Forum Sport JO-13 1 vs Ter Leede JO-13 1 4-1

Dit verslag had u bijna niet onder ogen gekregen, ware het niet dat een goed verslaggever zich houdt aan zijn of haar verplichting: het schrijven van een wekelijks onpartijdig verslag, indien aanwezig. In dit laatste ligt nu precies het pijnpunt. Zoals u in mijn laatste berichtgeving heeft kunnen lezen, was ik vorige week in het tropisch Venetië van het noorden aan genieten van een welverdiende break. Vandaar dat u verstoken bleef van een wervelend verslag. En ja, dan zal je net zien dat de dames en heren van de D1 een heerlijke pot op de mat hebben gelegd tegen Noordwijk D1. Sterker nog ze pakten de eerste drie punten van het nog prille seizoen. U raadt het natuurlijk al dat de opmerkingen van de trouwe supporters niet van lucht waren, toen ik met mijn perkament en ganzenveer afgelopen zaterdagochtend de kantine binnen kwam lopen. Van alles kreeg ik naar mijn Brad Pitt gezicht geslingerd, van het “zonder jou spelen ze veel beter” tot het “en dan winnen ze tenminste”. Net of ik de kwalificering was van de mindere prestaties van de afgelopen tijd. Gelukkig heb ik een dikke welgevormde schrijvershuid en gaat geschiedschrijving voor sentiment.

Vandaag middenmoter Forum Sport. Vier gespeeld 3 gewonnen en 1 net aan verloren van RKAVV.  Van te voren was alles meer dan 1 punt meegenomen / bonuspunt. Dit geschreven hebbende wil niet zeggen dat wij ons naar de welbekende slachtbank laten brengen. Integendeel. De huid zou duur moeten worden verkocht. Om maar eens oud Chinees gezegde van stal te halen.

De huid werd in de volgende opstelling duur verkocht. In de goal Mike. Daarvoor van links naar rechts Hugo Noa Denzil en Ryan. Op het middenveld links Tijs naast hem Rosa ( ja ze is weer 100% fit ) en Rowey. In de spits der Bumber Wessel met op links Nick en rechts Luan. In de wissel de niet 100% fitte Viggo en Jip.

Ter Leede trapte op het hoofdveld af in een mooi vroeg ( 8.30 uur ) waterig zonnetje. Als snel bleek dat ze bij Forum Sport ( FS) een hele handige rechtsvoor hadden. Niet groot maar zeer behendig. In de eerste minuut stoof hij langs het lijntje naar binnen en gaf scherp voor. De bal ging gelukkig rakelings langs. In de openingsfase zag je het voetballend vermogen van de tegenstander. Zeker tot net over de middenlijn bouwden ze goed op en wisten de vrije man te vinden. Wij stelden daar tegenover vechtlust en passie. Na een minuut of 10 kregen wij een vrije trap op de helft van de tegenstander. Rosa achter de bal en de luchtmacht op rand 16. Op het moment dat Rosa schoot liep alles van Forumsport snel naar voren waardoor 5 of 6 man van ons buiten spel stonden. De Oudhollandse buitenspel val deed zijn intrede. Prachtig gedaan door de mannen van FS. Daarna was er een losse flodder die Mike lekker pakte. Ondanks het overwicht van FS hielden we knap stand tot halverwege de eerste helft. Het handige eerder genoemde manneke ging er maar weer eens vandoor en gaf weer scherp voor. De eerste man stapte over de bal en daardoor kon de tweede man vrij inschieten. 1-0. Neutraal beschouwd verdiend. Daarna het zelfde beeld, maar met een iets meer uit haar schulp komend Ter Leede. Een schot van Rowey belande op links bij Rosa in de voeten. Zij pingelde wat en gaf het leder terug aan de opgekomen back Hugo. Die aarzelde niet en gaf de bal voor. Althans dat dachten wij langs de kant. Hugo had wonderolie op zijn pantoffels laten polijsten, want vanaf een meter of 30 schoot hij de bal pardoes achter de verbouwereerde keeper! 1-1. Hugo ‘s geluk kon niet op. Zijn eerste echte competitietreffer en wat voor 1. Hulde!! Al snel daarna floot de strak leidende scheids voor de rust. Tijd voor een heerlijk vers bakkie koffie. Daar was in deze moeilijke oudersgroep een keer geen discussie over. Het bakkie in Voorburg was heerlijk. Daar kon die ene Theeleut geen roet in het eten bij gooien…

Na de rust bleef wonderboy Hugo achter en kwam speedy Jip op de links achter.

De eerste 10 minuten bleef Ter Leede op de helft van de tegenstander zonder daar echter gevaarlijk te worden. Maar zo nu en dan konden de spitsen aan het werk worden gezet. Wessel werkte zich een slag in de rondte. Geflankeerd door Nick en Luan, die later door Viggo werd vervangen, poogden zij hun directe tegenstander met wisselend succes voorbij te stevenen. Het was dan ook erg vervelend dat na een minuut of 13 een ingooi vanaf links via een snelle voet uitkwam op de rechterpunt van de 16. De speler van FS trapte de bal hoog achter keeper Mike die er net niet bij kwam. Het bleek een knakje te zijn in het vertrouwen want daarna pakte FS de draad weer op van voor de rust. En in de 19de minuut een schitterende assist van de aanvoerder in onze 16 meter. Een voorzet gaf hij in 1 beweging mee aan de opgekomen aanvaller die op zijn beurt de kansloze Mike passeerde. Het slotakkoord was een zeldzaam foutje van Denzil. Vandaag leerde hij dat door het midden, in de 16,  uitverdedigen een doodzonde is. De 4-1 was het resultaat. Na een ietwat korte tweede helft werd er afgefloten.

En ja daar sta je dan als gewaarschuwd verslaggever met je ganzenveer in de hand, het perkament onder je bezwete oksel langs het kantje. Of ik wel wist wat ik met mijn aanwezigheid de kinderen en de ouders aan heb gedaan. In mijn verweer gaf ik aan dat ze driekwart van de wedstrijd goed hebben meegedaan en dat ik dit graag aan de buitenwacht wil mededelen. Daarbij kan ik ook aangeven dat dit aanknopingspunten geeft voor de volgende potten. De blikken bedaarden. Het klopje op mijn schouder, met de woorden jij maakt er wel weer wat moois van hè,  van de ouders van Hugo bemoedigden mij toch om dit verslag te schrijven. Daar komt de belofte bij van de mannen en vrouwen van de D1 dat er volgende week wederom gevlamd gaat worden. Ditmaal tegen degradatiekandidaat Nieuwkoop. U leest het verslag wel of niet volgende week.

grt uw verslaggever.