Geslaagde 2e toernooiavond vrouwen 7×7

Vrijdagavond zijn de dames van Ter Leede 7×7 weer in actie gekomen. Dit keer werden de wedstrijden gespeeld bij Teylingen. Twee weken geleden waren er helaas 2 dames geblesseerd geraakt en we hadden 2 zieken, maar gelukkig hadden zich ook weer vier nieuwe enthousiaste dames zich gemeld.

Om half acht melden we ons in de kleedkamer. Shirtjes uitdelen aan de nieuwe dames, we hebben er zin in. De dag ervoor hadden we nog even rustig getraind om het bal gevoel weer te ervaren en kennis te maken met 3 nieuwe dames.

Vorige keer hadden we geen ruimte om warm te lopen (en dat hebben onze spieren geweten) dus vandaag eerst goed warmlopen en warm schieten.

De eerste wedstrijd mochten we gelijk tegen Teylingen starten. Aan publiek hadden we geen gebrek. Super leuk om te zien dat er zoveel mensen kwamen kijken. Een dikke dank aan de supporters (ook van de tegenstanders).

Vanaf de aftrap was gelijk duidelijk dat we aan de bak moesten. Teylingen heeft jong talent, die hard kunnen lopen (pfff), veel enthousiast meiden en helaas ook iets te sterk voor ons. Met Kim, Gigi, Laurie en Roos hebben we ons behoorlijk versterkt. Zo waar kwamen we regelmatig over de middellijn. Zette Kim het achterin goed neer en bovenal hadden we het naar ons zin binnen de lijnen. Laurie en Gigi kwamen een paar keer goed door en jammer genoeg belandde een mooi schot van Laurie op de lat. Teylingen lukte het wel om 2x te scoren dus terecht gewonnen.

Onze tweede wedstrijd was tegen RCL. Deze ploeg is veel te sterk voor deze competitie. Veel oud speelsters die hoog hebben gevoetbald en meiden die nog altijd actief zijn. Hele goede spits die er elke wedstrijd meerdere goals scoort. Voor ons geen houden aan en verloren 7-1. We waren wel als een kind zo blij met onze eerste doelpunt in deze competitie.

De derde wedstrijd mochten we nog een versterking verwelkomen, Liane trok voor 1 wedstrijd het mooie Ter Leede shirt aan. We speelden tegen Docos en raakte al meer aan elkaar gewend. Maaike en Roos gingen super goed. Roos was lekker actief voorin en na een mooie voorzet vloog de bal in het doel 1-0. De supporters juichten en wij door het dolle heen. We bleven goed voetballen. Docos kwam een paar keer gevaarlijk door maar wij hebben de beste keepster van de competitie. Danique hield een paar ballen knap eruit en hield haar goal schoon.
Met Maaike, Bianca en Liane stond de verdediging als een huis. Op het middenveld Kim en Gigi goed uit de verf. Zij brengen rust aan de bak. Boukje, Laurie en Roos waren om beurten voorin gevaarlijk. Uiteindelijk schoot Laurie de 2-0 binnen. Twee wissels was even lekker om op adem te komen. Yes, eerste overwinning binnen. Dat smaakt naar meer en voor ons was de avond al geslaagd.

De laatste wedstrijd speelden we tegen Oegstgeest. Leuke meiden waarvan er nog een aantal ook actief zijn op zaterdag. We moesten dus weer aan de bak. We waren inmiddels aardig leeg gespeeld. Pijntje hier, pijntje daar en toen de kramp bij iemand erin schoot waren we blij dat het eindsignaal klonk. Helaas deze wedstrijd 2-0 verloren. Ondanks dat we verloren hadden, liepen we voldaan naar de kleedkamer.

We hebben 4 partijen kunnen spelen, we hebben leuke combinaties laten zien, we hebben gescoord en bovenal veel plezier met elkaar gehad.

Nu komt het gedeelte waar wij goed in zijn. De derde helft! Teylingen zorgde voor een leuke ambiance, gezellige muziek, leuke lampen aan en tof gezelschap. Mooie manier om elkaar beter te leren kennen. Dit deel hebben wij gewonnen, want wij werden vriendelijk verzocht om huiswaarts te gaan.

Meiden het was een super geslaagde avond. Een mix van meiden die goed kunnen voetballen en net beginnen met voetbal blijkt gewoon samen te gaan. Ik kijk uit naar 4 november.

Denk jij nu…ik wil bij deze enthousiaste groep meiden aansluiten, voel je welkom. We proberen 1x per week te trainen en spelen dit jaar nog 3x vrijdagavonden 4-11, 18-11 en 2-12. Pak je oude voetbalschoenen uit het vet en speel gezellig mee.

Een enthousiaste en trotse speelster.

Tags: