Hoe te handelen bij een (mogelijke) Corona besmetting

Beste leden, spelers, ouders en anderen die betrokken zijn bij onze club,

Hiermee informeren wij jullie over de laatst Corona ontwikkelingen binnen onze vereniging.

Tot op dit moment zijn er bij ons geen gevallen bekend van leden, spelers, vrijwilligers of supporters die besmet zijn geraakt met het Covid-19 virus. Wel hebben we al een flink aantal meldingen gekregen van mensen die getest zijn (gelukkig allemaal steeds met een negatieve uitslag) en mensen die direct of indirect in contact geweest zijn met mensen die wel besmet zijn. We hebben hier binnen de vereniging steeds heel snel en alert op gereageerd en in enkele gevallen hebben we de GGD geraadpleegd om advies te krijgen over en al of niet nemen van specifieke maatregelen.
Nu het aantal besmettingen in de Randstad iedere dag met een groter aantal stijgt, zou het naïef zijn om te veronderstellen dat het Covid-19 virus onze leden en ons sportcomplex voorbij zal gaan. Ondanks dat we onze uiterste best doen om alle preventieve maatregelen zo goed mogelijk uit te voeren.
Om, in het geval van een positieve besmetting van een lid van de vereniging, goed en snel te reageren is het echt erg belangrijk dat het bestuur, zo snel als mogelijk geïnformeerd wordt. We kunnen er dan alles aan doen om het aantal besmettingen binnen de club zo klein mogelijk te houden.
We hebben binnen het bestuur het volgende besloten: in geval van een test en vooral bij een positieve testuitslag, een daadwerkelijke besmetting dus moeten de betreffende contactpersonen binnen de vereniging geïnformeerd worden. Deze contactpersonen zijn:

  • Voor spelers, trainers en begeleiders van Heren 1, 2 en onder 23:

Ed Zuidhoek. (Edzuidhoek@terleede.nl)

  • Voor spelers, trainers en begeleiders van vrouwen 1, 2 en 3:

Jolanda Remmelzwaal. (Jolandaremmelzwaal@terleede.nl)

  • Voor iedereen betrokken bij de overige Senioren:

Peter Bergman (Peterbergman@terleede.nl)

  • Voor iedereen in of bij onze jeugdorganisatie:

Martin Nuninga (martinnuninga@terleede.nl)

  • Voor alle scheidsrechters:

Martin Nuninga (Martinnuninga@terleede.nl)

  • Alle andere leden, vrijwilligers, supporters en bezoekers:

Kees de Lange. (Keesdelange@terleede.nl)

 

De contactpersonen zullen dan, eventueel na onderling overleg direct maatregelen nemen binnen de vereniging en eventueel daarbuiten. Ook voor nadere vragen over de Corona procedure kunt u bij hen terecht.
Voor ieders veiligheid binnen de club zijn we dus afhankelijk van een snelle melding van iedereen, zeker als er sprake is van een test met positieve uitkomst. Ga er niet van uit dat de vereniging via een andere weg geïnformeerd wordt!

Natuurlijk blijft de richtlijn dat iedereen met klachten (hoesten, smaakverlies, klachten van de luchtwegen, koorts 38+) niet naar de vereniging mag komen voor wedstrijden of training. Geef dit ook tijdig door aan de trainers en/of begeleiders!  Er is een mogelijkheid dat wedstrijden kunnen worden afgelast vanwege Corona maar dan moeten wij dit als vereniging wel op tijd weten.
Als klachten zich verergeren of in combinatie voorkomen, is er doorgaans reden om een test aan te vragen. Als de klachten verdwijnen en u vierentwintig uur klachtenvrij is, kunnen de activiteiten binnen de vereniging hervat worden.
We vragen hierbij ook om goed op elkaar te letten. Valt het op de iemand binnen de club aanhoudend hoest of niest meldt dit dan ook. Er moet dan echt sprake zijn van aanhoudend hoesten of niesen: een enkele keer hoesten of niesen is in deze herfsttijd immers normaal, en hoeft niet direct een aanleiding tot zorg te zijn.

Het is alleszins reëel te veronderstellen dat we dit protocol nog een behoorlijke tijd zullen moeten volgen, en dat met de herfstperiode in aantocht meer mensen thuis zullen moeten blijven totdat zij weer vrij van klachten zijn. Het is ook reëel te verwachten dat er meer positieve testuitslagen zullen komen. Dat is allemaal reden om iedereen nog eens nadrukkelijk te vragen de hygiëneregels serieus te volgen en het zekere voor het onzekere te nemen als je klachten ontwikkelt die je niet vertrouwt.  Zolang er geen vaccin is, zijn we allemaal verantwoordelijk voor elkaars gezondheid. Houd dus ook op het sportcomplex en vooral in de kantine en kleedkamers, zoveel mogelijk afstand tot elkaar.

Vanaf nu zullen we wekelijks of vaker als nodig via de site de Corona ontwikkelingen binnen de club communiceren. U mag erop vertrouwen dat we de privacy en anonimiteit van iedereen zullen waarborgen.
Met vriendelijke groet,

Kees de Lange, voorzitter