby. Gelukkig hebben we zaterdag nog een wedstrijd om er toch nog voor te zorgen dat we lekker aan de kerstdish kunnen verschijnen.

Terug naar zaterdag. Er stond nog al wat op het spel. 3 punten, wie wordt runner up en prestige. Vorige seizoen won de C1 alle 5 de confrontaties met Lisse en dan komt zo’n eerste nederlaag dichterbij. De volgende 11 werden door Arjan en Jens de kuntgrasweide ingestuurd. Quinten in de goal. Achterin Iva, Hugo, Noa en Jip. Middenveld, Denzil, Rowey en Rosa. Voorin Nick Wessel en Leon. Op de bank Tijs en Thijmen. Joeseph en Ryan waren er wel, maar helaas niet in voetbalkleding. Langs de kant was het lekker druk geworden. Een mooie ambiance voor een lekker potje voetbal.

Om even over half twaalf trapte Rood geel af en binnen een minuut gaf Wessel zijn visitekaartje af. Nadat Rosa wegdraaide bij haar tegenstander gaf ze de bal  op rechts mee aan de opkomende Wessel. Met een poeier van jewelste haalde hij uit. Helaas in het zijnet. Maar de toon was gezet. Het waren de Sassenheimers die het spel naar zich toe trokken en er continu bovenop zat. Dit onder de zeer bezielende aanmoedigingen van coach Arjan. Duels werden gewonnen en er zat altijd wel een voetje tussen. Jip had zijn tegenstander in zijn zak zitten en ging daardoor ook maar eens vooruit denken. Nadat hij het leder had afgepakt nam hij de bal mee en stuurde Leon weg de ruimte in. Die gaf op zijn beurt de bal voor en daar stond Wessel om fantastisch bij de korte hoek in te schieten. Een heerlijke 1-0 en dat na een minuut of 5. Na de goal ontstond er een waar voetbalgevecht op en rond het middenveld. Lisse probeerde de bal te laten rouleren en zo de vrij man te zoeken. Dit lukte redelijk maar het verzande vaak voor het 16 meter gebied. Noemenswaardige kansen heb ik niet kunnen noteren. Er was nog wel een moment dat de scheids nog niet had gefloten voor het nemen van een vrije trap, maar deze werd wel al genomen door de FC. De bal ging naast maar Ter Leede mocht de achterbal nemen. Op zich prima, maar 10 minuten later een zelfde situatie bij ons en wij mochten de vrije trap wel opnieuw nemen. Dit had verder geen groot gevolg, maar de trainer van Lisse greep dit wel aan om vanaf dat moment continu te lopen zeuren op hem in zijn ogen onterechte beslissing. De strijd werd daardoor ook wat feller. Op de linkerkant zo 10 meter van de 16 verdienden wij nog maar eens vrije trap. Nadat de scheids gefloten had, gaf Rosa de bal scherp voor. Bij de tweede paal torende Nick boven alles en ieder uit en kopte de bal binnen. 2-0 wat een weelde.  Na deze goal bleef het beeld hetzelfde. Een keihard werkend Ter Leede en een blaffend Lisse wat niet beet.  Overigens krijgt de fam. Van Stijn nog een acceptgirokaart voor een gele kaart. Dit na een  nuttige overtreding op het middenveld. En zo bereikten we het eindsignaal van de eerste helft.

De wandeling was lang naar de kleedkamers en dat greep de trainer van Lisse aan om op dwingede toon de jonge scheidrechter er op te wijzen dat in zijn ogen er nog al wat schortte aan zijn fluit gedrag. Professioneel misschien maar niet echt sportief. In de kantine van de fusie club was het lekker druk en we konden genieten van een lekker bakkie. De stemming  was natuurlijk opperbest. Daar kwam nog bij dat we zeer waarschijnlijk de gang, later dit seizoen, richting Loosduinen niet meer hoeven te maken. GDA is namelijk niet op komen dagen bij Poeldijk om daar hun geplande wedstrijd te spelen. Nog zo’n actie en ze worden uit de competitie gehaald. Gezien onze laatste ervaringen zou dat een heerlijke meevaller zijn.

