Graaf Willem 2 VAC JO15-1 – Ter Leede JO15-1 0-7 ( 0-3)

Als voetbalouder heb ik al heel wat aanvangstijden meegemaakt maar om 14.15 uur verzamelen, terwijl Ter Leede 1 aan het warmlopen is, doet toch wel even achter de oren krabbelen. Nu ben ik blij dat er nog een voetbal dochter in huis rond loopt, zodat de dag nog een beetje opschiet. Zoonlief boeide het overigens weinig. Even op de playstation, social media en een wedstrijdje kijken en het was zover. En zo gingen we met een stralend zonnetje richting Wassenaar waar de plaatselijke RKAV ons opwachtte. Zij hebben een beroerde start met 0 punten met als doelsaldo 5 voor en 15 tegen. Aan ons om ze nog een klein weekje op 0 te houden.

Jens en bijna vakantieganger Arjan hadden de volgende 11 op het wedstrijdformulier gezet. Waarbij een konijn uit de hoge hoed moest worden getoverd. In verband met weekend weg verplichtingen was Hugo afwezig. Hierdoor was de centrale positie achterin vacant. En aangezien Denzil rustig aan het terugkomen is ( vandaag eerste minuten in de c2) moest er iets verzonnen worden. Dat werd Rowey. Normaal voorin te vinden, maar vandaag dus als voetballende Ausputzer. Verder Quinten in de goal. Achterin van rechts naar links, Iva en zoals gezegd Rowey, Noa en Leon. Middenveld Ryan, Joeseph en Rosa. De spitsen waren Thijmen, Wessel en de net van een griepje herstelde Nick. Op de bank Jesse, Jip en Tijs.

Nadat de scheids in volle sprint toch het veld heeft weten te bereiken, floot hij om 15.45 uur af voor de eerste helft. Helaas voor Graaf Willem 2 VAC (GW) niet de enige keer deze avond. Van minuut 1 waren het onze boys en girls die ten strijde trokken. Na 8 minuten was de eerste grote kans. De vandaag weer heel actieve Ryan gooide het leder in de voeten van Wessel. Op zijn zeer karakteristieke wijze slalomde hij op de achterlijn langs wat verdedigers. Alleen nog een keeper voor hem. Wij telde hem al. Maar hij schoot iets te gehaast op de lat. Daarna volgde een rommelige 5 minuten van beide kanten, gelukkig voor ons de enige 5 van de rood gele kant. Wessel schoot nog even voorlangs en had daarna een hele hoge voorzet waar de keeper de bal pardoes bij Nick voor de voeten bokste, maar doelman lag binnen een tel voor Nick om de bal weer tegen te houden. In minuut 20 kon Iva, toevallig voor haar eigen in grote getale meegereisde fanclub, de bal ingooien. Dit deed ze heel slim op de naar voren bewegende Joeseph. Die legde hem weer af op Wessel en die zag Nick op links op randje 16 staan. Met de bal achter zijn standbeen langs speelde hij zich vrij en schoot keurig onder keeper door. 0-1. Nog geen drie minuten later was het Quinten die een prachtige uittrap had. De bal stuiterde bij de middenlijn over Wessel en zijn verdediger. Wessel was er als de kippen bij om zich snel om te draaien en de verbouwereerde verdediger achterlatend kon hij alleen op de keeper af. Koppie bleef zoals altijd lekker koel en de 0-2 stond op het bord. Een zeer trouwe supporter naast mij duwde mij aan en gaf aan dat hij bij Wessel had aangegeven dat hij er wel drie zou maken vandaag. Ik dacht nog, Wel ja,leg nog even wat extra druk bij die jongen.Zijn maatje Thijmen heeft zo’n droom waar alle voetballers van dromen. Een mooi uitgevoerde omhaal in de kruising. Alles deed hij goed alleen wilde de bal niet op zijn voeten landen, anders was er een prachtige kinderdroom uitgekomen. Het slotakkoord was weer aan Ter Leede. Het was Rowey die maar weer aan een rush naar voren begon. Tot net over de middenlijn. Daar zag hij Nick weglopen bij zijn tegenstander en wederom ontdeed hij zich met mooie bewegingen van zijn tegenstanders.Weer alleen op de keeper en weer faalde hij niet. 0-3. Daarna floot de kilometer vretende scheids voor de rust.

