Historisch jaar voor de Ter Leede vrouwen

De vrouwenafdeling van Ter Leede bestaat dit 40 jaar! Ben jij als trainer-coach, assistent-trainer, begeleider en uiteraard als speelsters in de laatste 40 jaar betrokken geweest bii Ter Leede Vrouwen? Meld je dan snel aan via tlvrouwen@terleede.nl voor het feest op zaterdag 23 april, informatie ontvang je dan via de mail.

Maar op dit moment ligt de focus op de kwartfinale wedstrijd van de KNVB Beker tegen het Eredivisie Vrouwen team van PSV! Zij zijn samen met Ajax en de combinatie met het CTO Amsterdam & Eindhoven een vrouwenteam begonnen waarin Ajax al twee keer in de beker finale heeft gestaan. PSV deed dat één keer en verloor de finale met 2-1 van Ajax en vorig seizoen verloren de Amsterdammers de finale weer aan FC Twente.

Ter Leede hoopt op grote steun uit de regio en uiteraard ook van buiten voor de wedstrijd op zaterdag 12 maart! De wedstrijd begint om 15:00 uur op sportpark De Roodemolen te Sassenheim!

Be There!

In 2001 bestond de afdeling 25 jaar en behaalde in dat seizoen het kampioenschap en plaatsing voor het prille UEFA Womens Champions League variant. Het begon allemaal in april 1976 en vanaf 1981 speelde het altijd in de hoogste competitie van het vrouwenvoetbal gemiddeld genomen in de top 3!

De vrouwen van Ter Leede waren ook het eerste Nederlandse vrouwenvoetbalteam dat aan een Europees toernooi deelnam, de UEFA Women’s Cup 2001/02. De vrouwen werden verdienstelijk 2e in de groepsfase en herhaalde dat in 2003/2004. In 2004/2005 werden we helaas 3e in de kwalificatiepoule.

In 2004 werd er voor de eerste keer gestreden om de Super Cup voor vrouwen tussen de landskampioen en bekerwinnaar. Deze wedstrijd en die in 2007 hebben onze vrouwen gewonnen. Sinds de start van de Eredivisie in 2007/2008 werd er alleen nog gestreden om het kampioenschap van de Hoofdklasse en deze hebben wij in 2008/2009 en 2009/2010 wederom gewonnen. In 2010/2011 werd de Topklasse voor vrouwen opgericht en ook op dit niveau kampioen geworden! Ook het internationaal vrouwenvoetbaltoernooi van sv Gramsbergen is een prooi geweest voor de Sassemers.

Ter Leede was, samen met Saestum, de grondlegger van vele Oranje internationals waaronder Claudia van den Heiligenberg, Petra Hogewoning, Daphne Koster en uiteraard Sarina Wiegman. Maar ook speelsters zoals Jill Wilmot, Kitty Susan, Renate Jansen en Arlette Almeide zijn door gegroeid naar topspeelster in Nederland. Lavinia Poku maakte de overstap van Ter Leede naar Telstar Vrouwen, met o.a. Melissa van der Wiel, en Lavinia staat in de geschiedenis boeken met het 1e doelpunt in de BeNe League.