Fc Rijnvogels JO17-1  –  Ter Leede JO17-2 ; 3 – 2

Onze laatste wedstrijd dateerde alweer van 10-2-18 dus was bijna weer voorstelrondje nodig. Zeker omdat we naast halve krachten Maurits en Mats slechts over 9 fitte jongens konden beschikken. We kregen gelukkig de broodnodige ondersteuning vanuit A en C; Thom, Steven en Marijn nogmaals bedankt mannen. We zitten in een zware competitie – ik kan mij de tijd niet heugen dat een B2 in de 2e klasse uitkwam – en ondanks alle hobbels en kuilen op hun pad presteren deze jongens buitengewoon goed. Wat dat betreft verdienen ze alle respect en waardering. Winnen doen we nog niet, maar dat gaat er zeker van komen. Vandaag waren we bij aanvang net niet alert genoeg en al in de 3e minuut speelde Rijnvogels het goed uit en lag de 1 – 0 achter Björn. Onze mannen herpakten zich echter en de bekende onverzettelijkheid die hen kenmerkt stak weer de kop op. Het betekende een tactisch gevecht, waarbij Rijnvogels merendeels de bal had, maar nauwelijks tot een kans kwam en wij ook niet echt in staat waren ons eronderuit te voetballen. Toch kwamen we uit een prachtige vrije trap van Sam bijna gelijk, maar hij trof vanaf 25 meter de lat. In de 30e minuut scoorde Rijnvogels uit een goede aanval de 2 – 0 en het is dat Björn daarna twee goede reddingen verrichtte, waardoor we toch met deze stand gingen rusten.

De limonade deed ons goed, want al in de 45e minuut ging Thijs er vandoor, zorgde BartS door goed mee te gaan voor de nodige twijfel, waardoor Thijs met 2 kleine versnellingen uiteindelijk zeer beheerst de 2 – 1 kon aantekenen. Top en weer hoop. We lieten ons in deze helft wat meer gelden en speelden nu meer op de helft van Rijnvogels en ook meer balbezit. Toch kwam Rijnvogels op de 3 – 1 door momentje van afwezigheid van dhr K.R. – we zijn om te kopen met een stroopwafeltje, dan lullen wij nergens over en mag je het nog eens proberen! Toch vochten we ons opnieuw terug in de wedstrijd. In de 79e minuut werd uit opnieuw prachtig vrije trap het hoofd van onze eigen Sergio – Maurits – Ramos gevonden, die de bal steenhard achter de keep kopte, 3 – 2. Kort voor tijd bereikte Sam Luuk, maar deze kon het net niet afmaken. Kortom, weer met klein verschil verloren. Man of the match deze keer Jip; is altijd een kwelling voor de tegenstander en schakelde in de 2e helft een behendige pingelpoot ogenschijnlijk zonder moeite volledig uit. Prima pot man. Komende zaterdag hopen we met elkaar niet alleen de kijkers te vermaken, maar ook weer eens de winst te pakken. We zien u graag langs de lijn.