Fc Lisse JO19-2 – Ter Leede JO19-2

Lisse staat bovenaan met nog geen punt verlies, dus het zal een zware pot worden. Tevens zitten veel vrienden van Daan in dat team, dus alleen al voor hem zouden we een wedstrijd moeten spelen die ze niet vergeten.

We moesten om 12 uur verzamelen bij Lisse zelf.  Ik moet ze op 1 ding al complimenteren, namelijk, je kan een sleutel halen en je kleedkamer afsluiten. Ok, je moet borg geven maar dat snap ik wel.

We hebben 3 wissels, waar wij erg blij mee zijn en die ook goed mee kunnen komen in de A2. Robbin en Wouter uit de A3, die ons komen versterken.
Opstelling: Daan

Jurre, Wouter, Mike, Sjoerd

Floyd, Zakaria, Koen

Tijn, Robbert, Lars

Wissels: Christiaan, Robbin en Roy

We hebben de warming up goed gedaan, dus daar zal het niet aan liggen. Na de warming up gaan we terug naar de kleedkamer. Daan bespreekt hoe we zouden moeten spelen tegen Lisse.

Er wordt afwachtend gespeeld door ons(we laten ons inzakken) en Lisse zet druk.
Na 5 minuten maakt Jurre een kleine overtreding op het middenveld. Lisse neemt hem snel en Jurre moet snel terug om de voorzet tegen te houden. Hij maakt een sliding en even later mocht hij 10 minuten naast mij staan. Een minuut later komen toevallig de vader en moeder van Jurre aanlopen. Ik gaf aan dat Jurre geen wissel stond en ik zag de wenkbrauw van vaders omhoog gaan. Al met al kon Lisse niet scoren tegen 10 man. Na 25 minuten kwam Lisse er toch doorheen en maakte 1-0.
We werden een beetje zenuwachtig omdat er verschillende mannen van Lisse vanuit het middenveld of zelfs achterin mee naar voren kwamen waar wij geen antwoord op hadden. Hierdoor kwam ook het 2de doelpunt van Lisse op de teller. 2-0. Dat ging niet best. Even later kwam een speler van Lisse hard tegen de zijkant van de knie van Sjoerd. Hij gaf aan dat hij even niet verder kon dus Christiaan nam zijn plaats over. Tijn gaf even later aan dat hij ook wilde wisselen. Roy nam zijn plaats over. Vlak voor rust geeft Lisse een voorzet en werd er mooi in gekopt. (eerlijk is eerlijk) 3-0.

In de rust bespreken we wat er niet goed gaat. Er wordt gecommuniceerd en aangegeven onderling wat de oorzaak zou kunnen zijn. Ik geef aan dat het geen zin heeft om op elkaar te mopperen maar beter aan te geven waar het fout gaat en hoe we het kunnen op lossen. Iedere tegenstander is namelijk anders. In dit geval is de oplossing, dat we niet moeten inzakken.
Als wij de bal hebben, zorgen dat de jongens op het middenveld aanspeelbaar zijn, zodat deze een kaats kunnen maken met de voorhoede. De eerste helft probeerde we lange ballen maar Lisse heeft gewoon een sterke verdediging met lange mannen. Als we de bal niet hebben, dan kort op je eigen man en meelopen met je man, zodat deze niet eenvoudig aanspeelbaar is. Christiaan speelt goed achterin dus ik zet Sjoerd linkshalf. Wouter heeft goed gespeeld maar Robin mag zijn plaats overnemen. Tijn blijft nog even aan de kant.

De 2de helft begint en we krijgen gelijk meer vat op de wedstrijd. Er wordt meer vrijgelopen op het middenveld en dit resulteert in betere aanvallen. Na een minuut of 20 verstapte Christiaan zich en gaf aan dat hij wilde wisselen. Iets later haalde ik Floyd ook naar de kant(hij gaf aan dat hij veel moest hoesten). Sjoerd weer naar achter, Robbert middenveld en Tijn linksvoor. Lars in de spits en Roy rechtsvoor. Roy kreeg de bal en nam een spurt(hij kan echt hard rennen, een soort speedy gonzalez) en gaf de bal voor, echter kwam de bal over de keeper in het doel. 3-1.  Ik zeg nog, een eredoelpunt. Ik hoorde de supporters van Lisse een beetje lachen. Achterin hadden ze het goed onder controle en als er een speler van Lisse diep ging, liep er een van Ter Leede met hem mee. Zowel vanuit het middenveld maar ook als er een achterhoede speler van Lisse naar voren ging liep de speler van Ter leede mee. Zo hoort het en dat resulteerde weer dat ze niet snel meer naar voren gingen. Iets later geeft Robin een schitterende pass door het midden op Lars en deze maakte zich mooi los van zijn tegenstander en schoot hem langs de keeper. 3-2 Ik hoorde nu geen gelach meer van de supporters van Lisse maar meer gemopper. Ze gaan dit toch niet uit handen geven? Lisse probeert meer druk te zetten en af en toe is het ook druk voor het doel van Daan. Een situatie die ik moeilijk kan beschrijven maar ik probeer het toch. Een schot op het doel van Daan. Daan houdt hem tegen en de rebound is voor Lisse. Verdedigers duiken ervoor en houden de bal tegen, weer rebound voor Lisse en die schopt keihard binnenkant paal en Robin schiet de bal van de lijn. Wij krijgen ook nog een kans maar de bal wordt voor het doel weggehaald. Ook deze wedstrijd eindigt in 3-2 verlies echter lopen we met opgeheven hoofd en een tevreden gevoel van het veld af. 1ste helft 3-0 voor hun en de 2de helft 0-2 voor ons. Zij zullen deze wedstrijd niet snel vergeten want ze hadden nooit zo een 2de helft verwacht van Ter Leede.

Volgende week moeten we thuis om 14.30 tegen SJC JO19-2. Zij hebben 4 punten en wij 6 dus na de wedstrijd tegen hun moeten we er 9 hebben. Ik zal in ieder geval aangeven voor de wedstrijd, dat we niet gaan inzakken, maar moeten spelen zoals we de 2de helft hebben gespeeld tegen Lisse.
We hoeven en moeten ook nergens bang voor zijn. Als je moe bent dan gaan we wisselen.