Geslaagd trainingskamp Ter Leede Vrouwenselectie

De vrouwenselectie van Ter Leede kan terugkijken op een geslaagd trainingsweekend.

Vrijdag 30 augustus vertrokken de dames en de technische staf met de bus richting Schaijk waar men verbleef op recreatiepark de Heidebloem. Een gezellig ingerichte groepsaccommodatie vormde de basis voor een weekend waarin fase 3 van de voorbereidingsperiode begon. Bijna net zo snel als dat de tassen vanuit de bus naar de slaapkamers waren gebracht, zo snel lagen de meeste dames ook al lekker in het heerlijk buitenzwembad. Na een pastamaaltijd vertrok de selectie richting de plaats Zeeland, waar de plaatselijke en zeer gastvrije voetbalvereniging Festilent ons de nodige trainings en oefenwedstrijdruimte kon bieden. Vrouwen 1 nam in de besprekingsruimte plaats voor een tactische bespreking en Vrouwen 2 nam het in een oefenwedstrijd op tegen Festilent Vrouwen 1. Een leerzame oefenwedstrijd die door Ter Leede Vrouwen 2 met 2-5 werd gewonnen. De eerste helft ging gelijk op (1-1 ruststand), maar na rust gooide de Ter Leede Vrouwen het tempo van de wedstrijd een stuk omhoog, dwong Festilent terug en liep zo uit naar een 2-5 overwinning. Na afloop nog even napraten in de kantine en terug naar de accommodatie. De één koos ervoor om direct nachtrust te pakken en een ander praatte nog gezellig na onder het genot van een hapje en een (sport)drankje.

Zaterdagochtend 31 augustus was het al vroeg dag voor de damesselectie. Ontbijten en de bus in richting Mönchengladbach. Er stond immers een zeer uitdagende oefenwedstrijd voor Vrouwen 1 op het programma tegen de Vrouwen van Borussia Mönchengladbach. Vorig seizoen nog uitkomend in de Vrouwen-Bundesliga, dit seizoen een treedje lager. Onze buschauffeur Rob kent inmiddels alle (zand)wegen richting Mönchengladbach en terug, maar na een kleine anderhalf uur rijden kwamen we aan op het sportcomplex waar de Borussia-vrouwen hun wedstrijden spelen.
Vrouwen 1 begon aan de voorbereiding op hun oefenwedstrijd, Vrouwen 2 kreeg een lichte uitloop/herstel/baltechniektraining voor de kiezen.
Ter Leede Vrouwen 1 speelde brutaal en vol lef, opende terecht de score, kreeg na een goed kwartier spelen een tegentreffer te verwerken, maar hield daarna het betere van het spel. In het eerste kwartier na rust bouwde de Ter Leede Vrouwen de voorsprong uit naar 1-3. In de laatste fase van de wedstrijd was het echter Borussia dat met 2 doelpunten de eindstand bepaalde op een 3-3 gelijkspel. Een prima resultaat voor de Ter Leede Vrouwen. Na afloop snel douchen en weer met de bus terug naar Schaijk. De temperatuur die weer was opgelopen richting de 30 graden nodigde weer uit voor een verfrissende duik in het zwembad. ‘s Avonds het diner bij restaurant Nieuw Schaijk, waar een 3-gangenmenu op ons stond te wachten en de zaterdagavond/nacht werd afgesloten met een bezoek aan het uitgaansleven van Uden, waarbij ook de technische staf niet mocht ontbreken.

Zondag 1 september, ontbijten, spullen inpakken, groepsaccommodatie opruimen en rond het middaguur terug de bus in richting Sassenheim. Onderweg in de bus hield iedere kamer een presentatie wat ze van dit seizoen verwachten en welke doelstellingen ze stellen. Uiteindelijk moe maar voldaan keerde de Vrouwenselectie omstreeks 13.30 uur terug bij Ter Leede.

Een trainingskamp waarin als vrouwenselectie de basis is gelegd voor een heel geslaagd seizoen. De rand- en uitgangsvoorwaarden zijn goed ingevuld en worden de komende periode alleen nog maar beter….. Samen, als één groep, met één taak!

 

Meer foto’s zie de facebookpagina van de Ter Leede Vrouwenselectie