Forum Sport JO15-1 – Ter Leede JO15-1 2 – 1 ( 2 – 1 )

Spot on!!

De JO15-1 zit er lekker in de laatste weken. Buiten de ongelukkige Alex is de beoogde groep nagenoeg fit en dat willen ze laten weten ook. Na een wat aarzelende start in de vorm van een toernooi in Heemstede is het boeltje gaan draaien en worden we keer op keer verwend langs het lijntje. Een 3 – 3 gelijkspel tegen Vrouwen 1/2, degelijke overwinningen op Teylingen en Noordwijk, een hele knappe 3-0 winst op RCL, en als klap op de vuurpijl een weergaloze 2e helft tegen het divisie spelende ARC, wat eindigde in een verdiende 3 – 1 winst!

In de basisopstelling zijn wat dingetjes veranderd. Daimy staat weer op haar vertrouwde positie in de goal en voorin speelt Wessel van der Geer tegenwoordig als diepste spits, geflankeerd door Jan op rechts en Nino op links. En dat is een mooi proces om te volgen. Dat t’ie waanzinnig hard kan lopen langs die lijn dat weten we nu wel. Hij was toe aan nieuwe uitdagingen en die vind t’ ie nu. Leren in de bal te spelen, positie te kiezen en een prettige bijkomstigheid is dat als ze hem nu diep kunnen sturen hij ook direct met zijn snufferd voor de keep staat!

De eerste terugwedstrijd van de competitie is direct een weegschaalmomentje. In de thuiswedstrijd tegen deze trotse lijstaanvoerder werden we getrakteerd op een kansloze 4 – 1 nederlaag en ik ben benieuwd of we er dan vandaag in ieder geval een wedstrijd van kunnen maken. De eerste minuten lijkt het daar niet op. Forum Sport verrast Ter Leede door eigenlijk met 4 spitsen te spelen en Daimy heeft na 5 minuten al 2 geweldige reddingen op haar naam staan. Zwaar tegen de verhoudingen in komen we op een 1 – 0 voorsprong. De keeper laat een terugspeelbal iets te ver van zijn voet af schieten en dat is met Vroem Vroem Wessel van der Geer in de buurt niet handig. 0 – 1! Daarna golft het spel op en neer. Nino krijgt uit een steekbal van Jan de kans om 0-2 aan te tekenen maar de keeper redt en een paar minuten later valt de terechte 1 – 1. Via een listige steekbal staat opeens de spits oog in oog met Daimy en die faalt niet. Forum Sport voetbalt makkelijker dan Ter Leede, maar onze kindertjes grijpen iedere strohalm aan om uit te breken. Nu is het Wessel die met een afgemeten steekbal Nino alleen op de keeper afstuurt, maar weer komt de sterk keepende doelman als winnaar uit de strijd. De goal valt aan de andere kant. Een vrije trap op de linkerhoek 16 meter wordt door een linkspoot tegen alle voetbalwetten in hoog ingeschoten en verrast Daimy. Ter Leede is nauwelijks aangeslagen en lijkt zelfs weer op gelijke hoogte te komen als Jan een voorzet van Nino netjes afrondt, maar op advies van de grensrechter wordt de goal afgekeurd wegens buitenspel.

Na de rust komt Quincy voor de dappere Noa. Het spelbeeld in de 2e helft is best verrassend. Zonder tot hele grote kansen te komen is het nu Rood-geel wat het spel dicteert. Iedereen speelt een hele dikke voldoende, maar alles wat Ter Leede lief is wil natuurlijk die gelijkmaker zien!! Wessel heeft bijna succes met een afstandsknal van 25 meter, die maar ternauwernood tot corner verwerkt kan worden door de keeper. Forum Sport haalt al vrij snel een spits naar de kant voor een verdedigende middenvelder. Bij Ter Leede komt Nick voor Nino, Wiebe voor de niet geheel fitte Lucas en Wessel Blank voor Robin, maar ondanks een bewonderswaardige inzet komt er geen gelijkmaker. Corne tikt de allergrootste kans van de 2e helft net naast de verkeerde kant van de paal. Na het laatste fluitsignaal van de scheids stapt Forum Sport met de punten en Ter Leede met de complimenten van het veld af.

En daar kopen we geen brood voor, maar ze zijn wel heel terecht. Deze groep laat week in, week uit zien wat de essentie is van een teamsport. Met deze vorm en instelling moeten we dik in de middenmoot kunnen eindigen, maar daar schuilt ook gelijk het gevaar. Volgende week bijvoorbeeld ligt er al weer een hele andere druk op de wedstrijd, als Den Hoorn naar Sassenheim komt. Dan gaan we voor tres points en niets minder. Het grote verbeterpunt ligt ‘m in de beweging zonder bal. Jij moet aangeven wanneer en waar je de bal wilt hebben, door middel van een slimme voor actie. Als we dat voor elkaar krijgen, zul je zien dat je veel meer tijd voor jezelf creëert en ook veel makkelijker gaat voetballen.