Forum Sport JO15-1 – Ter Leede JO15-1 1-1 ( 0-1 )

Afgelopen zaterdag was de zevende wedstrijd van het reguliere seizoen aangebroken en hoe gaat de ploeg om met de opgebouwde status als runner up in de hoofdklasse. De grote vraag is dan, kunnen wij dit volhouden? Vandaag een mooie tegenstander om dat te mogen bewijzen. Forum Sport ( FS ) staat in de middenmoot en we zijn ze eerder in de bekercompetitie tegengekomen. Die pot wonnen we toen met een degelijke 2-0.

De opstelling was weer even puzzelen voor het coaches Arjan en Jens. Joeseph is nog steeds geblesseerd en Thijmen heeft een onwillige teen. Leon was wat ziekjes de afgelopen week en die begon vanaf de bank. Na wat knip en plak werk kwamen de volgende magneetjes op het bord. In de goal Quinten. Van rechts naar links Iva, Hugo Noa en Jip. Op het middenveld geen K3 maar R3. Ryan, Rowey en Rosa. Voorin Jesse, Wessel en Nick. Op de bank namen plaats Denzil Viggo en de kuchende Leon.

Ouders en andere belangstellende namen plaats op de gezellige tribune waar Terleede om even voor 11 uur aftrapte. Na wat aftasten in de eerste minuten ontvlamde wedstrijd na een afgevuurde kanonskogel van de donkere grote spits van FS. Quinten kon hem mooi overkijken maar de toon was gezet. Het was nu aan Iva om op te stomen en de bal schitterend mee te geven aan de weglopende Jesse. Die gaf de bal mooi laag voor en op de 16 kwam Nick aangelopen. Helaas werd zijn schot gekraakt en bleef er een corner over. Zoals gebruikelijk mocht Rosa aanleggen en draaide de bal scherp voor bij de eerste paal. Daar stond Wessel en na wat gerotzooi en gefrommel lag de bal na 5 minuten in het doel. Wie wat en waar is mij niet geheel duidelijk, maar na een klein envelopje met een redelijk bedrag komt het doelpunt op naam van Wessel. De heel bedrijvige Iva nam een vrije trap. Keurig weer in de voeten van Jesse en die gaf het leder mee aan Rosa. Die zag de keeper iets voor zijn doel staan en met een mooie boogbal passeerde ze de keeper. Die keek de bal na en het lege doel bleef leeg, want de lat tikte de bal terug het veld in. Daarna waren er twee kansjes / mogelijkheden voor de Voorburgers. Een heel mooi opgezette aanval over veel schijven eindigde bij Hugo die de bal kon wegwerken. Daarna pakte Quinten een vrije trap in tweeën. Wij stelden daar, na een vrije trap van Rosa,  nog een schotje van Nick tegenover die bij de tweede paal werd gekeerd door de keeper. De grootste kans was voor vlak voor rust voor Wessel. Na een wederom een schot van Nick bokste de keeper de bal zijwaarts weg, zo in de voeten van Wessel. De snel opgestane keeper kon het schot weer pareren en corner tikken. Had misschien wel de 2-0 moeten zijn. En dat ook nog lekker voor de rust. Maar helaas we gingen aan de thee met een 1-0 voorsprong.

In de gezellige kantine konden we ons lichaam en geest opwarmen, naar ik mij heb laten vertellen, aan een heerlijk bakkie plur ( we zitten toch in de Den Haag ) met of zonder kano. In het koffiehuis werd lekker even bijgebabbeld en voor je het weet zie je de mannen en vrouwen weer op de mat verschijnen.

Ter Leede verscheen met dezelfde 11 aan de aftrap. De eerste kans was al snel voor ons. Wessel zat goed tussen een terug speelbal en de keeper. In drie keer kregen Wessel, Jesse en Ryan de bal niet tussen de palen en lat. Het zou een tweede helft worden van net niet. Want het was Wessel, die na weer prachtige vrije trap van Iva, net niet kon uithalen. In de 9de minuut werd de moe gestreden Jesse vervangen door de iets minder kuchende Leon. Het was FS die meer en meer ging aandringen op onze helft. Daardoor gingen wij steeds meer achteruit lopen en dat is niet waar onze kracht ligt. Op een of andere manier sloop er onzekerheid in de ploeg. Had misschien ook te maken dat een groot deel van het team niet zijn of haar gebruikelijk niveau haalden. Met name de voorhoede stak niet in beste vorm. Kan gebeuren natuurlijk, want je kunt niet altijd 6 gooien, maar dan moet strijd het toverwoord zijn en die was in mindere mate aanwezig. Na een heel verzorgde aanval op rechts werd de bal strak voorgegeven. Op de 11 meter schoot een speler van FS de bal op doel. Met een katachtige reflex pakte hij de bal klemvast. Pffff even een zweetdruppeltje wegpinken. Na een minuut of 20 wat de geel rode kant betreft een hoogte punt. Na anderhalf jaar sukkelen met blessures maakte Rowey plaats op het middenveld voor Denzil. Heerlijk om onze Keniaans Nederlandse parel weer te zien ballen. Welkom thuis!! We konden natuurlijk niet verwachten dat Denzil het beeld van de tweede helft zou gaan keren. Een ploeterend Ter Leede en kans ruikend FS. We hadden wat mazzel bij een over stuiterend schot. 5 minuten voor tijd werd de ongelukkig spelende Nick vervangen door Viggo. Ondanks een mindere wedstrijd stonden wij nog wel op voorsprong en zouden we onverdiend drie punten mee kunnen nemen. Een meter of 20 voor de goal van de tegenstander draaide Wessel weg uit een pirouette met zijn tegenstander.  Die hield vast en de scheids floot. Alleen tot onze verbazing de ander kant op. De vrije trap werd snel genomen en op rechts brak FS uit. Hugo hapte naar bal en tegenstander en zo gaf de spits de bal voor. De goed spelende nummer 6 schoot de bal in de verre hoek waar Quinten kansloos was.. De toch terechte 1-1. FS rook bloed en haalde snel de bal uit het doel. De laatste minuten was het wel heel spannend maar zonder noemenswaardige kansen. Alhoewel Wessel vlak voor tijd op kansrijke positie een vrije trap net over schoot. Dit was voor de jongeman in het zwart het signaal om af te fluiten.

De koppies hingen naar beneden en ze hadden er zwaar de P in. En dat is natuurlijk terecht, want in de tweede helft haalden een paar spelers een onvoldoende. Dit soort wedstrijden horen er ook bij. En die hebben alleen zin als je er wat van leert, zodat je de week erna geen onvoldoende haalt. En laten we nu net dan een thuis wedstrijd spelen tegen het laag geklasseerde GDA. Een tegenstander die gekke resultaten haalt tegen hoger geplaatste tegenstanders. Laat dit een dubbele waarschuwing zijn! Nog even een pluim richting Iva. Na een grote teleurstelling, niet geselecteerd voor de KNVB meiden, laat ze vandaag zien dat daar nog even naar gekeken moet worden. Zij is dan ook terecht the ‘man’ of the match…