Het was een kort loopje naar de mooie houten kantine. In een heerlijke najaarszonnetje werd er van een wijntje en een pilsje genoten. Dat is dan wel weer een voordeel van zo laat voetballen. Bij de tweede consumptie moesten we snel achter de scheids aan, want anders zouden we de tweede helft missen.

Dat was maar goed ook want we stonden nog maar net langs het kantje of Ryan schoot vanaf een meter of 20 op de deklat. Vervolgens was het een vloeiende aanval op links waar Leon zich vrij speelde en Nick op de vleugel bediende. Die trok maar weer een sprintje en toen de verdediger zijn hielen zag krulde hij de bal voor waar Wessel mooi was meegelopen en de bal zo kon intikken. een prachtige 0-4 zowaar. Dit was voor Nick gelijk zijn laatste actie. Met een klein hoestje wisselde hij met Jip. De ouders van Nick gaven aan dat als hij zo speelt,dat hij dan wel vaker twee daagjes schoolziek mag zijn, Jip ging naar de linksback en Leon naar linksvoor. De C1 bleef in haar momentum en het was een waar kijkspektakel. Vol druk naar voren en bij balbezit werd de vrije man opgezocht. Joeseph was een plaag voor de tegenstander en werd met een doorsteekbal van Wessel vrij gezet op de 16. Hij maakte het beheerst af en na 8 minuten tweede helft was het 0-5. Zoals eerder aangegeven was Ryan de grote man op het middenveld. Na een soort tikkie takkie passte hij op Wessel en die maakte zijn derde. Een halve seconde later een hand om mijn nek van een willekeurige enthousiaste supporter. Ik zei het toch.Hij maakt er drie vandaag! Die man heeft er toch wel kijk op.Nog zo’n topper die vandaag een lekker dagje had was Rosa. Ze deed maar even een crossballetje over 40 meter naar Wessel. Die haalde snoeihard vanuit zijn linkerheup uit. De keeper tikte met vereende krachten de bal net over de lat. Halverwege de tweede helft werd de oudhollandse dubbele wissel van stal gehaald. Thijmen en Joeseph verlieten het veld ten faveure van Jesse en Tijs. Bij deze zat het werk er voor Arjan op en kon hij in zijn hoofd zichzelf al zien liggen op een strandbedje in hagel nieuwe gele zwembroek genietend van een verdiende nazomer vakantie. Van zomeravond voetbal was geen sprake o het veld want een speler GW gooide er even solootje uit waarbij Quinten zich er voor moest gooien om een doelpunt te voorkomen. Dit onder luid applaus van GW supporters. Het slotakkoord was echter voor rood geel. De op rechtsvoor ingevallen Jesse ontdeed zich van zijn tegenstander en trok de bal half terug de 16 in, waar Rosa de bal met haar chocolade linker net wist in te tikken. 0-7! Twee tellen later floot onze marathon man in het zwart voor het laatst.

Een hele mooie winst pot met heel goed voetbal. Ook toen we wat ruimer in de score zaten bleven we gedisciplineerd en geconcentreerd spelen. op het loopje terug naar de kleedkamers zag ik toch nog even een schaafwond op de dij van Iva en een bebloede knie van de weer hard werkende NOA.Dus onder slag of stoot is het ook niet gegaan. De derde plek nu in de competitie geeft een mooie uitgangspositie voor de komende wedstrijd tegen Laakkwartier. Als we dan de 3 punten weten behouden op Sportpark de rode molen, gaan we snel richting onze doelstelling. Lijfsbehoud. Dit moet dan wel even zonder coach Arjan, want zoals u hebt kunnen lezen gaan hij bij komen in Zuid Europa. Uw verslaggever gaat minder ver, maar is er volgende week ook niet bij. Dus geen verslag volgende week. Is ook wel erg vroeg…. 9 uur…

Grt
Uw verslaggever.