Hoge KNVB onderscheiding voor Peter van der Heiden

 

Na een 50 jarige carrière als KNVB scheidsrechter heeft Peter van der Heiden op dinsdag 24 april bij Ter Leede uit handen van KNVB ambassadeur FlorisThoolen een gouden speld ontvangen. Dit is de hoogste KNVB onderscheiding als “Scheidsrechter van verdienste”, wat een hele eer is. Behalve voor de KNVB heeft Peter als vrijwilliger ook veel voor Ter Leede betekend. Hij is jarenlang scheidsrechterscoördinator, consul en scheidsrechter geweest. Daarnaast is hij enige tijd  lid van vrouwencommissie geweest.
Als scheidsrechterscoördinator heeft hij jarenlang alle elftallen van een scheidsrechter voorzien en nieuwe scheidsrechters opgeleid.
Als consul was hij verantwoordelijk om er op toe te zien dat de velden goed speelwaardig waren. Zo werd er bij slecht weer zoals hevige regenval of sneeuw op zaterdag om 07:00 de velden al door Peter gekeurd. Daarnaast heeft Peter inclusief dit jaar maar liefst 27 keer het schoolvoetbal binnen onze regio georganiseerd. De volledige organisatie inclusief contacten met de scholen, teamindelingen etc. lag in handen van Peter. Met elke keer een mooi toernooi en vele blije kinderen als uitkomst!
Zulke vrijwilligers zijn natuurlijk goud waard! Wij zijn dan ook blij dat Peter met dit goud door de KNVB onderscheiden is en willen onze grote dank uitspreken voor de jarenlange inzet bij onze vereniging Ter Leede.