Hartverwarmend voetbal op een ijskoude regendag

Zaterdag was het zover, we mochten weer voor “het echie” voetballen!

Waar de talenten van de JO11-4 het jaar 2022 als kampioen hadden afgesloten, begon 2023 op papier een stuk lastiger tegen angstgegner Foreholte JO11-3. In de 2 eerdere oefenwedstrijden hadden we namelijk verloren en dus stond deze ochtend een zware wedstrijd op het programma.

Het team wist wat ze te wachten stond en met wat kleine aanpassingen in de tactiek moest het gaan gebeuren. Ondanks dat Foreholte, zoals verwacht, goed voetballend startte, gaf onze verdediging met Job, Kay, Ruben en later Froukje vandaag amper een kans weg. Denk daarbij Hubert op doel die zich elke week blijft verbeteren en we wisten dat Foreholte het vandaag lastig ging krijgen.

Nadat we de start zonder tegengoals waren doorgekomen konden we gaan werken aan het scoren van goals. Voor de aanvallers van de JO11-4 is het scoren geen onbekend fenomeen, sterker nog,  in de 1e seizoenshelft hadden we al 99 competitiegoals gescoord en zelfs Ter Leede 1 spits Rowdy van der Putten was dit niet ontgaan. Rowdy heeft zelfs aangeboden om het team een keer te komen trainen zodat de spelers nog beter kunnen worden. (Of zou hij zelf nog wat kunnen leren van onze spelers? 😉)

De vraag was nu nog wel wie de 100e goal op zijn naam mocht schrijven?

Het spel bleef goed en de kansen werden ook steeds talrijker. Het duurde dan ook niet lang of het was Max “de goaltjesdief” Scholten die na een mooie pass van Daan de 100e goal op zijn naam schreef. Gefeliciteerd Max!

De ban was nu gebroken en in het 1e kwart liepen we uit naar een 3-0 voorsprong met enkele heerlijke aanvallen.

Waar we het 1e kwart alleen met flinke regen te maken hadden, trok de wind nu ook aan en de gevoelstemperatuur was dus voor zowel spelers als toeschouwers een stuk lager dan de thermometer aangaf.

De rust werd ondanks dat bereikt met een 4-0 stand door een heerlijk teamdoelpunt.

Dat het flink regende was iedereen aan te zien, want ondanks de extra kleding was iedereen door en door nat. Na de limonade in de dug-out mochten we weer de regen en wind in om de 3 punten binnen te halen.

Hoewel de tegenstander zichtbaar last had van de kou lieten de jongens en meid van Ter Leede zien wat ze waard waren en liepen ze de 2e helft, met onder andere doelpunten van Zaid, Tije en Daan uit naar een onoverbrugbare voorsprong.

Uiteindelijk was er zelfs zo vaak gescoord dat de goed fluitende scheidsrechter er van de 9 goals aan Ter Leede zijde maar 8 op het doorweekte scoreformulier kon zetten.

Officieel kwam er dus met een 8-2 score een einde aan deze heerlijke voetbalochtend en staat de JO11-4 na de 1e speelronde weer op de plek waar ze het liefste staan, namelijk op NR1!!!!!