Na een lekker en voor sommige een snel loopje richting en over het veld konden we een ongewijzigd Ter Leede zien. Lisse trapten af en het was aan Ter Leede om zo lang mogelijk de eventuele aansluitingstreffer te voorkomen en zelf door te gaan met kansen af te dwingen. Daarbij genoteerd dat wij vaak de bal lang speelden en dat Lisse het meer voetballend probeerde. Dit geholpen door hun technisch zeer vaardige nummer 10 die heerlijk zijn balletjes ophaalde en meenam richting onze 16. Zo vlak na de rust hing de 3-0 eerder in de lucht dan de 2-1. Na weer eens een verre bal van Quinten op Wessel, slingerede hij op de achterlijn langs wat tegenstanders. Dit resulteerde na tussenkomst voetje in een corner, Rosa zette voor en bij de tweede paal werd de bal weggewerkt. Daar stond op de 16  Wessel en die volleerde half de bal op de lat. Dit had meer verdiend. Na 10 minuten was dan toch de aangekondigde wissel. De van terugkomende blessure Denzil werd vervangen door Thijmen. Thijmen schoof daar naar rechtsvoor en Nick een linie naar achter. Vlak daarna kantelde de wedstrijd. Een Lissenaar gaf vanaf links voor en de bal kwam tegen de ellenboog van een rood gele in de16. De discussie waar moet je handen laten laaide op maar de scheids, al dan niet onder invloed van het gesprekje eerder in de rust, gaf een penalty. Deze werd onberispelijk ingeschoten, ook al zat Quinten er dichtbij. Gelijk bracht Lisse twee nieuwe krachten in het veld en ging 3-4-3 spelen. Dit bracht ons toch wat in de problemen. Komt misschien ook door het feit dat er tot dan toe heel veel energie door ons in de wedstrijd was gestopt. En tel daarbij op dat er bij ons net wat gogme ontbreekt om zo’n wedstrijd over de streep te trekken. Lisse was net even feller, wat overigens nog resulteerde in 2 gele kaarten. We hielden het vol tot de 25ste minuut. Toen er op links werd doorgebroken en niet goed werd ingegrepen. Lisse kreeg daardoor een schietkans en Quinten was kansloos. 2-2. Dan die maar deze stand over de streep trekken. Dit met verse kracht Tijs voor Jip. Hierdoor ging Leon naar linksachter en Nick weer naar linksvoor. En Tijs dus op 10. Daarna had Wessel nog een schotje op de keeper. Zo 5 mintuten voor tijd kregen we nog een waarschuwing toen er een blauw gele de bal net naast kopte. Vlak voor tijd haalde Lisse dan toch de trekker over. Na heel slap ingrijpen op het middenveld kreeg op rechts Lisse de bal. Die kon zo doorlopen en voorgeven. Daar was het een koud kunstje om in te schieten en de 3-2 op het scorebord te zetten. En dat vlak voor tijd.  In de paar minuten die volgde gebeurde er niet veel meer en na het laatste fluitsignaal kwamen er oerkreten uit het Lissesse kamp.  Zeer begrijpelijk met zo’n score verloop.

Voor ons is het wonden likken. We staan nu derde op vier punten van Lisse en 5 op koploper Verburg. Alhoewel de laatste een wedstrijd minder heeft gespeeld. Als derde de winterstop halen zou, zeker op voorhand, een topprestatie zijn. Met nog één wedstrijd te gaan moet dat mogelijk zijn tegen het lager geklasseerde splinternieuwe FC Oegstgeest.  Een ploeg waar ik niet veel hoogte van krijg. Daarover volgende week na 11.00 uur meer.

Grt.

Uw verslaggever.