Graaf Willem II VAC D1 – Ter Leede D1

Graaf Willem II VAC D1 – Ter Leede D1 5-1 (2-1)
Echt waar! Het staat er echt, schreef Koen vanmorgen op facebook. Een zware nederlaag voor de D1 Heel erg gelukkig ben ik niet met het feit dat ik aan de beurt ben om een stukje te schrijven. Je schrijft toch liever over geweldige goals onverschrokken verdedigen en onnavolgbare acties. Helaas zit dat er niet in vandaag, maar hieronder mijn verhaal over de wedstrijd! Half 10 sharp was iedereen fris en fruitig aanwezig voor het vertrek richting Wassenaar. Iedereen??? Nee, want een heel klein dapper dorpje bleef weerstand bieden en dat zorgde ervoor dat Wessel een weekendje weg was vanwege familie verplichtingen. Op zich vind ik het natuurlijk niet erg, maar het is wel jammer dat zaterdag altijd, maar dan ook altijd, precies in het weekend valt. Om de politiek wat luchtiger te maken zouden daar eens kamervragen over gesteld moeten worden. Het vertrek naar Wassenaar verliep soepeltjes, maar ter hoogte van Duindigt ging het voor de TomTom rijders mis. De nieuwe route naar Buurtweg 124 stond niet juist vermeld in de maps van de navigatiereus. Graaf Willem probeert dit al jaren aangepast te krijgen, maar nog steeds komen er steevast tegenstanders te laat aan op sportpark de Roggewoning. Het lijkt mij geen vorm van koude oorlogvoering vanuit het Wassenaarse, maar in ieder geval was Koen danig in de war toen twee van onze auto’s in het doolhof der navigatie werden gestuurd! De Pronkies en Iris kwamen gelukkig net op tijd voor de warming-up en de wedstrijd kon beginnen. Er stond een vervelende wind van doel tot doel. Ik schat een windkracht 6. Ik ben geen Piet Paulesma, maar zo voelde het in ieder geval wel. De eerste helft hadden we het windje pal tegen en dat bleek ook wel. De eerste minuten speelden zich ook volledig af op onze helft en GW kreeg een kansje uit een corner. Gaandeweg ging het wat beter, maar Ter Leede had erg veel moeite met de opbouw en de wind en kon elkaar maar moeilijk vinden. Aan werklust lag het niet, maar al snel werd duidelijk dat het niet echt onze dag zou worden. Toch kwamen we op een 0-1 voorsprong. Een uitbraak via Timo kwam bij Robin, die keurig de keeper omspeelde en scoorde. De nieuwe schoenen van Robin, deden in ieder geval waarvoor ze waren aangeschaft! “scoren”. Daarna meteen een schot naast van Rik, maar al snel kwam Graaf Willem langszij. Een vrije trap van zo’n meter of 30 vloog hoog en onhoudbaar in de touwen. Opvallend vind ik dat we de afgelopen 3 wedstrijden steeds met 1-0 voor kwamen en daarna alweer binnen een paar minuten de gelijkmaker om ons oren kregen. Vandaag konden we er niet heel veel aan doen, maar de afgelopen weken had het echt te maken met concentratie verlies. Op dit niveau wordt dat echt afgestraft. Helaas viel vlak voor rust de 2-1, waarbij te vroeg instappen en niet op je man letten toch wel de aanleiding waren. Het is moeilijk, maar dit soort momenten beslissen vaak wedstrijden en er wordt niet voor niets hard op getraind. In de rust even de puntjes op de i en dan windje mee vol voor de winst gaan spelen, was de algehele gedachte. De eerste minuten ontstond er weliswaar enige druk op het doel van Graaf Willem, maar echte grote kansen kregen we niet. Toen de tegenstander de 3-1 aantekende was het wel gedaan met de Rood-Gelen, die geforceerd gingen spelen en meestal wordt het spel er dan niet beter op. GW liep uit naar 4-1 en 5-1 en de snelle aanvallers sneden een aantal keren als een mes door de boter. We kregen nog een klein kansje op een eretreffer, maar het schot van Justin werd gered door de keeper. De verdediging, het middenveld en de aanval van Graaf Willem waren vandaag op alle fronten beter, dus een terechte uitslag. Wat verder opviel was dat GW de duels echt aanging om de bal te veroveren en bij ons heb ik het gevoel dat 60% van de spelers de duels aangaat, omdat de trainer dit heeft gezegd en daardoor niet “echt” de bal willen hebben. Meer kan ik er voor vandaag niet van maken. We hebben echt heel erg ons best gedaan en toch 60 minuten lang achter de feiten aan gelopen. Kan een keer gebeuren, er zijn namelijk ook heel veel goede wedstrijden geweest en ik weet zeker dat er nog veel meer komen, dus volgende week weer kans op herstel als we in Weesp spelen tegen de plaatselijke D1. Aftrap 12:00 uur! Groet, Jack