Ter Leede JO17-4 Het was allemaal rood-geel dat de klok sloeg.

13-4-2019 ; Ter Leede JO17-4  – Valken-68 JO17-2 ; 8 – 1

Deze week weer flink aantal invallers en ook deze keer weerzien met een aantal oude bekenden. Kilian, Jip, Marijn, Wiebe, Patrick en BartS. bedankt jongens. De jongens vooraf gevraagd om vooral vanuit de positie te voetballen, de bal het werk te laten doen en er vooral met elkaar een leuke pot van te maken. Dit was niet aan dovemansoren gericht, maar ook deze week was het Kilian, die als eerste in actie moest komen om redding te brengen en Valken van het scoren af te houden. Daarna pakten wij het initiatief en voerden 30 minuten lang de boventoon. Al in de 3e minuut vond Koen Patrick en die schoof de 1 – 0 onder de keeper door binnen. Twee minuten later jaagt Koen goed door, BartS. pikt de bal hierdoor op en kan de 2 – 0 aantekenen. Weer 3 minuten later weet Wiebe te profiteren van aarzeling bij verdedigers van Valken en snelt ertussen en schiet beheerst de 3 – 0 binnen. De 10 minuten daarna ging het vooral over kleurenblindheid en onze tegenstanders leken elkaar nog minder te kennen dan wij. Voor ons was het geen probleem, maar we kwamen even niet meer zo makkelijk voor de goal. Wel was daar opnieuw Koen, die in de 20e minuut fraai wegdraaide, met buitenkantrechts de bal panklaar bij BartS. bezorgde, maar die stuitte op de keeper. Weer 5 minuten later vond Patrick met knappe pass BartS. , maar diens bal krulde net over de goal. En ineens is daar in de 30e minuut Valken met een knap afstandschot en het stond 3 – 1. Kilian had geen kans, maar 3 minuten later wel en keerde hij met een uitstekende redding een steenharde kopbal en voorkwam de aansluitingstreffer. Het zou de laatste keer zijn, dat we Kilian zagen, de 2e helft had hij op papier kunnen afdoen. Nog voor rust snelde Wiebe nog maar eens door de defensie, vond BartS. maar die miste de opgelegde bal. Dit leverde BartS. met de rust een reservebeurt op en even vlaggen, want Bartje heeft nog wel eens prikkeling nodig. Wij starten nu met blauwe hesjes. Na rust had Roy als gelegenheidsspits als eerste de kans, maar vond het zijnet. Twee minuten later veroverde Jip op zijn eigenwijze de bal, stuurde Wiebe diep, die op zijn beurt Mats bediende, diens voorzet werd door Roy op waarde geschat en de 4 – 1 een feit. Na prima een-twee Koen – Roy – Koen kon de keeper nog redding brengen en deed dit een paar minuten later ook op eerste inzet van Patrick, maar de rebound schoof  diezelfde Patrick netjes in de lange hoek binnen, 5 – 1. Koen schoot daarna nog een bal hard voorlangs, maar BartS. ging in de 61e minuut goed door, vond Roy en die prikte de 6 – 1 beheerst binnen. Weer even later werd BartS. na mooie aanval volledig vrijgespeeld voor de goal, maar wist deze bal naast het doel te leggen! Inmiddels was Marijn doorgeschoven naar het middenveld – zo fijn om hem weer binnen de lijnen te zien – en duidelijk op zoek naar een doelpunt, maar dat werd nog tweemaal BartS. in de 74e en 76e minuut, waarmee de eindstand op 8 – 1 werd bepaald. Prima pot mannen, nu paar weken rust en dan weer aan de bak.