Forum Sport B6 v Ter Leede B4

Nou, dan speel je in de B, moet je uit bij Forum Sport spelen. Op zich niet erg, alleen op effies tijd, let wel…08:30. En is t nou naast de deur, ala, maar Forum Sport zit in Voorburg en dat is toch al gauw 25 minuten verderop. Tel daarbij op dat van de meeste auto’s de ramen ijsvrij moesten worden gemaakt, nou dan weet je wel hoe laat het is, en in dit geval hoe vroeg. Ach ja, 07:15 aanwezig moet te doen zijn, maar er is al 1 dag uitslapen naar de knoppen, gelukkig hebben we de zondag nog.
Niet helemaal compleet, maar met ruimschoots genoeg spelers ging het richting Voorburg. Aangekomen op het sportcomplex ff kijken hoe de velden erbij liggen. Als je je ski’s had meegenomen, dan had je nog wel een paar maal heen en weer gekund.
Forum Sport, nog nooit geweest, zag er wel gezellig uit. Mooi koffiebarretje erbij waar heerlijke koffie, cappuccino (en warme chocolademelk ?) verkocht werd. Kreeg je ook een mooi figuurtje in je schuim, kost wel een paar knaken, maar dan heb je ook wat ;-) Binnen werd er navraag gedaan of het überhaupt nog wel door zou gaan, ja het gaat door, nee het gaat niet door, ja, het gaat door maar pas na 12 uur, en dan sta je daar om kwart voor 8, lekker dan! Gelukkig bleek dat het niet om onze wedstrijd ging, maar om de wedstrijden op echt gras. Voor de mensen die nog onderweg waren helemaal mooi, anders hadden die zich voor niks nog richting ons begeven.
Het was zaak om een goede warming-up te houden, anders scheuren de spieren en pezen onder je kont vandaan en dat moet je niet willen, ga ik maar vanuit. Het verliep goed, en lekker warmgedraaid kon er worden afgetrapt. Al gauw bleek dat wij de beter spelende ploeg waren. Dat zou wel eens een monsterscore kunnen  worden. Het is dan wel zaak om de kansen af te maken, laat je dit achterwege ga je vanzelf achter de feiten aanlopen. En wat je op de training leert, ook vertalen naar de wedstrijd. Krijg je op maandag training in positiespel, werd het uitgezette veld te klein gevonden en of het niet wat groter kon, oké, dan groter maken. Zie ik jullie vandaag met ongeveer 20 spelers in  precies dezelfde kleine ruimte staan. Ik denk, “die gaan vast vragen aan de tegenstander of ze niet zo dicht op elkaar kunnen gaan staan, anders kunnen we de bal niet overschieten naar elkaar”. Nee, jullie moeten het bij balbezit zelf groot maken, niet de ruimte inlopen waar het al zo druk is en je je eigen speler in of voor de voeten loopt. En bij balverlies het veld wel klein maken. Was het dan alleen maar kommer en kwel? Nee natuurlijk niet, maar dit is de emotie na de wedstrijd die spreekt. Die jongens uit Voorburg krijgen geen conditietraining, dat doen ze maar in hun eigen tijd (lezen we wel ff mee gasten!, in hun eigen tijd). Maar 1x in de week een uurtje om te trainen en wij 2x 5 kwartier. Ik ga er maar vanuit dat onze trainingsarbeid in de volgende wedstrijden wel vruchten af gaat werpen.
De tegenstander is niet of nauwelijks in de buurt van onze keeper gekomen. Goede verdedigingsarbeid van onze jongens achterin. Ja, met de nodige foutjes en miscommunicaties werd toch de bal weer veroverd op Forum Sport en als we wat slimmer de bal hadden rondgespeeld naar de vrije mannen…. dat brengt me wel hierop, je moet je wel vrij lopen. je medespeler kan je niet de bal geven als je gedekt staat. Je zag het gelijk gevaarlijk worden als we dit wel deden, tiktiktik, gewoon de vrije man aanspelen en zelf weer ruimte maken en vrij lopen richting Forum Sport zijn doelgebied. Bijna was de ban gebroken met een bal tegen de paal, klein stukje naar de binnenkant van de paal en zou het 0-1 zijn geweest en ik ben zeker van dat dit dan de inleiding had geweest naar nog veel meer doelpunten.
Ook in de tweede helft nog redelijk veel kansen, maar zowaar `Forum Sport dat aan ging dringen. Zou die verschrikkelijke voetbalwet weer om de hoek komen zetten? Nee, door in de laatste minuut goed doorzetten, niet opgeven en een geweldige sprint van Wisse kon hij voorkomen dat de tegenstander zou kunnen scoren en dat betekende de brillenstand op het digitale wedstrijdformulier. De meegereisde toeschouwers zagen toch een wedstrijd waarin ze konden zien dat iedere speler op zijn eigen manier en niveau stappen gemaakt heeft en dat is prettig om te horen.Blijkt ook wel dat Philip, Coen en Marcel goed werk afleveren, vorig jaar al een boel jongens klaargestoomd voor de selectie en dit jaar zijn er weer een paar “in de picture” bij de mensen die “er verstand” van hebben. Beter leet den neet, oftewel Beter laat dan nooit, zoiets als tze dhet or tze gladdiols, om maar in Louis van Gaal’s goeiste engels te spreken. 2 van onze spelers mochten invallen bij de B2, daar staan de ouders al bijna met witte zakdoekjes te wapperen. Of het heeft geholpen, dat horen we maandag dan wel weer.
Andere Marcel en Pieter als veredelde ballenjongens, ook lekker bezig. En daarbij ook niet vergeten de ouders die rijden, wassen, vlaggen en morele steun aan iedereen geven.
Maandag weer lekker trainen en pakken we het weer op met inzet, passie en strijd.