Foreholte JO17-3  –  Ter Leede JO17-2  ;  1  –  5

Vandaag op de fiets naar onze buren in Voorhout. De jongens merken het niet eens, want op sukkeltempo werd de afstand al kletsend zonder problemen afgelegd, met aanvoerder Bas als gids. De vakantiegangers Tim, Tomas en Julian en de zieke JeffreyB. werden vervangen door Danny en Niels. Bedankt jongens. Ook de buren hadden 3 versterkingen ivm vakantieperiode, dus een mooie pot lag in het verschiet. Onze mannen hadden er zin in met zoveel toeschouwers inclusief Tessa en Job. Bas is altijd scherp en dus geen verrassing dat onze aanvoerder al in de 6e minuut met beetje duwwerk alleen voor de keep kwam, maar net miste. Ook in de 20e minuut was het Bas die na een mooie beweging net over knalde. 4 minuten later was het dan wel raak – een geweldige bal van Bas, die bij de tweede paal Matthijs bereikte, die knap binnen kopte. Afgekeurd – buitenspel volgens de grens. Matthijs wilde met een half-volley kort daarna meteen al zijn gram halen, maar miste. Net als Jeffrey (over) na assist van Bas en Daan (keep) op assist van Jeffrey. Dus met 0 – 0 rusten in een overigens heerlijke felle en gelijkopgaande wedstrijd, waar wij wel de betere kansen en het beste spel hadden.  De jongens in de rust erop gewezen dat deze wedstrijd gewonnen zou worden door het team dat daar het meeste voor wilde doen. Dat was niet aan dovemansoren gericht.

Meteen na de aftrap pikte Brendan de bal op en de 0 – 1 lag er in. Tien minuten later waren Dave en Danny nodig om een tegengoal te voorkomen en in de 58e minuut was er een snelle uitbraak waarin Brendan en Bas het net nog niet troffen, maar ijskoude kikker Joran (driemaal = scheepsrecht) natuurlijk wel; 0 – 2. In de 66e minuut een heerlijke goal van Daan vanaf rand 16 betekende de 0 – 3. Toch had ook  Foreholte prima kansen, maar miste jammerlijk tot aan de 70e minuut, 1 – 3. Wij speelden in de 2e helft  qua combinaties – dus voetballend – minder dan in de 1e helft, maar we hebben altijd het wapen van de counter, en Foreholte had geen grip op onze rappe boys.  In de 74e minuut pegelde Brendan vanaf punt zestien de bal in en weer uit de winkelhaak en eerlijk =braaf, de grens gaf  keurig aan dat deze bal erin was geweest al heeft verder niemand dit echt goed kunnen zien, 1 – 4 en zeker geen Lucky goal toch?  Foreholte was inmiddels gebroken en Daan draaide weer 1 minuut later knap weg en scoorde de 1 – 5. Weer even later ging Dave zelfs voor de taart, maar dat mocht (nog) niet lukken. Eigenlijk zouden de blokken; Dave en Niels, of Pim en Joran, Men of the Match moeten zijn, maar ze moeten het doen met de welgemeende complimenten voor hun goede spel, want ik ga nu toch voor doelpuntenmachine Brendan, die de wedstrijd openbrak en uiteindelijk met zijn wereldgoal ook in het slot gooide. Top man. Komende zaterdag is er voor alle voetballiefhebbers geen wedstrijd van belang, want onze jongens zijn vrij. Tijd voor kapper, tuin of andere dingen. Later..