Grote neef Julian en neefje Rein

Een heel speciale oefenwedstrijd voor Ter Leede E2 in de winterstop. Het hele team reisde af naar sportpark ‘t Slot in Capella aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. De tegenstander daar was het E1-selectie team van Capelle met als aanvoerder de grote neef van Rein, Julian. Ook de scheidsrechter Marco en zijn zoon Joshua, een selectiespeler van Capelle, waren bekenden van Rein. Net als zijn neef mocht hij daarom trots de aanvoerdersband dragen. Ter Leede E2 was verder versterkt met de invallers, Viggo, Milan en Martijn want Capelle voetbalt in de reguliere 9 tegen 9 E-competitie onder 11 jaar (O11). In de eerste helft was duidelijk te zien dat Capelle niet voor niets de koploper is in de hoofdklasse. De Sassemers waren onder de indruk van het fysieke en het goede spel van de tegenstanders. Ondanks enkele hachelijke momenten voor het doel van keeper Maarten en zelfs een eigen doelpunt was de schade beperkt tot een 3-2 achterstand in de rust.

In de tweede helft had Ter Leede dan eindelijk de schroom van zich afgeworpen. Capelle verdubbelde in eerste instantie de voorsprong nog naar 4-2, maar in de 3de minuut voor het einde wist Ter Leede bij de derde poging de gelijkmaker achter de goede keeper van Capelle in het net te krijgen, 4-4. Dan in de allerlaatste minuut het ongelooflijke, aanvoerder Rein veroverde de bal op het middenveld en bood Viggo een niet te missen kans. Zijn schot werd geblokt. De rebound was echter voor Alex die zijn vierde doelpunt van de ochtend maakte en Ter Leede ten tweeden male op voorsprong zette. Capelle hoefde hierna zelfs niet meer af te trappen en de wedstrijd eindigde in een 4-5 overwinning voor de Rood Gelen. Juichend verliet het jongste neefje bejubeld door zijn meegereisde opa het veld terwijl oma zijn grote neef Julian moest troosten.

Helaas konden coaches Steven en Kevin niet deelnemen aan het feestgedruis. Zij hadden verplichtingen in de A en de heren 2 selectie teams die niet te combineren waren met de lange reistijd. Vandaar dat Marcus de technische honneurs waarnam. Nogmaals dank hiervoor.