Graaf Willem ii VAC JO10-1 – Ter Leede JO10-1 De vermoeidheid sloeg toe

Graaf Willem ii VAC JO10-1 – Ter Leede JO10-1 eindstand 5-9

Zaterdag moest Ter Leede JO10 op bezoek bij Graaf Willem II VAC op hun thuisbasis sportpark De Roggewoning. De start van Ter Leede daar was flitsend. Binnen 3 minuten speeltijd wisten zij net zo vaak te scoren, 0-3. Doelpuntenmakers waren Ter Leede spitsen Job en Floris (2x). Hierna zakte het spelniveau naar een bedroevend niveau. Het spel werd steeds grimmiger. Beide teams lieten zich hierin niet onbetuigd en stapelden de nodige overtredingen op elkaar. Er vloeiden tranen en er kwamen zelfs enkele vaders het veld in gestormd. De Wassenaarse spelbegeleider leidde alle frustraties echter in goede banen. Ter Leede verdediger Thymen raakte nog wel de kruising uit een vrije trap. Er werd pas weer gescoord na de eerste time out. Ter Leede sloeg weer toe in de eerste 2 minuten speeltijd met 2 doelpunten van beide spitsen, 0-5. Uitblinker Floris scoorde een hattrick.

Tijdens de rust wist de spelbegeleider de verhitte sfeer op veld 4b verder te blussen. Ter Leede trok na de hervatting het spel helemaal naar zich toe.  “La saeta rubia” Floris scoorde, 0-6. Zijn klasgenoot Sam draaide om zijn as en vond de verre hoek, 0-7. Ter Leede keeper Chris stond zich te verkleumen in het doel maar pareerde en hield de 0.  Aan de andere kant stond “La saeta rubia” steeds op de goede plek. Twee intikkertjes later stond er zowaar 0-9 op het scorebord. Net voor de laatste timeout hadden de Graven van Wassenaar hun eer gered,1-8. Beide kanten brachten hun laatste verse krachten in voor het laatste kwart. Ter Leede middenvelder Tijs schoot net naast en Floris vond de paal. Maar de invallers van de  Graven vonden alleen het net. In de laatste minuut kwamen ze zelfs terug tot 5-9. Bij Ter Leede sloeg de vermoeidheid toe. Mats moest geblesseerd het veld verlaten. De organisatie was hierdoor zoek en met enig fortuin werd de voorsprong veilig gesteld, eindstand 5-9.

Lang was het stil over de afloop van de kraker in de hoofdklasse op sportpark de Middelmors. Maar uiteindelijk sijpelde het nieuws door dat belager Voorschoten’97 gevloerd was door de uien. Ze werden getrakteerd op een 2-1 nederlaag. Het gat is hierdoor opgelopen naar 4 punten in het voordeel van Ter Leede. Met nog 2 speelrondes is dus winst aanstaande zaterdag voldoende voor het kampioenschap van de hoofdklasse. De stand in de Hoofdklasse JO10