Geslaagde interne opleiding jeugdbegeleider/trainer bij de v.v. Ter Leede

Een groep enthousiaste begeleiders/trainers hebben deelgenomen aan de interne cursus bij de v.v. Ter Leede. De cursus werd gegeven door technisch jeugdcoördinator Leo Verbeek. De interne opleiding was zo samengesteld dat beginnende trainers maar ook begeleiders hier aan deel konden nemen en was universeel dus voor zowel F begeleiders/trainers als voor A junioren begeleiders/trainers. Bij iedere bijeenkomst is een ander thema behandeld.

Zoals de voorbereiding en organisatie van een training en/of wedstrijd, de oefenstofkeuze en de variatiemogelijkheden hierbij. De coaching tijdens een training/wedstrijd, hoe deel je een seizoen in en waar ga je voor met je team. Alle bijeenkomsten hebben een theorie en praktijkdeel gehad. De deelnemers vonden het onderwerp met betrekking tot de coaching van de kinderen het meest leerzaam. Hoe ga je met jeugd om, wat zijn de specifieke leeftijdskenmerken, wat moet je doen bij de coaching en nog belangrijker wat moet je vooral laten! Kinderen komen vooral naar het voetballen om er plezier aan te beleven, om in teamverband met elkaar om te gaan en uiteraard ook om een prestatie neer te zetten.

Wij zijn trots dat er weer een grote groep vrijwilligers aan deze opleiding heeft mee gedaan en onze jeugd op een verantwoorde wijze kunnen coachen, begeleiden en trainen. De deelnemers kregen op de slotavond een certificaat voor het volgen van de opleiding uitgereikt.

Binnenkort zal er een thema-avond georganiseerd worden voor alle jeugdbegeleiders en belangstellenden waarbij vooral aandacht aan en uitleg over het coachen/begeleiden van jeugdteams zal worden gegeven.