Foreholte JO 13-1 vs Ter Leede JO 13-1 6-1

Het is alweer eventjes geleden dat u van mij heeft gehoord. Dit had verschillende redenen. De eerste reden was mijn afwezigheid bij de uitwedstrijd tegen Graaf Willem 2 VAC. Met het gezin was ik heerlijk aan het genieten onder de Spaanse zon. Ondanks ( zie verslag Forum Sport ) de afwezigheid van de verslaggever werd de wedstrijd tegen de Wassenaarse elite verloren met 3-0. Het grootste verlies was wel het verdwijnen van de spelerspassen. Een ware soap speelde er zich af. Vorige week op de wedstrijd dag tegen Rijnsburgse boys kwam ik ouders onder de tafels tegen van de kantine. Het technisch hart heeft elk bakje en mapje onderzocht bij het wedstrijdsecretariaat. Telefoontjes werden gepleegd. Zelfs de middenstip van het hoofdveld werd gelicht maar geen pasjes. Zodoende kon de wedstrijd geen doorgang vinden. Komt nog eens bij dat er nog nieuws kwam vanuit de KNVB. Nieuwkoop JO-13 1 heeft zich terug getrokken uit de competitie, begrijpelijk, maar dat kost ons 3 punten en 9 doelpunten voor. Van midden motor naar net boven de streep. ( er degradeert nu 1 ploeg dit jaar )  Onder de streep staan nu nog de Rijnburgers, maar voor hoe lang?

Bij deze kort samengevat de beslommeringen van de laatste weken. De derby in Voorhout tegen Foreholte. Een duel met vele kruisbestuivingen. Op het Rijnlands zitten de Voorhouters en Sassenheimers gebroederlijk door elkaar in de klas maar daar was vandaag geen plaats voor. Want ja wie wordt de King voor een half jaar op het schoolplein. Tel daar ook nog eens bij op dat we gezamenlijk strijden om de onderste plaatsen. Een heuse Teylinger derby dus !!

Helaas was Denzil niet wedstrijdfit. Voor hem kwam Sam uit de D2. Hij zou de eerste helft op de bank plaats nemen. Overigens zult u vanaf nu Luan gaan missen in de verslagen. Hij heeft een andere weg gekozen. Vanaf deze kant succes met het ingeslagen pad en de deur staat altijd open.

Op naar de aftrap. Om 10.30 uur werd er in een waterig zonnetje op veld 1 afgetrapt. Dit met de volgende gepuzzelde 11. In de goal Mike. Op rechts Ryan. Centraal duo Noa en Rowey en op links Hugo. Op het middenveld Rosa, Viggo en Tijs. In de spits Wessel op rechts Nick en op links Jip. Ter Leede startte voortvarend. De eerste 15 minuten waren voor de rood gelen. Met vele aanvallen over rechts waar Nick redelijk los aan het gaan was.  We speelden geconcentreerd met veel druk dus naar voren. Na een aantal kansen werd er door Wessel goed doorgedrukt op rechts. Hij omspeelde zijn directe tegenstander haalde keurig de achterlijn en gaf de bal panklaar op het hoofd van de mee ingelopen Jip. Hij hoefde er alleen tegen aan te lopen en deed dat dan ook. Een prachtige 1-0. Na deze voorsprong kroop Foreholte uit zijn schulp en bij de eerste beste kans drukten zij de 1-1 af. Vanaf dat moment is Ter Leede niet meer in de wedstrijd geweest en dat baart mij zorgen. Door persoonlijke fouten komen de Voorhouters heel gemakkelijk op 3-1 en het welbekende kaartenhuis dat in elkaar stort is een feit.

In de rust had ik de hoop dat de we het misschien konden gaan omzetten en dat de passie en drive er weer zouden zijn, maar deze illusie werd binnen een minuut in de tweede helft de grond in geboord. Door weer persoonlijke opzichtige fouten werd het 4-1. Wedstrijd gespeeld. Overigens was Sam op linksback erin gekomen voor Hugo. Helaas bleef het bij een groot aantal van ons ontbreken aan strijd, passie en de wil om te winnen. Foreholte kon dan ook heel gedegen en geduldig de voorsprong uitbouwen naar 6-1. Dit soort uitslagen mogen echt niet gebeuren. Zeker als je je bedenkt dat we in eerdere toernooitjes dit jaar ze al twee keer hebben verslagen. Ik hoop dan ook dat de komende weken de Voorhouters op het Rijnlands de Sassenheimers zo zieken dat de terugwedstrijd een 180 graden draai zal geven aan dit verslag.

Het positieve van dit weekend is dat de pasjes weer terecht zijn. Graaf Willem 2 VAC had ze dan toch gevonden?? Dus volgende week met gezwinde spoed Wilhelmus tegemoet. In de beker gingen we net ten onder met 2-1. Laten we nu maar boven komen drijven.

Voorwaarts Ter Leede

Grt

Uw verslaggever.