Foreholte JO-13-6 – Ter Leede JO-13-6 (3-0) (3-3)

Karakter.

Daar ga ik dit verslag mee beginnen. Na een aantal afgelastingen gingen wij op voor de eerste wedstrijd in 2017 en deze wedstrijd was in Voorhout tegen een 2″ jaars team van Foreholte JO-13-6. Voor sommigen van ons geen onbekenden omdat zij met diverse jongens op dezelfde school zitten, een team dat hoger op de ranglijst staat dan wij. Dat wij het moeilijk zouden krijgen was wel duidelijk, zij hadden na 8 gespeelde wedstrijden maar 4 tegendoelpunten moeten incasseren, maar ook wij beschikken over een goede verdediging en een team dat weet op de juiste momenten dat ietsje meer te kunnen brengen. Ik denk dat dit mede te danken is aan de te volgen trainingen plus de intensiviteit bij de te volgen trainingen.

Wij mochten aantreden op het hoofdveld en dat viel ons wel een beetje zwaar, althans daar leek een beetje op, Foreholte nam het initiatief en zette snel druk op onze verdediging. De eerste aanvallen wisten wij degelijk te pareren maar we kwamen niet onder de druk uit. Na ongeveer 6 minuten kwamen wij met 1-0 achter en dit was terecht gezien het spelbeeld. Onze eerste wisselbeurt na 7,5 minuut vond plaats maar dat bracht nog geen rust in ons spel. Zo werd het 2-0; een bal door het midden en een hazewind van Foreholte die het afmaakte.

De tegenstander dacht: dit is een makkie, en of het daardoor kwam dat weet ik niet, maar wel dat wij door 1 omzetting wel wat meer op de helft van de tegenstander kwamen. Toch werd het 3-0; de wissel van Foreholte die ingebracht werd, scoorde bij z’n eerste balcontact, hierna gingen wij ineens beter bewegen en gingen de aanval zoeken waardoor wij nog een paar kansjes kregen.

Rust 3-0, in de rust wat dingen doorgenomen en opgepept met een pepermuntje. Direct brutaal de aanval zoeken was het devies en dat gebeurde ook. Foreholte dacht de winst al binnen te hebben dat sterkte ons team zij geven het niet zo snel op dat is in het verleden meerdere keren gebleken. Toch duurde het nog wat lang dat wij op 3-1 kwamen (Ryan) mooie goal!! Hieruit werd moed geput en weldra werd het door goed samenspel wederom afgemaakt door (Ryan) 3-2.

Wij kregen, zo leek het, vleugeltjes en ja het werd 3-3 uit een echt perfect op gezette aanval over diverse schijven en koelbloedig maar zeer beheerst afgerond door Stijn. Het kan nog, hoorde je van diverse kanten en jawel zij geloofden er in en gingen direct voor de bal om het te forceren, wij krijgen een vrije trap op rand strafschopgebied de bal werd ineens op doel geschoten en ook van richting veranderd door een verdediger, daar gaat ie riep de grootvader van Joost, maar helaas voor ons: de keeper kon nog net op tijd bij de bal.

Nog 2a’3 min. Forholte werd naar voren gedirigeerd en dat werd spannend, zij kregen een corner en uit die corner ontstond een scrimmage waardoor de bal driemaal ingeschoten werd maar ook steeds geblokkeerd. Echter bij de vierde poging was er geen blok meer, maar gelukkig stond Timo er nog als laatste om de bal terug in het veld te koppen. De laatste minuut was slopend maar wel heel erg mooi, het laatste fluitsignaal werd met Gejuich begroet, dit bedoel ik met Karakter tonen.