Foreholte JO 15 1 vs Ter Leede JO 15 1 0-2 ( 0-0 )

Er zijn zoveel wedstrijden in een jaar maar van een echte derby’s zijn er niet zoveel. Doordeweeks gebroederlijk op school of zelfs in de klas, maar nu als titanen tegenover elkaar. Alvorens de aftrap werd genomen eerst even de inleidende beschietingen. De JO 15 1, vanaf nu de C1 genoemd, heeft paar nieuwe benen in het veld lopen. De eerste zijn van keeper Quinten.Hij is overgekomen van VVSB en heeft de vacature als keeper ingevuld. Oud keeper Mike wilde liever voetballen en is dat ook gaan doen bij de JO 15-3. Op rechts achterin is Iva, overgekomen van DOCOS, als blonde schone de verdediging komen versterken. Maar vergis u niet, zij speelt menig aanvaller uit de wedstrijd en dat is de KNVB ook opgevallen. Laatste nieuwkomer is middenvelder Joeseph. Overgekomen van Noordwijk,waar zijn ambities niet overeenkwamen met die van de club .Met deze drie nieuwkomers in de gelederen en daarbij nog Leon en Thymen die vanuit niet selectie teams zijn overgeheveld naar de C1 hopen coaches Arjan en Rens de C1 te behouden in de hoofdklasse en mee te kunnen draaien in de middenmoot. Als de beker wedstrijden een graadmeter mogen zijn moet dat haalbaar zijn. Want Ter Leede is een rondje verder en dat is een knappe prestatie. Tel daarbij op het gelijke spel vorige week tegen de vooraf getipte kampioenskandidaat Alphense Boys JO 15-2 en we zijn veilig met de kerst!

Terug naar zaterdag. In een heerlijke voetbal zon werd er op sportpark Elsgeest om 11.30 uur afgetrapt met de volgende 11. Zoals gezegd Quinten in de goal. Van rechts naar links Iva,Hugo, Noa en Jip. Middenveld Ryan, Joeseph en aanvoedster Rosa. Voorin Nick, Wessel en Rowey. Op de bank Thymen en Leon. Denzil is nog steeds geblesseerd maar gaat volgende week hopelijk weer wat minuten maken in de c2. Figo zal nog overkomen vliegen vanuit de C2.

Ter Leede nam de aftrap en de intenties waren meteen duidelijk Naar voren is het devies en bij balverlies gelijk druk zetten. Foreholte stelde daar een solide verdediging tegenover waarbij de aanvoerder, laatste man speelde vele gaten professioneel dicht liep. Zo nu en dan kregen we wel kleine kansjes. Waarbij omhaal van Rowey er bovenuit sprong. Met zijn rug naar de keeper stuiterde de bal voor hem op.Hij aarzelde niet en met de keeper op 5 meter, haalde hij zijn kunststukje uit. Helaas in de handen van diezelfde keeper.Hij had ook nog een kopbal bij de tweede paal die net over ging. De grootste kans was voor Nick. Vanaf de 16 kwam hij knap tussen twee spelers door. De keeper kwam goed uit en pakte zijn schot goed beet. Achterin stond het potdicht. Ik kom niet verder dan een schot voorlangs en een schot vanaf de 16. Misschien dat de Voorhouters daar anders over denken, dan hoor ik dat graag. Helaas moesten we na een minuut of 20 afscheid nemen van Iva,Na een duel bleef ze groggie achter en kan helaas niet meer verder. Jio verhuisde naar rechts en Leon kwam op de linksback. Daar maakte hij als eerste jaar selectiespeler een prima indruk! Na nog een mooi vlammend schot van spits Wessel was het tijd om even uit te rusten met een bakkie thee.

In de rust heeft Arjan de dames en heren even op scherp gezet dat er toch echt wel gescoord moet worden. Is toch een stuk leuker om maandag met een big smile op school te komen. Niks zeggen is dan vaak voldoende. Met dezelfde 11 startten we tweede helft.

Ook hier redelijk hetzelfde spelbeeld. Na een minuut of 5 kwam Thymen erin voor de moegestreden Rowey. Het middenveld bleef hard werken om de aanvallers te bedienen van kansen. Ryan draaide en keerde, Rosa en Joeseph bikkelde keihard om toch wel bewegelijke middenvelders van Foreholte een halt toe te roepen. De spaarzame momenten dat ze er uit kwamen ruimde Noa en Hugo op. Backs Jip en Leon hadden hun tegenstander niet in hun zak maar stonden er wel bovenop om de eventuele mogelijkheden op te ruimen. Quinten stond vol bravoure in de goal en uiterst kalm kapte hij de opkomende spits uit. Langs de kant even een hartkloppingtje, maar voor Quinten een koud kunstje. Nadat de een inworp op de juiste plek was genomen kwam de bal bij Rosa Die gooide de bal naar voren de 16 in. Nick kopte de bal hoog achterover, over de verdediger en tussen de keeper in. Nick draaide zich razendsnel om en kwam tussen keeper en verdediger. Nu de bal op zijn borst Keeper en verdediger zijn uitgeschakeld, doel is leeg. 1-0! Twee tellen later toch 0-0. Om een reden die we nog niet weten werd het doelpunt afgekeurd. De VAR is er nog niet dus daar konden we niet op terugvallen. Later pakte de keeper nog maar eens een vlammend schot van Nick. Gelukkig kunnen we het blokje kansen en Nick met een doelpunt afronden. Weer een bal richting de 16. Nick kreeg de bal stuiterend mee en met borst en kop richting het doel. Daar rondde hij keurig af. Nog even kijken naar de scheids…….Ja 1-0!! Na de aftrap moest Foreholte iets doen. Quinten en de paal boden redding. Later was het Wessel die zo af en toe 4 man om zijn nek had hangen die een vrije trap nam. De keeper pareerde prima maar volgens de rood gelen achter de doellijn. Maar ja ook de doellijn technologie ontbreekt nog in de junioren klasse. Dus daar geen uitsluiting over. Na nog maar weer eens een corner van Rosa viel de bal op de pantoffel van Joeseph. Met een prachtige ouderwetse streep van een meter of 20 ramde hij de bal de kruising in. Die was duidelijk over de lijn en daarmee was de bevrijdende 2-0 binnen. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en drie punten konden worden bijgeschreven.Overigens heeft Vigo ook nog wat minuten gemaakt. Heerlijk zo’n brede bank!

De C1 staat keurig 4de met 4 punten. Volgende week de avondwedstrijd in Wassenaar tegen hekkensluiter Graaf Willen 2 VAC JO 15-1. Na twee wedstrijden zegt dat niets.