FC Lisse JO17-6 v Ter Leede JO17-4

Een terechte revanche

Ja jongens, dit was de wedstrijd om die verliespartij in de beker een plek te geven. Wedstrijd toen was op 10 september en de uitslag…..9-1 maar liefst. Echt alles ging toen mis en niks ging goed, terwijl ze eigenlijk alleen maar “leunen” op hun spits. Tel daarbij op dat die een hele snelle spits is, en ja, dan vallen ze als rijpe appeltjes van de boom. Hoe anders was het deze keer. Helaas zonder Max, Lucas, Berend en Danny. Sterkte met het herstellen van blessures en ziekte.

Woensdag op de training heeft Coen aan degenen die op de training waren gevraagd  wat jullie nu wilden met het voetbal. Plezier in ieder geval, en dat is ook geen issue, maar voetbaltechnisch kan het iets beter. Ik moet zeggen, dit hebben jullie prima, prima opgepakt, top gedaan gasten. Voetbal zoals wij het graag zien, prachtig samenspel en druk zetten op de tegenstander. Strijd, passie, combineren en techniek, het ware werk. Ik hoop dat jullie zelf ook genoten van de wedstrijd, of ging het soms te makkelijk? Als alles goed loopt, is het eigenlijk een heel simpel spelletje.

Omdat Lucas geblesseerd raakte, moest zijn stand-in Pieter-Bas zijn spitspositie afstaan en plaats nemen onder de lat. De verdediging heeft eigenlijk geen kans weggeven en die snelle, handige spits werd correct en met veel inzet verdedigd. Die gozerT zat helemaal in de pocket van Joeri, Pieter, Lorenzo en Roy. Goed de posities van elkaar overnemen, zo hoort het ook. En dan de aanvoer naar het middenveld waar Milan, Luuk, Mats, en Wisse het spel konden verdelen naar de voorhoede. Sjors, Thijs en Pascal kregen een paar mooie ballen op maat en in de diepte. De grensrechter was wel stellig over het buitenspel lopen van onze 3 hardwerkende gasten, waar ikzelf 1x vond dat dit onterecht was en mijn reactie hierop was niet zoals het hoorde, ik moet gewoon foto’s maken.
Heb ik ook tegen de goede man uitgelegd, en de vrede was weer getekend.
Corners kwamen ook goed in het strafschopgebied aan, maar er stonden een hoop gasten van de Lissese FC die best veel ballen weghaalden voor onze voeten. Lorenzo kopt een bal weg, die Milan oppikt, Milan speelt Mats aan, die speelt hem op Thijs en met een bekeken schot is de ban gebroken, 0-1. Hup, daar wordt Sjors weer aangespeeld en die gaat richting goal, waar hun keeper en Sjors vol voor de bal gingen, met als resultaat een blessure voor de keeper. Helaas was ie te geblesseerd om verder te spelen, ik hoop dat het niet te ernstig is, sterkte. Ook “hunnie” hadden een stand-in en ook hij wist met een paar aardige reddingen zijn doel vooralsnog schoon te houden. Via een scrimmage dacht heel de Ter Leede supporters en spelers, dat de keeper van FC Lisse de bal vanachter de doellijn weghaalde, de grens dacht van niet. Ik heb er geen foto van, ik zat ook ff te genieten van het voetbal. De bal moet helemaal over de lijn zijn geweest en vanuit mijn perspectief, ben ik geneigd te zeggen dat de keeper zijn hand wel achter de lijn had, maar de bal…het hangt erom, denk dat de grens gelijk had.

Fc Lisse gooit er nog een scheppie bovenop, gewoon met twee man op 1 van ons, maar we geven geen krimp, sterker nog, we absorberen hun energie en gaan daardoor nog beter. Zoals Bruce Lee in zijn beste dagen en films, of tegenwoordig Badr Hari of Rico Verhoeven (bij het ter perse gaan van dit verslag nog geen uitslag bekend van hun wedstrijd) {RED: Rico Verhoeven dus…}.

Abel, die vandaag zijn wekker had gezet, viel in en was gelijk aanwezig en gevaarlijk. Hij heeft die stand-in keeper verschalkt, met een schot via een hoofd van de tegenstander, althans, dat leek mij zo te zijn. Ze lopen allebei over hun hoofd te wrijven. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de plaatselijke FC wat fysieker in het spel en daar gingen wij weer in mee. Moeten we niet doen, wij moeten gewoon lekker die bal rondspelen en de tegenstander helemaal gek tikkie-takka tikken. Dat is nog wel een leermomentje voor ons, we laten ons soms teveel verleiden voor de lange bal.
Terugkomend op de partij, jammer van de vele kansen die gemist werden, maar dit was zeker 1 van de betere wedstrijden tot nu toe. Ik zeg tot nu toe, jullie kunnen nog vele malen beter, als je je koppie erbij houdt, vanuit de basis blijft voetballen en rust aan de bal, zoals vandaag. Bijna afgelopen en voor mij tijd om naar een opdracht in het verre Sliedrecht te gaan, waar het eerste van Ter Leede moest voetballen. Derhalve heb ik het tegendoelpunt gemist, gelukkig maar ;-)

Oh ja, terugkomend op het feit dat ik gewoon foto’s moet nemen, bij deze
https://goo.gl/photos/WVRvXNHSdtRSy6E8A