FC Lisse JO9-1 – Ter Leede JO9-2 3-3 Puntendeling op sportpark Ter Specke…

Afgelopen zaterdag stond de return tegen FC Lisse F1 op het programma. Thuis hadden we 3-1 gewonnen. Dit was een terechte overwinning, maar toen was Lisse wel een aantal keren gevaarlijk in de counter.

We moesten het doen zonder onze trainer Hans, want hij was lekker skiën. Arnold en Johan namen de honneurs waar voor Hans. Het weer was optimaal voor een mooie pot voetbal en achteraf bleek dat we die ook te zien zouden krijgen.

We begonnen weer met Bram op doel, met voor zich links Erman, centraal Bart en rechts Sameh. Justin stond weer op het middenveld en Safouane en Floris stonden in de aanval. Oscar begon als wissel en zou later de 1e helft erin komen voor Bart.

De wedstrijd begon direct goed voor Ter Leede. Met mooi combinatie voetbal zetten we direct Lisse onder druk. Het was Ter Leede wat het spel dicteerde. Het mooiste voorbeeld hiervan was een aanval die begon bij Justin. Justin speelde op briljante wijze Safouane vrij die vervolgens Floris alleen voor de keeper zette. Floris schoot de bal hard en zuiver in en iedereen telde de goal al. Echter was het doel een centimeter te klein, waardoor deze prachtige aanval op de paal eindigde.

Vele aanvallen volgden en het was wachten op de 0-1. Bram had nog geen schot op doel gekregen doordat de verdediging geconcentreerd stond. Echter door twee onachtzaamheden achterin kwamen de spitsen van Lisse twee keer alleen voor Bram en tot tweemaal toe speelde ze dit goed uit. Zo stonden we opeens met 2-0 achter, terwijl we eigenlijk met 0-2 voor hadden moeten staan.

Het was mooi om te zien dat de jongens hun koppies niet lieten hangen en gewoon door bleven voetballen zoals ze voor de achterstand deden. Safouane kreeg op een gegeven moment de bal aangespeeld door Sameh en na een mooie passeerbeweging schoot hij verwoestend op het doel, 1-2. De aansluitingstreffer was daar. Vervolgens bleven de jongens doordrukken. Justin werd constant goed gezocht door de verdedigers en was niet te stoppen door Lisse, alleen door een overtreding. Safouane ging achter de bal staan en drukte de bal vanaf een meter of 20 prachtig laag in de hoek. Justin deed net of hij er nog aan ging komen, maar liet hem heel goed lopen, waardoor de bal in het doel verdween, 2-2. De goed leidende scheidsrechter floot direct voor rust.

Tijdens de rust spraken we af dat we direct door zouden drukken en Lisse dus zouden overrompelen. Echter voordat alle supporters hun plekje weer gevonden hadden, stond de 3-2 op het bord. Konden we weer van een achterstand terugkomen?

FC Lisse ging massaal verdedigen en Ter Leede kwam er maar moeilijk doorheen. We probeerde van alles, maar het lukte maar niet om dat ene kleine gaatje te vinden. Tevens moesten we waken voor de gevaarlijke uitvallen van Lisse. Met een paar mooie verdedigende acties van Erman, Oscar en Bart weerhielden we Lisse van nog een doelpunt. Ook Bram had nog 2 hele mooie reddingen.

De tijd ging echter dringen, zouden we dan toch verliezen ondanks dat we voetballend een stuk beter waren? We kregen vlak voor tijd een corner en onze specialist Sameh nam hem kort op Safouane. Zijn schot leek te stranden, maar gelukkig dacht een verdediger van Lisse dat hij opeens keeper was en pakte de bal klemvast. De scheidsrechter kon niet anders doen dan een penalty te geven. Floris mocht hem nemen, maar de keeper pakte hem mooi. Echter was Safouane heel scherp en schoot de rebound er overtuigend in. De jongens waren uitzinnig van vreugde, iedereen ging uit zijn dak. Hierna floot de scheids af en was er een toch wel terechte puntendeling. Ter Leede had het beste van het spel, maar Lisse was toch ook wel een aantal keren erg gevaarlijk.

Jongens, jullie hebben laten zien dat jullie niet uit het veld zijn te slaan na een achterstand. Grote klasse!!!! Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Kagia F1 op het programma. Vorige keer in de hagel en vrieskou 3-1 verloren, dus we hebben wat goed te maken!

Een trotse vader/begeleider!!