Floris en Sam nemen deel aan KNVB Jeugdplan

Sinds jaar en dag organiseert de KNVB het Jeugdplan Nederland (JPN). Het Jeugdplan is het podium waar talentvolle voetballers zich kunnen laten zien en mogelijk kunnen doorontwikkelen naar een hoger speelniveau. Gedurende wedstrijddagen zijn de KNVB Talentcoaches en scouts op pad en bezoeken jeugdteams van amateurverenigingen in Nederland om de spelertjes in beeld te krijgen en te houden. De allerbeste talenten krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan trainingen of wedstrijden bij een van de selecties van de KNVB. De trainingen en wedstrijden van het Jeugdplan Nederland zijn extra voetbalactiviteiten naast de voetbalactiviteiten bij de vereniging van de desbetreffende spelers.

Dit jaar ontvingen zowel Floris van Zandbergen als Sam Beekmans van Ter Leede JO11 een uitnodiging voor  de KNVB selectiewedstrijden JO11. Beide spelers reisden daarvoor zondagochtend af naar sportpark Van Der Lely (VDL) Maassluis. Dit sportpark is een ware ode aan Oranje topscorer aller tijden, Robin van Persie. Niet alleen kijkt hij vanaf een metershoog reclamebord over de velden maar ook zijn wedstrijdtenue hangt nog in de kantine. Robin van Persie traint mee bij deze zaterdag-derdeklasser VDL.

De KNVB training werd afgesloten met onderlinge selectie wedstrijden. In de tweede ronde stonden de klasgenootjes uit Sassenheim tegenover elkaar. “La Saeta Rubia” Floris zette zijn team Argentinië op voorsprong. Maar uit de rush van Sam werd uiteindelijk de gelijkmaker gescoord, 2-2. Moe maar voldaan togen de spelers van trainer Cody Huis terug naar huis.