Hoek krijgt een pak slaag van laagvlieger Ter Leede

Een artikel met bovenstaande titel kan men lezen op de website van het Provinciale Zeeuwse Courant. Het is gepubliceerd door de heer Barry van der Hooft.

DERDE DIVISIEHOEK – Hoek slaagde er zaterdagmiddag niet in om dichter bij de ploegen bovenin de derde divisie te komen. Op eigen veld ging de ploeg van trainer Lieven Gevaert met harde cijfers onderuit tegen Ter Leede. Twee weken na de overwinning bij koploper Sparta Nijkerk (2-5), was de ploeg uit Sassenheim te sterk voor het worstelende Hoek: 1-4.

Voor rust had Hoek de stevige wind in de rug maar zette het weinig druk vooruit. De ploeg van Gevaert slaagde er nauwelijks in om een gevaarlijke aanval op te zetten. Dat lukte alleen na acht minuten, toen Kyle Doesburg de diepte zocht en de bal terwijl hij viel teruglegde. Het schot van Ruben de Jager werd vervolgens gekeerd door doelman Michael Bekkers van Ter Leede. De bezoekers leunden achterover, gaven het initiatief aan Hoek en wachtten op een fout van de thuisploeg.

Die kwam er na 28 minuten, toen Francis Kabwe Manengela werd ingespeeld maar de bal niet vast wist te houden. Hij verloor het duel van Jordly Petronia, op het moment dat iedereen bij Hoek vooruit liep. De rechtsback had ineens een vrij veld voor zich, legde de bal breed op Robert Steemers, die van dichtbij de 0-1 binnen schoot. Eén minuut later schreeuwde Hoek om een strafschop na een overtreding op Kyle Doesburg, maar scheidsrechter Cairo wuifde het weg.

Dubbele wissel

In de tweede helft keek Gevaert nog een kwartiertje naar zijn worstelende ploeg, daarna voerde hij een dubbele wissel door. Aaron Verwilligen loste Kim van den Bergh af, Erwin Franse kwam in de ploeg voor Kabwe Manengela. De rechtsbuiten maakte zo zijn eerste minuten sinds oktober, toen hij in het bekerduel met PEC Zwolle geblesseerd uitviel. Zes minuten na die wissel kwam ook Robin Nelis binnen de lijnen, voor linksback Karim Bannani.

Hoek gooide alles op de aanval, maar werd gepakt in de omschakeling. Na een corner voor de thuisploeg schakelde Ter Leede razendsnel om en rondde Ian van Otterlo koeltjes af (0-2). Drie minuten later stond Van Otterlo, nadat een pass van Verwilligen was onderschept, aan de basis van de 0-3. Hij legde de bal breed op Jeffrey Bok, die simpel kon scoren. Kort na de aftrap schoot Kyle Doesburg op aangeven van Reguillo Vandepitte de 1-3 binnen.

Hoek joeg daarna op een tweede treffer, maar het was opnieuw Ter Leede dat scoorde. Bok omzeilde de buitenspelval, zijn voorzet werd door invaller Jim Gillissen achter de kansloze doelman Jordi de Jonghe gelegd (1-4). De wedstrijd was daarmee gespeeld. Ter Leede, dat vorige week in en tegen Goes nog met 3-0 had verloren, diende Hoek zo in de 22ste wedstrijd van dit seizoen al de negende nederlaag toe. Een beschamend aantal, voor een ploeg die de ambitie heeft uitgesproken om mee te willen doen om promotie naar de tweede divisie.