Graaf Willem 2 VAC MO 11 – 2 vs Ter Leede MO-11 -1    5-1 ( 2-0 )

De tweede wedstrijd van het seizoen en gelijk de ‘verre’ uitwedstrijd in Wassenaar. Graaf Willem 2 VAC MO 11-2 ( vanaf nu GW2 ) stond op het programma. Zij hadden vorige week dik gewonnen van de meiden van Katwijk en wij net aan van VVSB. Na deze wedstrijd zouden wij een beetje kunnen inschatten waar we staan. We verzamelden lekker vroeg in de kantine, waar het zo gezellig was dat we bijna vergaten te vertrekken.  Met gierende banden lieten wij de Rode molen achter ons en gingen richting Wassenaar. In een heerlijk opkomend voetbal zonnetje op een licht dampige kunstgrasveld werd er om 8.30 uur afgetrapt!

Remko had weer de beschikking over een fitte selectie met drie wissels. Dit houdt in dat de meiden alles kunnen en mogen geven omdat er altijd een verse kracht langs de kant staat. En gedurende de wedstrijd werd daar ook gebruik van gemaakt. De eerste helft golfde het spel heen en weer zonder dat er kansen ontstonden. Wel zagen we dat de girls steeds meer elkaar weten te vinden en dat er daardoor redelijk wordt overgespeeld. Natuurlijk zijn er ook onzekerheden in het spel met de daarbij behorende miscommunicatie. Zo ontstonden ook de twee tegengoals. Eigenlijk was er niet zoveel aan de hand maar Valerie die op doel stond dacht 1 keer dat een van de verdedigers de bal zou weg schieten, maar het werd een aanvaller die hem er in schoot. En bij de tweede tegengoal een soortgelijke situatie. De zwaar teleurgestelde Valerie verruilde het doel met Amy. Maar het koppie van Valerie ging weer snel in de strijd modus! Topper! Na de 2-0 bleef het spelbeeld hetzelfde, waarin wat kleine kansjes over en weer werden afgedwongen. Waar dan of een voetje tussen zat of het vizier niet scherp stond. Na een strijd van 25 minuten was het tijd voor de welverdiende rust.

De rust werd op het veld genoten en de meiden en de meegereisde toeschouwers werden door de supporters van de tegenstander verblijd met een schijfje appel. Kijk zo kan het dus ook langs de lijn! Het was trouwens de gehele wedstrijd gemoedelijk langs het lijntje. Beide supportersschare stonden gebroederlijk langs de kant en dit leidde tot een gezellige boel, maar goed er moest ook nog gevoetbald worden. Dus floot de man in het zwart voor de tweede helft.

Wat er in de appels / limo zat weten we niet, maar onze rood gele meiden kwamen razend snel uit de startblokken. Ella stond inmiddels op doel, maar had het de eerste 10 minuten niet druk. Sterker nog we bleven maar oprukken richting de goal van GW2. We kregen wat kansjes en corners. En uit één van die corners, die door Amy werd voortgeslingerd, was het Eline die de welbekende anslustreffer maakte. Daarna hadden we kans op de gelijkmaker, maar net toe we dachten dat we hem gingen maken, braken de geel groene meiden uit en counterende keurig de 3-1 in het netje. Daarna was het verzet gebroken en kwamen wij niet meer tot echte kansen. Sterker nog, de tegenstander liep uit naar 4 en 5-1. Een beetje geflatteerd en alleen voor de statistieken. De scheids floot af en na de pingels gingen de meiden toch weer met een brede glimlach het veld af. En wij ook!

Resumerend kunnen we concluderen dat er nog stappen gemaakt gaan worden met dit team. We zullen zeker nog wel een keer verliezen maar de meiden zullen de huid altijd duur verkopen!  Dit gaat aankomende zaterdag de meiden Katwijk MO 11 – 2 ondervinden. Wederom 8.30 uur uit. Heerlijk zo vroeg,  hebben we nog lekker het weekend voor ons….