Het eerste kampioenschap van Sarina Wiegman bij Ter Leede

Trainer Sarina Wiegman werd door de spelers van het veld afgedragen en onder de douche gezet.

In 2006 debuteerde Sarina als trainster bij Ter Leede. Met Ter Leede werd ze in haar tweede jaar kampioen van de Eredivisie en won ze ook de KNVB beker. Het persbericht van dit kampioenschap 12 jaar geleden vind je hier

Begeleidster Marion van der Ploeg spuit nog wat Champagne over de ‘groepsfoto’.

SASSENHEIM, 17 mei 2007 – De vrouwen van Ter Leede zijn donderdag landskampioen geworden. De Sassenheimse voetballers versloegen nummer 2 Saestum met 5-1. Ter Leede was de hele wedstrijd de sterkere ploeg. Foto: Spelers Bianca van Dalum, Daphne Koster en Saskia Drommel steken een sigaar op in de kleedkamer. Lees verder voor de fotoreportage.

Bij rust was de stand al 3-1 door doelpunten van Chantal de Ridder, Mandy Faber en Claudia van den Heiligenberg. Lisanne Vermeulen scoorde het doelpunt voor Saestum.

Vlak voor rust werd Gilanne Louwaars met een rode kaart naar de kant gestuurd, daardoor speelden de vrouwen van Saestum uit Zeist ruim een helft met tien speelsters. Ver in de tweede helft scoorde Mandy Faber de 4-1. Vijf minuten voor het einde maakte Jill Wilmot het karwei af met 5-1. De ploeg van trainster Sarina Wiegman is nu landskampioen in de hoofdklasse voor vrouwen.”